Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 42 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ?cep - Armada - United Towers Aras?nda Kald?m

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart ?cep - Armada - United Towers Aras?nda Kald?m

Arkada?lar nasipse bu yaz bende bir ?ans?m? denemek istiyorum. 1-2 Ayd?r ?irket ara?t?r?yorum.Son olarak seçimimi 3 ?irkete kadar indirdim. Karar vermemde yard?mc? olursan?z sevinirim.

Ayr?ca ek bir soru sormak istiyorum. Bu sene ?ngilizce olay?n? biraz s?k? tutacaklarm?? san?r?m. ?ngilizce seviyemi tam bilmiyorum. Gerçi Amerikan Kültür'de B1 seviyesini bitirdim bu ne kadar do?ru bir gösterge bilmiyorum. Dizi ve filmlerde anlamam iyi olay? yakalayabiliyorum fakat pratik yapmad???m için bazen yüz yüze konu?urken heyecanlan?yorum. Ama kar??mdaki de biraz tolerans gösterdi?inde aç?l?yorum. Gerçi normalde de hiç tan?mad???m insanlarla konu?urken heyecan yapar?m. Neyse bu ?ngilizce seviyem için önerebilece?iniz i?leri söyler misiniz. Utku

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Hocam yalnis anlamayin beni seciminizi ters yonden yapiyorsunuz. Yapmak istediginiz isi belirleyip sonra sirket secimine gecin. Sectiginiz sirket sizin isteiginiz isi saglamiyor ne yapacaksiniz? Mecburen on kayiti da yatiriyorsunuz parayi da geri alamayacaginizi bildiginiz icin artik sirketin sundugu isleri dusunmeye basliyorsunuz... Forumda onlarca konu var islerle alakali isi belirleyin ve o isi saglayan firmaya kaydolun...Kayit olmamissiniz henuz bunu arastirmak icin vaktiniz var....Iyi eglenceler
    2013 self WAT katılımcısı olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Hakl?s?n?z. Ben önce ?irketleri ara?t?r?p onlar?n i? listesinden kendime uygununu seçmeyi dü?ünüyordum. Mesela ?uan Ankara yak?nlar?nda bir ildeyim. Ankara'ya gitti?im zaman bu 3 ?irketle görü?üp ona göre karar vermek istiyorum. Aç?kças? 2. soruyu sorma nedenim de kafamda bir i? olmad??? içindi. ?ngilizcem hakk?nda bi?eyler yazd?m ona göre sizlerin i? önerilerinizi bekliyorum.
    Mümkünse Do?u yakas?n? istiyorum ama bakal?m art?k.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

?ngilizce seviyesini s?k? tutmalar?n? söyleyen eminim sponsor dayatmas?d?r.Fuar daki i? görü?mesi ve vize görü?mesinde hiçbi?eyin de?i?medi?ini göreceksin.Captain89'a kat?l?yorum her zaman önce ?? sonra ??RKET olmal?d?r..Yoksa ön kay?t ödemenizde patlars?n?z.Gerekirse kalan bütün ?irketlerle tek tek konusun i? listelerini isteyip inceleyin...Amac?n?z : Biraz yüksek maa?*overtime*dü?ük konaklama*ucuz ?ehir olsun..En az?ndan yazd?klar?mdan 2li kombinler yakalamaya cal?s?n..wat yapan cogu firma iyi degildir siz amerikaya gidince ne yapabilirki?O yüzden ?irketi kafay? takmay?n ??E TAKIN

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

@Baro cevab?n için te?ekkür ederim. Dediklerini akl?mda tutaca??m. Peki genel olarak e?lence parklar?n? m? önerirsin yoksa otel gibi yerleri mi. Benim amac?m çok para kazanmaktan ziyade ?ngilizce mi geli?tirmek. Ayr?ca forumda ?irketlerin ön kay?t ücretini almadan i? listesini vermediklerini duymu?tum bu ne kadar do?ru.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı SaLVira Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @Baro cevab?n için te?ekkür ederim. Dediklerini akl?mda tutaca??m. Peki genel olarak e?lence parklar?n? m? önerirsin yoksa otel gibi yerleri mi. Benim amac?m çok para kazanmaktan ziyade ?ngilizce mi geli?tirmek. Ayr?ca forumda ?irketlerin ön kay?t ücretini almadan i? listesini vermediklerini duymu?tum bu ne kadar do?ru.
    Ac?k konusuyum hiçbirinde dil geli?tiremezsin geli?tirmek istiyosan yanl?s yöne kürek cekiyosun dil okuluna gitmen laz?m NEDEN?wat'da cal?s?rken kullan?cag?n kal?plar hep belli olacak sadece o kal?plar? bi nebze ilerleteceksin Evet genelde ön kay?t olmayanlara i? listelerini ya vermezler yada bir önceki wat y?l?n?n eski i? listesini verirler ki bu daha makuldür Zaten bu aralar kaydolursan yeni i? listelerinede bakamazs?n çünkü cogu firman?n listeleri ellerine ula?mad?.Sponsorlar? bekliyorlar diyorum ve yat?yorum görü?mek üzere

