varmý böle bi þirket ben kafaya koydum bu yaz alaskaya gidicem ama güvenilir bir þirket lazým bana avantajlarýyla dezavantajlarýyla ve tecrübeleriyle
varmý böle bi þirket ben kafaya koydum bu yaz alaskaya gidicem ama güvenilir bir þirket lazým bana avantajlarýyla dezavantajlarýyla ve tecrübeleriyle
alaskaya ben gitmedim ama baya bir süredir wat konusunu araþtýrýyorum.bazý þirketler alaskaya gidenleri orada karþýlýyormuþ.adý aklýma gelmiyor þimdi.böyle bir þirket seç.genelde küçük þirketler bunu yapýyor.þirketsiz de yanýnda belirli bir kontenjan dahilinde yanýnda götüren insanlar da var.yani þirket olmadan da alaskaya gidebilirsin. güvenilirliði tartýþýlýr.ama mantýksýz da deðil.hem daha ekonomik.
2007 WAT DESTIN,FLORIDA CANKURTARAN KEN ÞÝMDÝ 8 YIL ARADAN SONRA 2015 AÐUSTOS TA TURIST OLARAK 11 GÜN DOÐU AMERIKADA.
þirketsiz derken o zaman daha önce alaskaya giden oralarý görmüþ tanýmýþ birilerinin yanýnda gideyim demek istiyorsun ?
saol fatih ben araþtýrmalara devam ediyom
wat sen hangi þehirdesin. ben istasnbuldayým ve alaskaya bende gitmeye karar verdim. ama senin gibi þirkette karar veremedim. daha doðrusu istanbulda bulamadým iyi bi þirket ama ankarada 1 tane var.
evet alaskaya giden biriyle gidin bence de. ama oyle birini bulamiyosaniz orda karsilayan bi sirketle gidin. aslinda anchoragenin her tarafini biliyorum ama adam onceden benim ordaki islerimi halledip daha 2. gun ise baslayabileceksem niye ugrasiyim? uygar tur gecen sene ogrencilerini alaskada karsilamis diye duydum gidip sordum dogru dediler karsiladik. gidip hemen yatirdim kayit parasini.
ama istanbulda subesi var mi bilmiyorum
advis le alaskaya gidenler havaalanýndan karsýlancak sirketin özel ucagýyla calýscaklarý yerlere dagýtým olacakmýs.
Bazý güzel yanlarýnýda göz ardý edemem advisin![]()
kaplan efendi evet bize oyle dendi ama ne oldu kim karsiladi bu sadece bize degil herkese yapilan bise yine advisin yalanlarindandi
slm arkadaþlar
alaska maceraperestler için güzel bir seçim olur. cidden çok iyi bir deneyim yaþarsýnýz. ama þunu söyleyeyim ki alaskaya gitmek istiyorsanýz buradaki danýþmanlýk þirketinizin orada bir fonksiyonu olmayacaktýr. bu þans iþi.eðer sezon iyi olursa þanslýsýnýz bütün fabrikalar iþ yapar,kötüyse iþte o zaman yandýnýz
neyse yapacaðýnýz en akýllý seçim, kuzeyden baþlayýp balýðýn akýþ yönüne doðru fabrika deðiþtirmek
yani naknekten baþlayýp cordovaya kadar uzunca bir yolculuk yapmanýz gerekebilir
buradaki önemli baþka bir ayrýntý da alaskadaki farbrikalarý araþtýrmanýz gerekir.
daha önce alaskaya gitmiþ arkadaþlardan öðrenebilirsiniz.
gecen yaz Alaskadaydim ve bu yaz tekrar gitmek istiyorum ben de . Alaska konusunu iyi arastirmanizi tavsiye ederim.Ben sorun yasamadim cok yakin bir arkadasimin arkadasi ile gittim ama sorun yasayan cok ogrenci gordum. dikkatli olmak lazim
...................
