Bence burdan bi üye şirket tavsiyesinde bulunsa bile o değerlendirme o kişiyi bağlar..Mesela size X firamsını önerdi ve dediki bu firma gayet ilgili bi sorunum olduğunda direk çözüm üretti vs..Peki size aynı danışman geleceği,aynı ildeki şubesine başvuracağınız ne malum?Diyelimki onuda öğrendiniz ve aynı danışmana başvurdunuz..Sizin için aynı şeyleri yapacağını bilemezsiniz..Yani tamam ilgileniyorum der işi uzatır,mailleri geç cevaplar vs..Daha önce çok oldu bunlar.."Bi arkadaşın tavsiyesiyle yazıldık üstelik söylediği danışmana gittik ama hiç ilgilenmediler" bunu bu sitede birinden duymuştum..Hatta kendim de kendi yazıldığım şirket danışmanının bana davranışıyla başka bi müşteriye davranışı arasındaki farkı gördüm..O yüzden şirket tavsiyelerine pek kulak asma..Arkadaşların dediği gibi çalışmak istediğin iş türüne odaklan..Hangi iş senin için iyi onu bul..Otel işlerinde frontdesk ve conciergedesk dışında her konuda ing konuşabileceğin bi departman yok.Bu departmanlarada kusursuz ing konuşanları alırlar..Diğer departmanlarda belli bi konu üstünde konuşursun..O konuda ing biraz gelişir..Amacın sadece ing geliştirmekse ya dil okulu yada Türkiyede bi dil kursu senin için çok daha faydalı olacaktır.