Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 42 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Ýcep - Armada - United Towers Arasýnda Kaldým

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Ýcep - Armada - United Towers Arasýnda Kaldým

Arkadaþlar nasipse bu yaz bende bir þansýmý denemek istiyorum. 1-2 Aydýr þirket araþtýrýyorum.Son olarak seçimimi 3 þirkete kadar indirdim. Karar vermemde yardýmcý olursanýz sevinirim.

Ayrýca ek bir soru sormak istiyorum. Bu sene Ýngilizce olayýný biraz sýký tutacaklarmýþ sanýrým. Ýngilizce seviyemi tam bilmiyorum. Gerçi Amerikan Kültür'de B1 seviyesini bitirdim bu ne kadar doðru bir gösterge bilmiyorum. Dizi ve filmlerde anlamam iyi olayý yakalayabiliyorum fakat pratik yapmadýðým için bazen yüz yüze konuþurken heyecanlanýyorum. Ama karþýmdaki de biraz tolerans gösterdiðinde açýlýyorum. Gerçi normalde de hiç tanýmadýðým insanlarla konuþurken heyecan yaparým. Neyse bu Ýngilizce seviyem için önerebileceðiniz iþleri söyler misiniz. Utku

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Hocam yalnis anlamayin beni seciminizi ters yonden yapiyorsunuz. Yapmak istediginiz isi belirleyip sonra sirket secimine gecin. Sectiginiz sirket sizin isteiginiz isi saglamiyor ne yapacaksiniz? Mecburen on kayiti da yatiriyorsunuz parayi da geri alamayacaginizi bildiginiz icin artik sirketin sundugu isleri dusunmeye basliyorsunuz... Forumda onlarca konu var islerle alakali isi belirleyin ve o isi saglayan firmaya kaydolun...Kayit olmamissiniz henuz bunu arastirmak icin vaktiniz var....Iyi eglenceler
    2013 self WAT katýlýmcýsý olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Haklýsýnýz. Ben önce þirketleri araþtýrýp onlarýn iþ listesinden kendime uygununu seçmeyi düþünüyordum. Mesela þuan Ankara yakýnlarýnda bir ildeyim. Ankara'ya gittiðim zaman bu 3 þirketle görüþüp ona göre karar vermek istiyorum. Açýkçasý 2. soruyu sorma nedenim de kafamda bir iþ olmadýðý içindi. Ýngilizcem hakkýnda biþeyler yazdým ona göre sizlerin iþ önerilerinizi bekliyorum.
    Mümkünse Doðu yakasýný istiyorum ama bakalým artýk.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Ýngilizce seviyesini sýký tutmalarýný söyleyen eminim sponsor dayatmasýdýr.Fuar daki iþ görüþmesi ve vize görüþmesinde hiçbiþeyin deðiþmediðini göreceksin.Captain89'a katýlýyorum her zaman önce ÝÞ sonra ÞÝRKET olmalýdýr..Yoksa ön kayýt ödemenizde patlarsýnýz.Gerekirse kalan bütün þirketlerle tek tek konusun iþ listelerini isteyip inceleyin...Amacýnýz : Biraz yüksek maaþ*overtime*düþük konaklama*ucuz þehir olsun..En azýndan yazdýklarýmdan 2li kombinler yakalamaya calýsýn..wat yapan cogu firma iyi degildir siz amerikaya gidince ne yapabilirki?O yüzden þirketi kafayý takmayýn ÝÞE TAKIN

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

@Baro cevabýn için teþekkür ederim. Dediklerini aklýmda tutacaðým. Peki genel olarak eðlence parklarýný mý önerirsin yoksa otel gibi yerleri mi. Benim amacým çok para kazanmaktan ziyade Ýngilizce mi geliþtirmek. Ayrýca forumda þirketlerin ön kayýt ücretini almadan iþ listesini vermediklerini duymuþtum bu ne kadar doðru.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý SaLVira Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    @Baro cevabýn için teþekkür ederim. Dediklerini aklýmda tutacaðým. Peki genel olarak eðlence parklarýný mý önerirsin yoksa otel gibi yerleri mi. Benim amacým çok para kazanmaktan ziyade Ýngilizce mi geliþtirmek. Ayrýca forumda þirketlerin ön kayýt ücretini almadan iþ listesini vermediklerini duymuþtum bu ne kadar doðru.
    Acýk konusuyum hiçbirinde dil geliþtiremezsin geliþtirmek istiyosan yanlýs yöne kürek cekiyosun dil okuluna gitmen lazým NEDEN?wat'da calýsýrken kullanýcagýn kalýplar hep belli olacak sadece o kalýplarý bi nebze ilerleteceksin Evet genelde ön kayýt olmayanlara iþ listelerini ya vermezler yada bir önceki wat yýlýnýn eski iþ listesini verirler ki bu daha makuldür Zaten bu aralar kaydolursan yeni iþ listelerinede bakamazsýn çünkü cogu firmanýn listeleri ellerine ulaþmadý.Sponsorlarý bekliyorlar diyorum ve yatýyorum görüþmek üzere

