Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: þirketin tavrýna karþý nasýl tavýr almalý??

Efsane Watçý chipmunk - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    19

Standart þirketin tavrýna karþý nasýl tavýr almalý??

ben bir sirkete kayit yaptirdim,eylul ayinda..parayi nakit odedim.vize gorusmesi dediler belgelerimi 3 gun icinde hazir ettim.isteyebilecekleri herseyi yaptim anlayacaginiz..
    sole bir durum war ki is konusunda sirket beni oyaliyormus gibi geliyor.ne zaman is desem 'is hazir,is kolay' gibi bir tutum...ama ortada acik bi is falan yok...ne zaman msnden yazsam adamlara bi sekilde atlatiolar 'yilbasindan sora','10-15 gun sora' seklinde...butun kayit surecini ben kendim hallettim annem sirkete 1 kez geldi,babamsa hic..acaba yalniz oldugum hissine mi kapildilar.sora annem telefon etti isyerinden bnim moral bozuk tabi..anlattim durumu ver bi de ben arayim dedi annem.telefonda konustuktan sora bana dondu tekrar.yetkili demis ki 'biz sizin kiziniza ozel muamele yapioruz.bir golf kursundan teklif beklioruz 5 kiz ogrenci isteyecekler bu nezih is icin birini kiziniza dusunuyoruz.ona da soyledim neden daha ustelior.isveren erken baslayacaklara oncelik verecek,souk ulkelerden erken gidecek ogrencilerden sonra sira bize gelecek beklioruz.ben kiziniz icin bu isi dusunuorum yoksa siradan bir is de verebilirim..' vs vs gibisinden bi cikis yapmis.annem de neden sinirleniorsunuz deyince 'yok ne haddimize' demis.sizce nasil bir tavir takinmaliyim?adamlara parayi verdim ortada daha is yok.soylediklerinde durustler mi degiller mi gercekten dusunduruyor beni..
    neyse ben bu eminsizlikten yola cýkarak dedim ki 'tamam o zaman.ben golf iþini istemiorum.iþte elimde liste þu iþi begendim.ayarlayin'..tamam dediler.vize belgeleri dediler ben vize belgelerimi hazir edeli 2 hafta oluyor daha randevum alýnmamýs durumda.diorlar ki daha cok az bi kýsmý vizeye soktuk sira sana da gelecek.bana dior ki sen bizim 100. ogrencimizsin,2 gun sonra ayný þirtketten bi elemanla gorustugumde bana dior ki sen bizim ilk kaydimizsin bu yýl..ki muhtemelen ikincisi dogru kaydýmý peþin parayla taaaaaaaa eylulde yaptirdim.randevular alindi dedi sana da bgn muhtemelen randevu tarihin gelir dedi.aradan 2 gun gecti randevu tarihin falan geldigi yok.ayný zamanda bana o gun yine dedi ki,(benim daha once lisetden secip gosterdiðim is uzerine) 'tamam ben senin yerlestirmeni yapiyorum bugun amerikada mesai baslayinca.' ertesi gun soruyorum yerlestirmede durum nedir?
    dior ki ' dun ulasamadým bugun tekrar deneyecegim'..acýkcasi sirketin samimiyetinden kusku duyuyorum...biraz ustelemek yakalarýna yapýsmak icimden gelen ama aklýmdan da 'ya adamlar samimiyse??' düsüncesini atamiorum.cunku adamlar gercekten samimilerse ve ben kotu bi tavir sergilemis olursam gercekten kotu hissederim..
    sizce durum nedir? adamlar samimi midir? 2 hafta once tamamlanmis belgelere ragmen hala vize randevusu alinmamasi normal midir? yardim ederseniz cok ise yaricak..

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

saçmalýk bu.. þirketlerin parayý alana kadar baþka türlü, aldýktan sonra da baþka türlü davrandýklarý konusunu fazla büyütülecek birþey diye düþünmezdim ama bu kadarý da saçma. ayrýca çok erken kayýt olmuþsun biraz araþtýrmalýydýn
    admin (at) turkishwat.net

Tecrübe Puaný
    19

sözde arastirdik..guvendik ama...hadi hayirlisi..

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

bir de oraya sen hur iradenle kayit oluorsun anne babayi karistirmak durumu farkli yonlere ceker hic olmamasini tavsiye ettigim bir durumdur ama ne olursa olsun gitcegin yeri gitmeden internetten her yonuyle arastir onlarin arastirmalarini beklemeden nerde kalacagini ne yapacagini filan ..
    California PAlm DesErT & BufFalO ThuNdEr ReSorT . . .