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Tamam çok sa?ol verdi?in bilgiler için

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Bence burdan bi üye ?irket tavsiyesinde bulunsa bile o de?erlendirme o ki?iyi ba?lar..Mesela size X firams?n? önerdi ve dediki bu firma gayet ilgili bi sorunum oldu?unda direk çözüm üretti vs..Peki size ayn? dan??man gelece?i,ayn? ildeki ?ubesine ba?vuraca??n?z ne malum?Diyelimki onuda ö?rendiniz ve ayn? dan??mana ba?vurdunuz..Sizin için ayn? ?eyleri yapaca??n? bilemezsiniz..Yani tamam ilgileniyorum der i?i uzat?r,mailleri geç cevaplar vs..Daha önce çok oldu bunlar.."Bi arkada??n tavsiyesiyle yaz?ld?k üstelik söyledi?i dan??mana gittik ama hiç ilgilenmediler" bunu bu sitede birinden duymu?tum..Hatta kendim de kendi yaz?ld???m ?irket dan??man?n?n bana davran???yla ba?ka bi mü?teriye davran??? aras?ndaki fark? gördüm..O yüzden ?irket tavsiyelerine pek kulak asma..Arkada?lar?n dedi?i gibi çal??mak istedi?in i? türüne odaklan..Hangi i? senin için iyi onu bul..Otel i?lerinde frontdesk ve conciergedesk d???nda her konuda ing konu?abilece?in bi departman yok.Bu departmanlarada kusursuz ing konu?anlar? al?rlar..Di?er departmanlarda belli bi konu üstünde konu?ursun..O konuda ing biraz geli?ir..Amac?n sadece ing geli?tirmekse ya dil okulu yada Türkiyede bi dil kursu senin için çok daha faydal? olacakt?r.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Benim dil geli?tirmekten kast?m pratik yapmak. Ne kadar TR de kursa gitsem de bu prati?i sa?layam?yorum. Ama en az?ndan WAT ile mecbur ?ngilizce konu?mam gerekecek. Hem bu sayesede kendime güvenimde artar diye dü?ünüyorum.
    ?imdi ?cep'den geçen y?l?n i? listesini ald?m ve bekledi?im gibi de?ildi. Çok fazla i? yoktu. Önce i? sonra ?irket iyi bir fikirmi?. Di?er ?irketlerinde listelerini bekliyorum.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Benim dil geli?tirmekten kast?m pratik yapmak. Ne kadar TR de kursa gitsem de bu prati?i sa?layam?yorum. Ama en az?ndan WAT ile mecbur ?ngilizce konu?mam gerekecek. Hem bu sayesede kendime güvenimde artar diye dü?ünüyorum.
    ?imdi ?cep'den geçen y?l?n i? listesini ald?m ve bekledi?im gibi de?ildi. Çok fazla i? yoktu. Önce i? sonra ?irket iyi bir fikirmi?. Di?er ?irketlerinde listelerini bekliyorum.

Wat programi dil prgorami degildir,fakat Ingilizce adina cok sey kattigini kesinlikle soylemek lazim.Cogu dil programindan daha faydali bana gore..Kisiden kisiye degisir. Bu benim gorusum. Girisken olunursa dil programlarindan daha fazla verim alinabilir bence bu programda.
    Mesela gecen sene ingilizcede altyapim ne kadar ise o kadar pratik yapabildim.Bu sene ayrica burda da kursa gidiyorum. Hem de Work and travel a tekrar katilacagim ve kursta ogrendiklerimi de kullanma firsati bulacagim. Ben bu programa dil pratigi yapma adina gidiyorum desem cok da hata etmis sayilmam. Tabi ikinci olarak da gezme amacli..Dogru yoldasin...devam et...
    2013 self WAT katılımcısı olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Bu 3 sirketin sana simdiden verebielecegi isleri yaz buraya. Onemli olan buradaki degil ABD'deki isin.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