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Tamam çok saðol verdiðin bilgiler için

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Bence burdan bi üye þirket tavsiyesinde bulunsa bile o deðerlendirme o kiþiyi baðlar..Mesela size X firamsýný önerdi ve dediki bu firma gayet ilgili bi sorunum olduðunda direk çözüm üretti vs..Peki size ayný danýþman geleceði,ayný ildeki þubesine baþvuracaðýnýz ne malum?Diyelimki onuda öðrendiniz ve ayný danýþmana baþvurdunuz..Sizin için ayný þeyleri yapacaðýný bilemezsiniz..Yani tamam ilgileniyorum der iþi uzatýr,mailleri geç cevaplar vs..Daha önce çok oldu bunlar.."Bi arkadaþýn tavsiyesiyle yazýldýk üstelik söylediði danýþmana gittik ama hiç ilgilenmediler" bunu bu sitede birinden duymuþtum..Hatta kendim de kendi yazýldýðým þirket danýþmanýnýn bana davranýþýyla baþka bi müþteriye davranýþý arasýndaki farký gördüm..O yüzden þirket tavsiyelerine pek kulak asma..Arkadaþlarýn dediði gibi çalýþmak istediðin iþ türüne odaklan..Hangi iþ senin için iyi onu bul..Otel iþlerinde frontdesk ve conciergedesk dýþýnda her konuda ing konuþabileceðin bi departman yok.Bu departmanlarada kusursuz ing konuþanlarý alýrlar..Diðer departmanlarda belli bi konu üstünde konuþursun..O konuda ing biraz geliþir..Amacýn sadece ing geliþtirmekse ya dil okulu yada Türkiyede bi dil kursu senin için çok daha faydalý olacaktýr.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Benim dil geliþtirmekten kastým pratik yapmak. Ne kadar TR de kursa gitsem de bu pratiði saðlayamýyorum. Ama en azýndan WAT ile mecbur Ýngilizce konuþmam gerekecek. Hem bu sayesede kendime güvenimde artar diye düþünüyorum.
    Þimdi Ýcep'den geçen yýlýn iþ listesini aldým ve beklediðim gibi deðildi. Çok fazla iþ yoktu. Önce iþ sonra þirket iyi bir fikirmiþ. Diðer þirketlerinde listelerini bekliyorum.

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Benim dil geliþtirmekten kastým pratik yapmak. Ne kadar TR de kursa gitsem de bu pratiði saðlayamýyorum. Ama en azýndan WAT ile mecbur Ýngilizce konuþmam gerekecek. Hem bu sayesede kendime güvenimde artar diye düþünüyorum.
    Þimdi Ýcep'den geçen yýlýn iþ listesini aldým ve beklediðim gibi deðildi. Çok fazla iþ yoktu. Önce iþ sonra þirket iyi bir fikirmiþ. Diðer þirketlerinde listelerini bekliyorum.

Wat programi dil prgorami degildir,fakat Ingilizce adina cok sey kattigini kesinlikle soylemek lazim.Cogu dil programindan daha faydali bana gore..Kisiden kisiye degisir. Bu benim gorusum. Girisken olunursa dil programlarindan daha fazla verim alinabilir bence bu programda.
    Mesela gecen sene ingilizcede altyapim ne kadar ise o kadar pratik yapabildim.Bu sene ayrica burda da kursa gidiyorum. Hem de Work and travel a tekrar katilacagim ve kursta ogrendiklerimi de kullanma firsati bulacagim. Ben bu programa dil pratigi yapma adina gidiyorum desem cok da hata etmis sayilmam. Tabi ikinci olarak da gezme amacli..Dogru yoldasin...devam et...
    2013 self WAT katýlýmcýsý olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Bu 3 sirketin sana simdiden verebielecegi isleri yaz buraya. Onemli olan buradaki degil ABD'deki isin.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

