Work and Travel
Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ?lk WAT Deneyimim Detayl? Anlat?m

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart ?lk WAT Deneyimim Detayl? Anlat?m

WORK AND TRAVEL DENEY?M?M
    Uzun oldu biraz kusura kalmayin

ilk defa work and travel e kat?lan biri olarak daha gitmeden önce büyük bir heyecanla bavulumu haz?rlad?m ve uçakda olsun ,oraya ilk indi?imde olsun neler yapmam gerekti?ini tekrardan gözden geçirip uzun ve zorlu geçecek olan seyahatime ba?lad?m.tabi bundan öncesi de önemli evraklar? toplamak , ?irketinle anla?man ,dan??man?n sana ilgisi, i?verenle olan ileti?im,uçak bileti ve son olarak da en zorlusu vize süreci ki ben tam 2 hafta isim soru?turmas?na kalan biri olarak beni en çok zorlayan ?eylerden birinin o oldu?unu söyleyebilirim hatta isim soru?turmas? kald?ktan sonra her?eyi iptal etmi?tim neredeyse tabi isim soru?turmas?na da may?s?n sonunda kald???m için bu yüzden öncelikle isim soru?turmas?na girme ihtimalini göz önünde bulundurarak vize görü?mesine erken girmeye çal???ls?n tabi bunu da yapmak için i?inizin erkenden belli olmas? yani work and travel ?irketine müracaat?n?z? erken yapman?z gerekiyor ben mart?n sonlar?nda yapm??t?m tavsiyem en geç ocakta karar?n?z? vermi? olman?zd?r

Heyecanla bekled???m?z ve evrak toplad???m?z süreçten sonra ist havaliman?ndan yolculuk ba?lar 2aktarmayla ist-roma,roma-boston,boston-atlanta ?eklinde atlantaya ula??r?z.roma boston uça??nda I-94 belgesi vegümrük belgesi doldurulur.bostonda valiz al?n?r , vize ve pasaport köntrölü yap?l?rken görevli ds imi istedi ve bende bana ?irketimin verdi?i ka??d? uzatt?m ?öyle bakt?ktan sonra dedi 'bunun 2.sayfas? nerede?' ben ç?kard?m Sevis belgesini verdim "bu mu?" diyerek ... Yok dedi ba?ka olacak o nerde dedi .tabi ben eminim ki bende ba?ka belge yok yani ds nin ikinci sayfas? diye bir?ey hiç görmemi?im dedim bi çantam? arayay?m o zaman çantam? ararken tabi beni yollayacak evime diye dü?ünürken görevli dedi . Tamam sonra arar bulursun parmaklar?n? ?uraya düz ?ekilde koy dedi yollad? ben de ko?a ko?a ayr?ld?m tabi ordan..Sonrada bostondan atlantaya geçerek son uçak seferimini de yapm?? oldum

Çal??aca??m yer north carolina-cherokee buraya gitmek içinde atlantada indik asheville le greyhound bus ile geçmem ve oradan da i?verenin beni almas?n? beklemem gerekiyor. ??veren in dedi?i gibi otobü? biletini 1 saat önceden almak için daha önceden almay?n demisti "giderken al?rs?n?z zaten bo? oluo otobüslerin hepsi," demi?ti. greyhound bus stationa metro ile geçiyoruz saat gece 11buçukta 12buçukta bince?imiz otobüs var. fakat otobüs doluymu? bizde bir sonraki gün ö?len için bilet al?p dönüyoruz ve o gece havaalaninda konaklamaya kararveriyoruz.biraz zorlu geçen geceden sonra tekrar metroyla otobüs istasyonuna gidip otobüse binip 8 saatlik atlanta-asheville yolculu?umuza ba?l?yoruz ..asheville da i?veren bizi çok bekletmeden al?yor tabi daha öncede telefonla saat kaçta orada olaca??m?z? bildirmi?tik..

