konuyu biraz geç gördüm ama dile getirim dedim. Şirketin üstüne bence fazla gitmişsin ilk başlarda. Eylül de kayıt yaptırdıgını söylüyorsun. Hiç bir şikretin elinde iş listesi Eylül de hazır olmaz. ABD deki işverenler bu sene kaç öğrenci alacaklarını yada almayacakalarını ocak-şubat aylarında yeni yeni belirlemeye başlıyor. Hatta pek cogu mart ayını buluyor. Diyelim ki 2007 yılında A işi öğrenci almış bu demek değil ki bu senede alacak diye. Benim şirketimle San Diego Zoo ya gidenler vardı her sene. Ama geçen sene bir takım Türk arkadaşların yaptıklarından sonra bu sene orası Türkiyeden öğrenci kabul etmedi ve biz çok üzüldük çünkü çok istiyorduk orayı. Bu işi geçtim. Maine de bir restaurant vardı ve parası imkanları çok güzeldi. Her sene öğrenci alımı varmış bu sene biz de oraya niyetlendik ama gel gör ki orası da bu sene J-1 öğrencisi hiç almıyormuş ben bizzat o firmaya mail atmıştım. Yani şirketinin seni bekletmesinin nedeni bu zamana kadar elinde kesin iş olmaması. Eğer sana eylül de bir iş sözleşmesi verselerdi, ve daha sonra şubat ayında o işveren bu sene öğrenci almayacam deseydi o zaman napacaktın? Yine şirketi karalayacaktın verdikleri iş fason çıktı diye. Keşke biraz araştırsaydın şirkete bu kadar kızana kadar. Kendini yıprattıgına sinirlendiğine değmezdi. Neyse artık işi filan seçmişsin. Keşke konuyu erken görseydim de biraz rahatlamana yardımcı olabilseydim bu konuda.

Alıntı
Bookmarks