Tecrübe Puaný
    19

elbette hur irademle kayit oluorum ama annem ve babam benden kat kat tecrubeli insanlar..insan iliskileri,finans,hayat ne bilim her konuda..oyle degil mi? ve bunu þirketler de bilior..ona gore davranýorlar.anne,baba ile muhattap olduklarýnda kendilerine bir cekiduzen veriorlar.tabi yasla alakali daha 20 yi gecmedim ben.o yuzden bole dusunuorum... neyse..
    dedigini yapicam evet haklisin ama isim daha netlesmedi ki..netlesse hemen isverenle kontak kurucam.. bekliorum bakalim..tsk ederim yardimin icin..

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

yani biraz da sorumlulukla alakali acikcasi amerikada arkadasim 2 haftadir annesini filan aramamis gerci bende arayamamistim ama ailesi cok meraklanmis sirketle iletisime gecmis benim sayemde haberleri oldu arkadasimdan aslinda ufak gibi gozuken seyler cok onemli sonuclar doguruor bu sene vize almam lazim not ort. goctu benim
    California PAlm DesErT & BufFalO ThuNdEr ReSorT . . .

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

firmanýn adý ne senn anlastýgýn?

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

chipmunk yazdýklarýndan anladýðým kadarýyla þirket tamamen salllýyo.biz kaydýmýzý yaptýrdýk ta ilk kayýtta 78 tane iþ seçeneði sundular bize.job fair i falanda mý yok bu þirketin?ayrýca vize konusuna gelince nasýl 2 hafta boyunca randevu alamazlar ya çok garip.ben 2 gün önce evraklarý tamamladým ve martýn ilk haftasýna randevu aldýlar hemen. zaten biçok insan iþini seçmiþ durumda þu an..yanýnda annen baban olmayabilir ben hep tek gittim þirkete.bu arada bunlar tamamen þahsi fikrim olup sana tavsiyem hakkýný araman.umarým þirket iyi niyetlidir de yanýlan biz oluruz.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

arastirin, arastirin ve arastirin
    Work and Travel Alaska - Dikkat !

http://www.turkishwat.net/dikkat-alaska-t3370.html

_______________SkyBlue2391_______________

2004 Alaska
    2005 Alaska
    2006 Alaska
    2007 Alaska
    2008 Alaska
    2009 ........

Mutlaka gidebildiginiz kadar cok sirketi ziyaret edin daha sonra kiyaslayip kararinizi verin . Guvendiginizi secin .

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    19

þirkete baský yapmayý sakýn býrakma bence,ayný þehirdeyseniz her gün ugra soru sor canýndan bezdir adamlarý..bazen baska müþteri aramaktan kayýtlý öðrencileri unutuyor bu þirketler..

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

resmen insaný tavuk yerine koyuyolar... þirketin adý nedir bu arada?

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

mummoma aynen katýlýyorum bnm sirket beni ne arayýp ne soruyodu ben bunlara bi mail attým ama baya bi fýrcaladým tabi ki kibarca 1 saat sonra beni aradý bikac tane iþ sundu ben onlardan bi tanesini kabul ettim vize tarihi bekliyorum
    yani dicem su sirketleri sýkýstýrýn
    Beni Çekemeyenler,Anten Taksýn

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Hiçbir þirket , herhangi bir WAT öðrencisini " daha iyi bir iþ " bahanesiyle bekletmez ! Þirketlerin prensibi bu zaten : Elinde bulunan iþ seçeneklerinden mümkün olduðu kadar kýsa sürede seçim yaptýrmak.Ben þirketine þahsen inanmýyorum.Herhangi bir anlaþmazlýk durumunda hakkýný her türlü yolla arayacaðýný belirtmen , belki iþlerin hýzýný arttýrabilir.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bence sizi türkiyenin en önemli wat forumu yani turkishwat forumda rezil ederim de.wat için herkes orayý takip edio de.bida isminizi toparlayamazsýnýz de iþin de hazýr olur vize randevunda bence þu þirketin ismini bi yaz derim.

Tecrübe Puaný
    19

arkadaslar cok tsk ederim yorumlariniz icin..bence de beni vize icin 2 hafta bekletmeleri akil almaz bisey..is desen ayni sekilde..son sans veriorum onlara..pzt gunu isim de vize randevum da hazir olmazsa bangir bangir duyurucam sirketin isminii.daha gtmeden magdur olduk gidince napcas bilmiorum wala en azindan dier insanlar bilgilensin..
    Konu chipmunk tarafýndan (27-02-2009 Saat 05:01 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Tecrübe Puaný
    19

ya ben mi yaniliorum ben mi acele ediorum diordum bu kadar insan topluca yanilamaz heralde..ama hala kafamda samimi olabileceklerine dair bi dusunce war..pztyi bekliycem arkadaslar..pzt size tekrar yazicam..