??veren bizi kendi arabas?yla kalaca??miz yere götürüyor ve baz? ?eyleri anlatt?ktan sonra bizi b?rak?yor.kalaca??m?z yer tipik bir 2 katl? amerikan evi toplam 16 ki?i ayn? evdeyiz tabi büyük bi ev..ayn? odada dominikli ve karayipli arkada?larla 6ki?i beraber kal?yoruz .malum biraz pis insanlar temizli?e hiç dikkat etmiyorlar ve bu konu hakk?nda s?k?nt? çekece?imizi ilk günden anl?yoruz.Evin büyük bir mutfa?? ve büyük bir salonu var ve en önemlisi evd 2 tane bilgiseyar ve wifi modem var.Kötü yan? ise en yak?n markete gitmek için yakla??k yar?m saat yürümeniz gerekiyor.Zira gitti?imiz yer yani Cherokee zaten çok küçük bir kasaba sadece yaz aylar?nda gelen turistler var ve bu turistler bu küçük kasaban?n hayatta kalmas?n? sa?l?yor

Çevreyi tan?mak ve dinlenmekle geçirdi?imiz 1 günden sonra managerimiz eve geliyor ve nerede çal??aca??m?z? , ne zaman i?e ba?layaca??mz?,i? ve kald???mz? yer hakk?nda genel bilgiler verd?.Kalaca??m?z yere vard?ktan sonra geçen 2 günden sonra i?e gitmeye ba?l?yorum.i?te yaln?zca benim türk olmam ve i?i ö?renirken ileti?im yetersizli?i nedeniyle zira bana i?i ö?retmeye çali?an adam?n meksikal? ve çok kötü ingilizcesi olmas? nedeniyle biraz zorluk çekiyorum.ayn? zamanda dondurma ve fast&food restaurant? olan Amerikan Dairy Quenn in mutfak bölümünde çal???yorum.??imiz burger yapmak,. ekmek et ve burgerlerin içine konan her?eyi de yapmak ayn? zamanda... ??i ö?renmek yaklas?k olarak 1haftam? ald? tabi tranining program? gibi bir?ey görmedim zaten benimle beraber ba?ka i?e yeni ba?layan olmad??? için direk ba?lad?m i?e .9am-4pm çal???yordum haftada da bir gün off dum yani birgün tatilim vard?.benim çal??t???m yerde ve benimle ayni shifte sahip ba?ka work and travel ö?rencisi yoktu yani çal??t???m insanlar?n ço?u zaten bu mesle?i yapan insanlard?.ama hepsi çok yard?mc? oluyorlard? özellikle managerim çok i? ile ilgilenemese de bi s?knt?m oldu?unda hemen yard?mc? olmaya çal???yordu.

Daha önceden böyle i?te çal??mad???m için ilk ba?larda çok yorucu gelmi?ti i? sabah erken kalkmak bu arada work and travel ö?rencilerini i?e götürüp getiren bir servisimiz vard? ve onu kaç?rmam?z gerekiyordu çünkü arabas?z bi ?ekilde gidilebilecek mesafede de?ildi i?.sabah erken kalk?p servisi beklememiz gerekiodu böyle olunca ve i?te sürekli ayakta 7 saat boyunca yo?un bir tempo ile çal??mam bana yorucu geliyordu ba?larda.yani i?den eve geldi?im zaman tamamen bitkin bir biçimde yata?a gidiyordum .Fakat 2 haftan?n sonunda bu tempoya al??m??t?m ve ya overtime yada 2.i? için bi aray??a girmek istiyordum .Ve managerime overtime iste?imi ilettim .Managerimin overtime iste?ime olumlu cevap vermesiyle haftada 55 saat çal??maya ba?lam??t?m.ama bunu sadece 2hafta yapabildim çünkü ramazan geldi.bu sefer managerime oruç tutaca??m? bu nedenle sabah lar? daha fazla uyumam gerekti?ini ve beni ak?am shiftine al?p alamayaca??n? sordum.bunu da kabul etti tabi dondurma bölümünde çal??mam ?art?yla ,ramazan boyunca ak?am shiftindeydim artik yani 4pm-12pm aras? çal???yordum.