@break Armada'n?n 14 Aral?kta ?zmir fuar? olacakm??. ?imdilik oras? için belirlenen i?ler bunlar. Daha eklenenler olacakm?? öyle söylediler.6 ?ubat ve 23 Mart tarihinde de fuar olacakm?? ama oradaki i?ler daha belli de?il.
    ?cep'in gecen y?lki listesi de bu. ?öyle bir göz atarsan sevinirim. Housekeeping dü?ünmüyorum.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Armada'n?n 14 Aral?kta ?zmir fuar? olacakm??. ?imdilik oras? için belirlenen i?ler bunlar. Daha eklenenler olacakm?? öyle söylediler.6 ?ubat ve 23 Mart tarihinde de fuar olacakm?? ama oradaki i?ler daha belli de?il.
    ?cep'in gecen y?lki listesi de bu. ?öyle bir göz atarsan sevinirim. Housekeeping dü?ünmüyorum.
    Tecrübeli arkada?lar bu i? listesi hakk?nda bir yorum yaparlarsa gerçekten çok iyi olur.Ben bakt?m ama cazip bir i? yok ve konaklamalar çok pahal?.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı WatcHandLearn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tecrübeli arkada?lar bu i? listesi hakk?nda bir yorum yaparlarsa gerçekten çok iyi olur.Ben bakt?m ama cazip bir i? yok ve konaklamalar çok pahal?.
    bu y?lki i? listesine ?öyle bir göz att?m. bence konaklama sa?lamayanlar? direkt listeden ç?kar, housekeeper olmak istemiyorum demi?sin asl?nda geriye de pek bir ?ey kalm?yor o yüzden

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben armada grandee ye kaydoldum, istanbul ve ba?ka ?ehirler için bilgim yok armada nas?ld?r diye ama izmirdeki bana oldukça güven verdi.dan??man?mda y?lmak bilmeden benim her türlü soruma cevap veriyor. ama ?unu söylemem gerekirki izmir fuar? i?leri iyi degil, daha yeni i?ler eklenice?ini söledi dan??man?m izmir fuar? için. ama bence en iyi i?ler istanbul fuar?nda.saatlik ücretleri oldukça iyidi. birde armada n?n kendi i?leri var bi kaç tane onlar?nda saatlik ücretleri oldukça iyi. senin oldugun ilde hangisi iyi bilmiyorum ama hangisi içine siniyorsa onu tercih et. eger izmirden yaz?lcaksan ben izmirde tüm ?irketlerle görüstüm en samimi olan armadayd? aç?k konusmak gerekirse

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Zaten bütün armada ?ubeleri birbirleri ile ba?lant?l? de?ilimi?Form b?rakt???m ve arad???m hiçbir ?irketten geri dönü? alamad?m standart ?eyleri anlat?p geçtiler.Ama armaday? ilk arad???m günden beri sürekli irtibat halindeydik.. baya?? ilgilendiler sa?olsunlar ama bu güvenilir olup olmad?klar? konusunda bir ölçüt de?ildir.Bana da samimi geldiler ara?t?rd?m,kaydoldum.Ben ankarada ki ?ubeye kay?t oldum.Bu durumdan ?u anla??l?yorki izmiredeki yada ankaradaki ?ubeye kay?t olmam bir ?ey de?i?tirmeyecek.Sonuçta i? listeleri ayn?,ayn? i?leri bizlere sunuyorlar..?stanbul fuar?n? bekleyelim bakal?m zaten izmir fuar?ndan bir i? ç?kmaz ?artlar iyi de?il.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ama ?öle diim iki arkada??m var. biri izmirdeki united towersdan gitti, digeride istanbuldaki. istanbuldaki arkada??m çok memnundu izmirdeki memnun degildi. ve izmirdeki united towers ?ubesine gitti?imde bende memnun kalmad?m. samimiyetten bahsediyorum. ve bence buda önemli

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Tabi ki kar??ndakinin sana yakla??m? önemli ama bu memnuniyet göreceli bir kavram sen gidersin memnun olursun.Ben giderim tiksinirim.Birçok ?ekilde yorumlanabilir.Yani anadü?ünce;biz ortak payda da bulu?mu?uz armada ya kay?t olduk ikimizde ?uan için mutluyuz.Umar?m konuyu açan arkada? için ayd?nlat?c? olmu?tur

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Siz ?uan ?irketler üzerinden gidiyorsunuz. Ama önce i?e göre ?irket seçmek daha sa?l?kl?ym??. Çünkü önemli olan oradaki i?imiz.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Siz ?uan ?irketler üzerinden gidiyorsunuz. Ama önce i?e göre ?irket seçmek daha sa?l?kl?ym??. Çünkü önemli olan oradaki i?imiz.
    ?irketlerin ortalama i? listelerine bakarak önce ?irket seçilmeli yani önce ?u sonra bu de?il ikisi de ayn? anda olacak.