@break Armada'nýn 14 Aralýkta Ýzmir fuarý olacakmýþ. Þimdilik orasý için belirlenen iþler bunlar. Daha eklenenler olacakmýþ öyle söylediler.6 Þubat ve 23 Mart tarihinde de fuar olacakmýþ ama oradaki iþler daha belli deðil.
    Ýcep'in gecen yýlki listesi de bu. Þöyle bir göz atarsan sevinirim. Housekeeping düþünmüyorum.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Armada'nýn 14 Aralýkta Ýzmir fuarý olacakmýþ. Þimdilik orasý için belirlenen iþler bunlar. Daha eklenenler olacakmýþ öyle söylediler.6 Þubat ve 23 Mart tarihinde de fuar olacakmýþ ama oradaki iþler daha belli deðil.
    Ýcep'in gecen yýlki listesi de bu. Þöyle bir göz atarsan sevinirim. Housekeeping düþünmüyorum.
    Tecrübeli arkadaþlar bu iþ listesi hakkýnda bir yorum yaparlarsa gerçekten çok iyi olur.Ben baktým ama cazip bir iþ yok ve konaklamalar çok pahalý.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ben armada grandee ye kaydoldum, istanbul ve baþka þehirler için bilgim yok armada nasýldýr diye ama izmirdeki bana oldukça güven verdi.danýþmanýmda yýlmak bilmeden benim her türlü soruma cevap veriyor. ama þunu söylemem gerekirki izmir fuarý iþleri iyi degil, daha yeni iþler ekleniceðini söledi danýþmaným izmir fuarý için. ama bence en iyi iþler istanbul fuarýnda.saatlik ücretleri oldukça iyidi. birde armada nýn kendi iþleri var bi kaç tane onlarýnda saatlik ücretleri oldukça iyi. senin oldugun ilde hangisi iyi bilmiyorum ama hangisi içine siniyorsa onu tercih et. eger izmirden yazýlcaksan ben izmirde tüm þirketlerle görüstüm en samimi olan armadaydý açýk konusmak gerekirse

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý WatcHandLearn Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Tecrübeli arkadaþlar bu iþ listesi hakkýnda bir yorum yaparlarsa gerçekten çok iyi olur.Ben baktým ama cazip bir iþ yok ve konaklamalar çok pahalý.
    bu yýlki iþ listesine þöyle bir göz attým. bence konaklama saðlamayanlarý direkt listeden çýkar, housekeeper olmak istemiyorum demiþsin aslýnda geriye de pek bir þey kalmýyor o yüzden

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Zaten bütün armada þubeleri birbirleri ile baðlantýlý deðilimi?Form býraktýðým ve aradýðým hiçbir þirketten geri dönüþ alamadým standart þeyleri anlatýp geçtiler.Ama armadayý ilk aradýðým günden beri sürekli irtibat halindeydik.. bayaðý ilgilendiler saðolsunlar ama bu güvenilir olup olmadýklarý konusunda bir ölçüt deðildir.Bana da samimi geldiler araþtýrdým,kaydoldum.Ben ankarada ki þubeye kayýt oldum.Bu durumdan þu anlaþýlýyorki izmiredeki yada ankaradaki þubeye kayýt olmam bir þey deðiþtirmeyecek.Sonuçta iþ listeleri ayný,ayný iþleri bizlere sunuyorlar..Ýstanbul fuarýný bekleyelim bakalým zaten izmir fuarýndan bir iþ çýkmaz þartlar iyi deðil.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ama þöle diim iki arkadaþým var. biri izmirdeki united towersdan gitti, digeride istanbuldaki. istanbuldaki arkadaþým çok memnundu izmirdeki memnun degildi. ve izmirdeki united towers þubesine gittiðimde bende memnun kalmadým. samimiyetten bahsediyorum. ve bence buda önemli

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Tabi ki karþýndakinin sana yaklaþýmý önemli ama bu memnuniyet göreceli bir kavram sen gidersin memnun olursun.Ben giderim tiksinirim.Birçok þekilde yorumlanabilir.Yani anadüþünce;biz ortak payda da buluþmuþuz armada ya kayýt olduk ikimizde þuan için mutluyuz.Umarým konuyu açan arkadaþ için aydýnlatýcý olmuþtur

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Siz þuan þirketler üzerinden gidiyorsunuz. Ama önce iþe göre þirket seçmek daha saðlýklýymýþ. Çünkü önemli olan oradaki iþimiz.

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Siz þuan þirketler üzerinden gidiyorsunuz. Ama önce iþe göre þirket seçmek daha saðlýklýymýþ. Çünkü önemli olan oradaki iþimiz.
    þirketlerin ortalama iþ listelerine bakarak önce þirket seçilmeli yani önce þu sonra bu deðil ikisi de ayný anda olacak.

