Work and Travel
Toplam 20 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Self Ýþ Arýyoruz

Hayalperest Watçý
    Yaþ
    33
    Tecrübe Puaný
    0

Smile Self Ýþ Arýyoruz

Arkadaþlar merhaba. Bu yýl ben de wat istiyorum. Ama acenta fiyatlarý çok yüksek geldi. Self fiyatlarýný görünce onu düþünmeye baþladým ben de ama nasýl yapýlýr biz nasýl burdan ayarlanýr falan bilmiyorum. Yapanlar olmuþ duydum ama nasýl baþvurabiliriz nerden buluruz yardýmcý olabilicek biri var mý?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

ya wat efsaneleri bitmez senede 1 kisi belki yapiyordur efsaneye donusmus yani amerikada calisacagin bir is bulursan katilirsin self olarak ama bunu bulman cok cok cok zor. cevrende self olarak giden birileri varsa 2. senesinde onlara bir soyle belki patrona mail atip beraber bi arkadasim geliyor diyebilir. ya da craiglist gibi sitelere bak is ilanlarina basvur belki bulursun seni ise alacak biri . cok sansli olman lazim.. zamanini da bu sekilde harcayip watin iyi islerini kacirma ihtimalin de yuksek

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

@selenay bende seninle ayný kanýdayým. Danýþman þirketler,çok uçuk rakamlar söylüyorlar. self þirket ayarlamak gerek...

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Birþey sormak istiyorum. Self iþ ayarlarken þirket sektörünü neye göre seçiyoruz? Benim Amerika'da 3-4 þirkette çalýþmýþ arkadaþlarým vardý. Onlarla iletiþime geçip iþ ayarlama durumu söz konusu olabilir mi? yada iþleyiþler nasýl olmaktadýr;sektör seçiminde?

Hayalperest Watçý
    Yaþ
    33
    Tecrübe Puaný
    0

@ozgursum evet biraz efsanevi gibi gerçekten de.. ama iþte dediðim gibi fiyatlar çok yüksek, maddi durumu da bi anda 1500-1600 dolara hazýr hale getirmek de zor :/ bu yüzden self imkanýný bi denemek istiyorum ama tabi iyi iþleri kaçýrma ihtimalim de var..

Alýntý nemoratatuy Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Birþey sormak istiyorum. Self iþ ayarlarken þirket sektörünü neye göre seçiyoruz? Benim Amerika'da 3-4 þirkette çalýþmýþ arkadaþlarým vardý. Onlarla iletiþime geçip iþ ayarlama durumu söz konusu olabilir mi? yada iþleyiþler nasýl olmaktadýr;sektör seçiminde?
    iþleri tam olarak öðrenip acentalarla bi konuþ istersen. þirketlerde çalýþma iþi biraz sýkýntýlý olabilir ama yine de dediðim gibi kesin çalýþabileceðin konumlarý öðrenip konuþursan daha iyi olur

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Arkadaþlar öncelikle þunu söyleyeyim eðer sýkýntý çekmek istemiyorsanýz self gitmeyin.

Sonrasýnda benim tecrübelerimden bahsedeyim. Ben ilk sene haricinde hep self olarak gittim. Eðer diliniz iyi bir seviyedeyse ve ABD'de firmalarla iyi iletiþim saðlayabiliyorsanýz firmalarý arayýp görüþün. Ýlk aþamada Mail ile genelde pek olumlu cevap vermezler. Ben ve benim gibi bir kaç arkadaþým 2 yýldýr kendimizin dýþýnda bir çok kiþiyi de self olarak götürdük. Oradaki iþverenler bize güveniyordu biz de elimizden gelenin en iyisini yaptýk. Hatta Türkiye'deki bir çok firmadan daha çok çalýþtýk bunun için. Geçen yýl çalýþtýðý þirkette "Area Manager" olan bir arkadaþým self olarak 25'den fazla kiþiyi bir kaç firmaya yerleþtirdi. Tabi bunu iþ olarak yapmaya baþladý bu sene yine o iþlerle uðraþýyor.

Dediðiniz gibi varsa çevrenizde tecrübeli arkadaþlarýnýz onlarla iletiþime geçin bir an önce iþlerinizi ayarlayýn geç olmadan. Sonra ortada kalmayýn )

Hayalperest Watçý
    Yaþ
    33
    Tecrübe Puaný
    0

@solakbeyi ya iþte ilk gidiþimiz ama self olursa daha iyi olucak yoksa gidebilir miyim maddi açýdan bilemiyorum.. Siz nasýl ayarladýnýz peki o kadar kiþiye yani bi yol gösteremez misin?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Ben býraktým ayarlama iþlerini maalesef. Bu sene 3 arkadaþýma ve kendime ayarlayacaðým sadece. Dediðim gibi madem çalýþan arkadaþlarýnýz var sizin adýnýza firmayla konuþsunlar. Zaten firma ok derse sizin de ingilizceniz iyiyse bir görüþme yaparsýnýz ve iþi kaparsýnýz.

Alýntý Serenay Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    @solakbeyi ya iþte ilk gidiþimiz ama self olursa daha iyi olucak yoksa gidebilir miyim maddi açýdan bilemiyorum.. Siz nasýl ayarladýnýz peki o kadar kiþiye yani bi yol gösteremez misin?