San?r?m böyle daha iyi olur.
    2008,2009,2011 wat katılımcısı

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bencede i?e göre ?irket seç ama ?unu unutmaki bi i?i begenip ?irketi seçersin ?irket güvenilir degildir madur olursun. bana kal?rsa tüm ?irketlerin i? listelerini al , i? listelerini begendi?in ?irketin güvenilirli?ini ara?t?r, daha önce o ?irketle gitmi? insanlara ula?maya çal??. belki burda ?ey diyen olur türkiyedeken çok samimi davran?rlar ama amerikaya gidince tüm ?irketler ayn?d?r orda yaln?zs?nd?r. tamam ama baz? insanlar tan?d?m i? çok iyi diye ?irket seçip sonra oraya gittiklerinde ne i? var nede bi?ey. ama baz? ?irketler vard?rki amerikaya gittiklerinde i?inden memnun olmazsan bile seni ba?ka bi i?e yerle?tirirler.benim bire bir ya?am?? insanlardan duydugum ?eyler bunlar

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

bence ikisinden biri olacaksa önce kafana yatan i?e sahip olan bi ?irket bul çünkü her ?irket her i?i ayarlam?yor, sonra da ?artlar?na bakars?n.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

SaLVira Siz ?uan ?irketler üzerinden gidiyorsunuz. Ama önce i?e göre ?irket seçmek daha sa?l?kl?ym??. Çünkü önemli olan oradaki i?imiz.
    Mant?kl? olarak dü?ünürsen evet önce i?..Çünkü sen orada geçimi,konaklamay? çal??t???n i?ten sa?layacaks?n ve bu i?i kim daha iyi yap?yorsa onu bulmal?s?n. Di?er ?ekliyle dü?ünürsek ee benim arad???m i? sab?kal? olan xx ?irketinde var.O ?irkete kaydolduk diyelim.Tamam i? iyi,kazanç güzel..Ama benim farkl? s?k?nt?lar?m oldu?unda ben amerikadaki sporsoruma ula?amayacaksam orda sap gibi kalacaksam o güzel olan i?te heba olacak..?ki ?ekilde de yorumlanabilir asl?nda.. Zaten çal??aca??n i? yeterince k?s?tl? e?lence parklar?,oteller,restoranlar.. Bütün ?irketlerde de bu i?lerin bolca seçenek var.Haa kazanç dü?ük ya da yüksek olabilir konaklama vard?r,yoktur.. aralar?ndan eleme yapars?n. Ama bence öncelik güven ve samimiyet.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

bi de genelde ?irketler daha i?ler gelmedi ama sen hemen yat?r paray? yoksa fiyatlar artacak ?eklinde dayatmalar da yapacaklard?r, sen bence paray? yat?rmadan hepsinden bi i? listelerini iste, gerçekten i?ler gelmediyse telefon numaran? falan b?rak sana geri dönsünler istedi?in türde bir i? geldi?i zaman.Aksi takdirde istedi?in özelliklerde bir i?e girememen çok yüksek bir olas?l?k.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Önce ?irket say?s?n? 3e indirdim. ?imdide bu ?irketlerin i? listelerini al?p bu 3ü aras?nda i?lere bakarak bir seçim yapaca??m. Ama ?uan ?cep yak?n geliyor bana. Bakal?m art?k.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Önce ?irket say?s?n? 3e indirdim. ?imdide bu ?irketlerin i? listelerini al?p bu 3ü aras?nda i?lere bakarak bir seçim yapaca??m. Ama ?uan ?cep yak?n geliyor bana. Bakal?m art?k.
    Hocam is belirle sonra sirket secimi yap diye tekrar soyliyim. sirketlerin is listelerine bakip da bu ise gitcem dersin....Daha sonra sirket aaaa bu isveren bu sene bizle calismiyormus deyince pisman olursun....sonra parayi yatirmis olacaksin...daha sonra diyecek ki sana tamamen atiyorum mesela diyecek montana da dagin basinda bir hotelde housekeeperlik var....Bundan baska is de gelmeyecek derse ne yapacaksin.... ya 300 dolari pasa pasa yakacaksin ya da istemedigin bir iste 3 ay calisacaksin.....

Tercih senin bu kadar kisi bunlari soyluyorsa bir bildigi vardir heralde....

Yine de sen yap tercihini....

Once is sonra sirket.....

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

asl?nda gidene kadar gerekli belgelerini ayarlad?ktan sonra çok da önemli de?il ?irket, genelde hiçbiri ilgilenmiyo ztn gittikten sonra o yüzden sana tavsiyem i?lere odaklar hay?rl?s? olsun

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Burada önerebilece?iniz i? var m??

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

mc donaldsta çal??m?? biri olarak mc donaldstan uzak dur derim, hem en zor i?lerden biri hem de çok fazla para kazanam?yosun

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

tabi bu arada gitmek istedi?in eyalet/?ehir i de önceden belirlemede fayda var, her ?ehir ayn? özelliklerde de?il, sonra hüsran olmas?n , beklentilerinden bahsedersen daha kolay yard?mc? olabilirz sana

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)