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Samimiyseler bile senin endiþelerini anlamalarý lazým.Bu yüzden baský yapmaktan korkma bence..

Tecrübe Puaný
    19

arkadaslar vize randevumu aldilar sonunda..sýra iþte...sizce iþ belli olmadan vizeye gtmenin bi sakýncasý war mý?

Uzman Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

bildiðim kadarýyla çoðu kiþi iþi belli olmadan gitti vizeye zaten

Þirket: Network Akademi
    Pozisyon: Danýþman

Tecrübe Puaný
    19

hayýr yok ama bu þirketle bir sozleþme yapýp yapmadýðýný merak ettim. Sonucta þimdilik seni oyalamak için vize görüþmesine yolluyor ve iþ sozleþmen hiçbir zaman gelmeyecek de olabilir diye düþünüyorum. Yani akýl var mantýk var, senin bu zamana kadar çoktan iþ sözleþmen, DS-2019 formun gelmiþ olmalýydý hatta vizeni de almýþ, artýk oryantasyonu yada iþ baþlangýç tarihini bekliyor olmalýydýn. çok ucuza uçak bileti almýþ olman lazýmdý. bence yakalarýný býrakma.sponsorlarý kimmiþ diye bir sor, daha sonra kendin sponsorla iletiþime de geçebilirsin.bu saatten sonra yapýlabilecek en iyi þey. normalde artýk sene baþýnda gelen iþler bu zamanlarda tükenirken, þirketin sana hala iþ beklemesi oldukça anormal diye düþünüyorum.

Tecrübe Puaný
    19

evet sözleþme imzaladým tabi.is sözleþmesi gelmemesi gibi bi durum imkansýz bence..öle bi durumda zaten anlaþma war elimde.direk mahkemeye giderim..

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

erken kayýt olduðun için çok iyi iþler seçmiþ olman gerekiyodu eðer onlarý boþ býrakýrsýn ve sürekli bu iþin peþinde olmazzsan önüne insanlarý kaydýrýrlarda kaydýrýrlar. bi arkadaþ sormuþ bu þirketin job fair i yok mu diye bnde merak ettim. mesela bn job fair da gittim kendim iþverenle konuþup direk sözleþme imzaladým. umarým senin içinde hayýrlýsý olur

Tecrübe Puaný
    19

tskler bahaya..jobfair vardý evet ama ben ankaradayým jobfair istanbuldaydý sanýrým..
    bgn srkete gittim.sanýrým her sey netlesti.bgn tavýrlarý cok iyiydi.ilgilendiler iþimi secmemde yardýmcý oldular ve iþ yerleþtirmemi yarýn yapýcaklarýný soylediler.pzt gunu de vize gorusmem war.
    biraz gidip gelince sýkboaz edince oluyormus demek ki..ama þirketin cabasýný da bi kenara atmamak lazým..bana bu yaz guzel seyler yasamamý saglarlarsa seneye de giderim onlarla..bi ton arkadasým da war seneye gitcek.her sey onlarýn insiyatifinde..sonuca bakalým..yerleþtirmem olur inþallah dedikleri gibi ve hc bi problem cýkmaz..merakla bekliorum..

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

her söylediklerine inanma, sen kendi araþtýrmaný ve kritiðini yap ona göre kararýný ver. En basitinden kalacaðýn yer ew mi, yurtmu, yatakhane mi, iþ ile ew arasýnda yol parasý werecekmisin ve daha bi sürü þeyler bunlarýn hepsini araþtýrmaný tavsiye ederim. Vize görüþmende bol þanslar

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

vize de bol sans sonucu bekliyoruz...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