Sanýrým böyle daha iyi olur.
    2008,2009,2011 wat katýlýmcýsý

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bencede iþe göre þirket seç ama þunu unutmaki bi iþi begenip þirketi seçersin þirket güvenilir degildir madur olursun. bana kalýrsa tüm þirketlerin iþ listelerini al , iþ listelerini begendiðin þirketin güvenilirliðini araþtýr, daha önce o þirketle gitmiþ insanlara ulaþmaya çalýþ. belki burda þey diyen olur türkiyedeken çok samimi davranýrlar ama amerikaya gidince tüm þirketler aynýdýr orda yalnýzsýndýr. tamam ama bazý insanlar tanýdým iþ çok iyi diye þirket seçip sonra oraya gittiklerinde ne iþ var nede biþey. ama bazý þirketler vardýrki amerikaya gittiklerinde iþinden memnun olmazsan bile seni baþka bi iþe yerleþtirirler.benim bire bir yaþamýþ insanlardan duydugum þeyler bunlar

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

SaLVira Siz þuan þirketler üzerinden gidiyorsunuz. Ama önce iþe göre þirket seçmek daha saðlýklýymýþ. Çünkü önemli olan oradaki iþimiz.
    Mantýklý olarak düþünürsen evet önce iþ..Çünkü sen orada geçimi,konaklamayý çalýþtýðýn iþten saðlayacaksýn ve bu iþi kim daha iyi yapýyorsa onu bulmalýsýn. Diðer þekliyle düþünürsek ee benim aradýðým iþ sabýkalý olan xx þirketinde var.O þirkete kaydolduk diyelim.Tamam iþ iyi,kazanç güzel..Ama benim farklý sýkýntýlarým olduðunda ben amerikadaki sporsoruma ulaþamayacaksam orda sap gibi kalacaksam o güzel olan iþte heba olacak..Ýki þekilde de yorumlanabilir aslýnda.. Zaten çalýþacaðýn iþ yeterince kýsýtlý eðlence parklarý,oteller,restoranlar.. Bütün þirketlerde de bu iþlerin bolca seçenek var.Haa kazanç düþük ya da yüksek olabilir konaklama vardýr,yoktur.. aralarýndan eleme yaparsýn. Ama bence öncelik güven ve samimiyet.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

bi de genelde þirketler daha iþler gelmedi ama sen hemen yatýr parayý yoksa fiyatlar artacak þeklinde dayatmalar da yapacaklardýr, sen bence parayý yatýrmadan hepsinden bi iþ listelerini iste, gerçekten iþler gelmediyse telefon numaraný falan býrak sana geri dönsünler istediðin türde bir iþ geldiði zaman.Aksi takdirde istediðin özelliklerde bir iþe girememen çok yüksek bir olasýlýk.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

bence ikisinden biri olacaksa önce kafana yatan iþe sahip olan bi þirket bul çünkü her þirket her iþi ayarlamýyor, sonra da þartlarýna bakarsýn.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Önce þirket sayýsýný 3e indirdim. Þimdide bu þirketlerin iþ listelerini alýp bu 3ü arasýnda iþlere bakarak bir seçim yapacaðým. Ama þuan Ýcep yakýn geliyor bana. Bakalým artýk.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

aslýnda gidene kadar gerekli belgelerini ayarladýktan sonra çok da önemli deðil þirket, genelde hiçbiri ilgilenmiyo ztn gittikten sonra o yüzden sana tavsiyem iþlere odaklar hayýrlýsý olsun

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Önce þirket sayýsýný 3e indirdim. Þimdide bu þirketlerin iþ listelerini alýp bu 3ü arasýnda iþlere bakarak bir seçim yapacaðým. Ama þuan Ýcep yakýn geliyor bana. Bakalým artýk.
    Hocam is belirle sonra sirket secimi yap diye tekrar soyliyim. sirketlerin is listelerine bakip da bu ise gitcem dersin....Daha sonra sirket aaaa bu isveren bu sene bizle calismiyormus deyince pisman olursun....sonra parayi yatirmis olacaksin...daha sonra diyecek ki sana tamamen atiyorum mesela diyecek montana da dagin basinda bir hotelde housekeeperlik var....Bundan baska is de gelmeyecek derse ne yapacaksin.... ya 300 dolari pasa pasa yakacaksin ya da istemedigin bir iste 3 ay calisacaksin.....

Tercih senin bu kadar kisi bunlari soyluyorsa bir bildigi vardir heralde....

Yine de sen yap tercihini....

Once is sonra sirket.....

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Burada önerebileceðiniz iþ var mý?

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

mc donaldsta çalýþmýþ biri olarak mc donaldstan uzak dur derim, hem en zor iþlerden biri hem de çok fazla para kazanamýyosun

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

tabi bu arada gitmek istediðin eyalet/þehir i de önceden belirlemede fayda var, her þehir ayný özelliklerde deðil, sonra hüsran olmasýn , beklentilerinden bahsedersen daha kolay yardýmcý olabilirz sana

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)