??te bi tek türk ben olmam sebebyle biraz zorland?m ama bu ingilizcemin geli?mesi aç?s?ndan çok iyi oldu ayn? zamanda ayn? odada yabanc?larla kalmak da ingilizce aç?s?ndan önemli çünkü ingilizcenizi farkedilir sürette geli?tirmek istiyorsan?z bir gün içerisinde türkçeden daha fazla ingilizce dü?ünmniz, konu?man?z gerekiyor.tabi yapt???nz i? ile de alakal? bir durum bu i?iniz ne kadar konu?ma gerektiriyor mesela housekeeping i?lerinde nerdeyse hiç konu?man?za gerek yok bu yüzden sürekli etraftaki i?teki insanlarla muhabbet etmeye çal???n e?er geli?tirmek istiyorsan?z ingilizcenizi ki onlarda muhabbet etmeyi çok seviyorlar genelde çok bo? bir konu hakk?nda bile olsa

Okulumun biraz erken ba?layacak olmas? durumuyla normalde bir work and travel ö?rencisi 3 ay çal??mas? gerekirken ben tam 2 ay sonunda i?i b?rak?p gezme fasl?na geçiyorum bu da tam ramazan bayram?na denk geliyor.ilk haftalarda çok zorland???m ama art?k al??t???m ve muhtemelen ileride özleyece?im i?imi s?k?lmadan b?rak?p gezmeye geçmek ho? bir ?ey.

Work and travel , hem gitmeden öncesi hem gittikten sonras? ike birçok s?k?nt? içeren bir program gerçekten insan? çok zorluyor her manada.ama bu çekilen s?k?nt?lar ayn? zamanda insan? geli?tiriyor ve problemlerle nas?l ba?a ç?kabilec?ini ö?reniyor insan yaln?z ba??na bile olsa kendi ülkesinden çok uzakta bile olsa ba?ka bir dili konu?an insanlar?n aras?nda bile olsa.Ve work and Travelin herhalde en güzel yanlar?ndan biri en sonunda program biterken kendi kazand???n parayla gezmek ve al??veri? yapmak olsa gerek.

Travel k?sm?na geçmemle birlikte 2 ay boyunca düzenli olarak çal??t?ktan sonra bi bo?luk hissediyor insan.çal??d???m yer olan south carolinadan ,milwaukee Wisconsine geçiyorum uçakla orada yaklas?k 1 hafta kald?m.her bi yan? parklarla dolu içerisinde onlarca küçük göletin oldu?u çok düzenli bir ?ehir milwaukee 1 hafta sonras?nda otobüsle chicago ya geçtim.amerikan?n en büyük 3.kenti olan chicago ayn? zamanda amerikan?n en yüksek binas? n? downtown unda bulunduruyor gerçekten büyüleyici bir downtownu var.yüzlerce ünlü markan?n ve onlarca gökdelenin çevreledi?i magnificant mile de binlerce insan aras?nda kaybolabiliyorsunuz.chicagodan Uçakla connecticut a bir arkada??m? görmek için gittim ve onunla beraber arabayla new jerseyde bir gece konaklayarak washington dc ye gittik beraber orada da onun arkada?lar?nda kald?k.washington da 3 gün kald?m ve ?ehri detayl?ca gezme imkan? buldum.Oradan sondan bir onceki duragim olan philadelphia ya gectim 2gun de orada gectikten sonra new yorka gectim new yorku 1 gun boyunca tamemen yuruyerek gezdim. Times squre, rockfeller,central park , empire states... Ve en son JFK airport.

Uzun,sikintili,perisaniyetlerle dolu ama cok kisa zamanda cok fazlA sey ogrendigim work and travel seruvenim tam da suanda jfk havalimaninda ucagi beklerken sona eriyor.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

valla harbiden uzun olmu?. okuyamad?m kusura bakma umar?m güzel geçmi?tir
    2008,2009,2011 wat katılımcısı

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Sana bi?iyler katm?? olmas? aç?s?ndan çok güzel bir deneyim olmu?
    What an experience .!!

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

etkileyiciydi tamam?n? okudum te?ekkürler payla??m?n için.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)