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

merhaba arkadaslar ben de self is ariyorum cunku tum wat parasini kendim odeyecegim. calisiyorum para biriktiriyorum ve normal sekilde gitmeye kalkarsam cok zor odemem. bu sene gitmemin tek yolu self gitmek. yaklasik 3 aydir gelecek yaz icin is ariyorum. forumda verilen birkac site var oralardan ariyorum ama kimse donmuyor. bildiginiz baska bir yolu var mi is bulmanin? tanidiklarinizla bulun diyorsunuz ama wata katilmis tek tanidigim abim o da alaskaya gitti ve alaska kaldirilmis sanirim. zaten ben gitmezdim alaskaya. is bulabilen ya da baska fikri olan varsa yazsin lutfen.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Daha önce de dedim. Ýlk senen self çok zor olacak. Öyle kolay deðil maalesef bu iþler. Hele ki bu sene iyice zorlaþacak. Bir çok firmanýn kapandýðýný görüyoruz. Allah yardým etsin gidenlere valla.

Alýntý thedaphne Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    merhaba arkadaslar ben de self is ariyorum cunku tum wat parasini kendim odeyecegim. calisiyorum para biriktiriyorum ve normal sekilde gitmeye kalkarsam cok zor odemem. bu sene gitmemin tek yolu self gitmek. yaklasik 3 aydir gelecek yaz icin is ariyorum. forumda verilen birkac site var oralardan ariyorum ama kimse donmuyor. bildiginiz baska bir yolu var mi is bulmanin? tanidiklarinizla bulun diyorsunuz ama wata katilmis tek tanidigim abim o da alaskaya gitti ve alaska kaldirilmis sanirim. zaten ben gitmezdim alaskaya. is bulabilen ya da baska fikri olan varsa yazsin lutfen.

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Ýlk seneniz ve ABD'de tanýdýðýnýz yoksa önermem þahsen. II. yýl self ayarlar gidersiniz. Social Security, SEVÝS vs. ilk sene zor olur tecrübeli ve tanýdýk yoksa.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaslar ocean city maryland de otelde houskeeping isi arayanlar bana ulassin....yada baska bi is...fakat manager isi parayla satiyor 400$ a yakin bir paraya satiyor...tr deki sirkeyte self icin 750 abd deki is icin 400-500 yine bi ucak parasi kaliyor geriye... dusunenler donsun bana

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý berkcakan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaslar ocean city maryland de otelde houskeeping isi arayanlar bana ulassin....yada baska bi is...fakat manager isi parayla satiyor 400$ a yakin bir paraya satiyor...tr deki sirkeyte self icin 750 abd deki is icin 400-500 yine bi ucak parasi kaliyor geriye... dusunenler donsun bana
    Manager niye parayla iþ satsýn?

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Watta bulunan isleri isyerleri bedavaya mi verior zannediyorsun sirketlere..bu sirketlerin deli kazanclarini dusundug zaman akli basina gelen managerlerin kendi council sirketini kurup pozisyonlarini wat in en ragbet goren yerinde satmasi sasilacak bir durum degil ki

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Tecrübe Puaný
    0

Ýþte sýkýntýlar hep bence bundan çýkýyor. Herkes daha ucuza gidebilmek için ya bu tarz ne idüðü belirsiz þekilde gidiyor. Yada 100-200 dolar ucuz diye dolandýrýcý firmalara kayýt yaptýrmaya çalýþýyor. Hal böyle olunca sonu sýkýntý sýkýntý sýkýntý. Yahu vereceðimiz zaten taþ patlasýn 5000 TL gidincede bunun en kötü ihtimalle 3500-4000 lik kýsmý çýkar. eee daha ne diye boþuna stres. Bence düþünün derim...

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Ýyide bu iþveren zaten iþi sponsorlara satýyordur.Neden öðrenciyi direk kabul etsin ki?Ayrýca 500+750 zaten yaklaþýk olarak þirketlerin gönderim fiyatýna geliyor.Aradaki 150-200 dolar için mi dolandýrýlma riskini göze alsýn katýlacak olanlar?

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Tecrübe Puaný
    0

Ya ben buna katýlmmýyorum. Ne diye 400 dolar para için bu kadar risk alýcam. Ahada gittim almadý adam ne yapýcam. Bence bu tarz yaklaþýmlar iþte programý kötüye çeviren. Bence kimse almamalý!!!

Efsane Watçý cAv - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    24

Ýþi parayla satan bir manager için çalýþmak.Ýyi cesaret var sizde.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Arkadaþlar daha önce wat a hiç katýlmadým,bu sene bir firmayla gitmeyi düþünüyordum fakat aldýklarý paralar ortada , iþin hazýr oldugunu farz edersek benim ne yapmam gerekiyor acaba,gerekli belgeler konusunda?

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Self tam leþ yahu. Böyle bir riske atlamaya deðmez. Bin piþman olursun 1500 deðil 5000 dolar vereyim de döneyim dersin.Gene senin tercihin ama çok maceralý bir iþ. Biz þirketle gittik o bile zordu. Senin ki iyice sýkýntý.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)