konuyu biraz geç gördüm ama dile getirim dedim. Þirketin üstüne bence fazla gitmiþsin ilk baþlarda. Eylül de kayýt yaptýrdýgýný söylüyorsun. Hiç bir þikretin elinde iþ listesi Eylül de hazýr olmaz. ABD deki iþverenler bu sene kaç öðrenci alacaklarýný yada almayacakalarýný ocak-þubat aylarýnda yeni yeni belirlemeye baþlýyor. Hatta pek cogu mart ayýný buluyor. Diyelim ki 2007 yýlýnda A iþi öðrenci almýþ bu demek deðil ki bu senede alacak diye. Benim þirketimle San Diego Zoo ya gidenler vardý her sene. Ama geçen sene bir takým Türk arkadaþlarýn yaptýklarýndan sonra bu sene orasý Türkiyeden öðrenci kabul etmedi ve biz çok üzüldük çünkü çok istiyorduk orayý. Bu iþi geçtim. Maine de bir restaurant vardý ve parasý imkanlarý çok güzeldi. Her sene öðrenci alýmý varmýþ bu sene biz de oraya niyetlendik ama gel gör ki orasý da bu sene J-1 öðrencisi hiç almýyormuþ ben bizzat o firmaya mail atmýþtým. Yani þirketinin seni bekletmesinin nedeni bu zamana kadar elinde kesin iþ olmamasý. Eðer sana eylül de bir iþ sözleþmesi verselerdi, ve daha sonra þubat ayýnda o iþveren bu sene öðrenci almayacam deseydi o zaman napacaktýn? Yine þirketi karalayacaktýn verdikleri iþ fason çýktý diye. Keþke biraz araþtýrsaydýn þirkete bu kadar kýzana kadar. Kendini yýprattýgýna sinirlendiðine deðmezdi. Neyse artýk iþi filan seçmiþsin. Keþke konuyu erken görseydim de biraz rahatlamana yardýmcý olabilseydim bu konuda.

Tecrübe Puaný
    19

tsekkur ederim msjýn icin..sirketi karalamak gibi bi niyetim olsa ismini coktan duyururdum.ama uzerlerine gitmem gercekten ise yaradý.mesela en son bir is sectim,bildirdim hah tamam oldu derken bi hafta sonra gittim baktým ismimin yanýnda bambaska bi is yazýor.dedim ben burayý secmemistim baktýlar falan nese benim onceden sectigim isi isveren kaldýrmýs listeden.ha bu olabilir ama bana sorulmadan baska is yazýlmýs housekeeper falan olcaktým wala yetismeseydim.ve bana denilior ki sirketten o gun 'wala yetistin gelmesen yerlestirmeni yapýorduk.'buna cok kýzmýstým ama onlara da cok yuklenmek dogru degil dedigin gibi cok yogun calýsýyorlar bu karýsýklýgý gormezden gelmek farz oldu artýk cunku en sonunda süper bi is teklifi sundular. lifeguardlýk isi..o iþte anlastýk.vize randevumu almýslardý zaten soylemistim.ve sirketim vize konusunda bizlere bir guzellik yaptý ki wala eþi benzeri yoktur heralde..burdan herkesin huzurunda tesekkur ediyorum onlara.simdilik her sey yolunda.vize gorusmem olumlu gecti vize gorusmesi icin yapýlan organizasyon hakikaten süperdi..bi kez daha tesekkurler..yigidi oldur hakkýný yeme demiþ atalarýmýz
    Konu chipmunk tarafýndan (27-02-2009 Saat 05:04 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

þimdi öle bi anlattýn ki vize iþini insan merak ediyor oraya kayýt yaptýrana vizeyi beleþe filan mý verdiler? yada %100 alacaksýnýz mý dendi sorulara bile cevap vermeden torpil olayý oldu sanýrým vize olayýnýzda neyse nerde çalýþacaksýn? Boston da olan arkadaþlar varm bu arada -yeri deðil ama sorayým dedim-

Tecrübe Puaný
    19

haha vizede torpil falan nasil olsun yaa..anlatayým bak sana..ben pzt vizeye gircektim þirket cts gunu vize için bi oryantasyon düzenlemiþ ve bu oryantasyona bir konsolos çaðýrmýþ..konsolos kýrmamýs gelmiþ..kadýn gayet guler yuzlu bi þekilde bilgi verdi bize,korkmayýn ýsýrmicaz sizi dedi..hehe...nese ben pzt gittim gorusmeye ve ne tesaduftur ki bu kadýna denk geldim.adýnýz robin deðil mi dedim kadýna basladýk muhabbete bence bu guzel bi organizasyon bunu yapan baska bi þirket de duymamýstým..kadýna oryantasyonun yapýldýgý kafeden tut,haftasonu yuzmeye gittiðim havuza kadar konustuk
    çalýþmaya nereye gtceðime gelince,once training için nj ye gidicem..ordn sora amerikadaki bu havuz srketi dagýtýcakmýs butun cankurtaranlarý taleplerine gore.ben ny a gitmeyi planlýyorum ama misal bi eyalete cok talep olursa;adamlar,trainingteki performansa gore insanlara oncelik verecekmiþ..ole bi durum olursa (ny da yogunluk olmasý durumu) nj de kalmayý planlýyorum..bostondan olanlardan hebrim yok wala..

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Sanýrým PMG Pool olmasý gerek bu þirket ? Yanýlýyormuyum ?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)