Chum Vs Coho
konuya bi acýklýk getirelimacademixteki arkadaþý tanýyorum vizeyi alabilirse gelecek sizle o (yanlýþým yoksa okulu bitti vize alma þansý ne olur bilemem) ama ii firmadýr kredi imkaný olsa bende onla gitcektim ama olmadý. alaska için campusum de iyidir. sahipleri sizi orda karþýlýyor SSN filan almaya birlikte gidiyorsunuz ordan da fabrikanýza geçiip çalýþýyorsunuz. ama alaska tavsiye etmem
çok ama çok riskli. bizde Alaska cýydýk vazgeçtik. herþeyiyle þans iþi tamamen
ii düþünün derim
Turgay'ý bende tanýyorum yakýn arkadaþýmdýr kendisi . bu sene J1 vizesi ile deðil H2B vizesi ile gidecek çalýþmaya . Bu saatten sonra ona J1 vizesi vermezler artýk4 defa gitti yuh ... Gerçi bende fena sayýlmam 3 kere gittim
![]()
ehehhee adam artýk 4 kere gidince Alaska konusunda uzman oldu ...
sence ilk kez giden biri hangi fabrikaya gitmeli
Sana hangi fabrikanin tavsiye edilecegi ,Turkiye'den ayrilacagin tarihe ve onceliklerine gore degisir .
Temmuz da istanbul'dan cikacaksan kimse sana kuzeyi tavsiye etmez.
Haziran ortalarinda gideceksen de kimse guneyi tavsiye etmez.
Sehir yasami olsun, cok soguk olmasin dersen farkli yerler; erkenden basliyayim erken bitse de basimin caresine bakarim dersen farkli yerler tavsiye edilebilir. Forumlarla sinirli kalmayin daha cok arastirin
Work and Travel Alaska - Dikkat !
http://www.turkishwat.net/dikkat-alaska-t3370.html
_______________SkyBlue2391_______________
2004 Alaska
2005 Alaska
2006 Alaska
2007 Alaska
2008 Alaska
2009 ........
Arkadaþlar alaska konusunda 2 firma tanýrým 2 si de ankara'da her ikisininde alaska konusunda tecrübeli kiþiler sahipleri ve biri alaskada karþýlama saðlýyor diðeri alaskaya birlikte uçuyor fabrikaya kadar götürüyor hatta þirketten bazý kiþiler sahipleri çalýþanlarý orda öðrencilerle çalýþýyor.Hatta geçen yaz tatil organizasyonunuda yaptýlar öðrencilere.Senin bahsettiðin bir kaç firmada eminim bunlar dýr.
arkadaþým dediðim gibi ben þirket ismi verebilirim ama forum yöneticilerinden birinin izin vermesi lazým sanýrým.onu bekliyorum eðer yöneticilerden biri sorun deðil herkes isim veriyor sende verebilirsin derse veririm yoksa isim veripte sonra yok reklam kokuyor yok bilmemne der biri ben bunlara gelemem
---
Admin: Forumlarda þirketler eleþtirildiði gibi olumlu yazýlalar da alabilir. Kullanýcýlar sansürlenmiþ þirketler dýþýnda herhangi bir þirketin ismini abartý olmadan zikrederek önerebilir.
Alaska'da fabrikanin karsilamasi cok buyuk bi olay degil bence. Havaalindan fabrikaya gitmek cok da problem olmaz. Benim gittigim fabrika havaalindan karsiliyor ama bence bu cok buyuk arti degil. Cok daha onemli unsurlar var.
Ben Alaska'da supervisor olarak calisiyorum ve Turkiye'den ogrencilerle beraber gidiyorum. Hatta Seattle hemen hemen butun sirketlerden gelen ogrencilerle havaalinda karsilasiyorum ve onlari social security office goturuyorum. Mutlaka forumda da buna rasgelmis ogrenciler cikacaktir. Yine Seattle'da bulunacagim tarih belli olunca bildiricem bunu da . Orda Social Security islemleri icin yardimci olabilirim
2004 Alaska
2005 Alaska
2006 Alaska
2007 Alaska
2008 Alaska
2009 ........
yok benim dediðim firmalarýn biri alaskada karþýlýyor yardýmcý oluyor diðeri burdan öðrencileri ile gidiyor alaskaya orda baþvurulardan sonrafabrikadada çalýþýyor beraber.bu arada yönetici abi izin var mý isim vermeye herkes soruyor ama ben sizden cevap gelmeden yazmak istemiyorum.
Academix , Turkiye'den ogrencilerle beraber Alaska'ya giden nadir sirketlerden biri. Alaska'daki isvereni de havaalindan karsiliyor. Bu guzel bir hizmet tabi, bunu yapan herkesi takdir etmek lazim
2004 Alaska
2005 Alaska
2006 Alaska
2007 Alaska
2008 Alaska
2009 ........
sanýrým bu mesajdan sonra þirket isimleri vermek serbest oldu banada editörün yada yöneticinin izin vereceði yok bari bende yazayým.ankarada olan ve öðrencilerini alaskada karþýlayan firma Campus ve öðrencileriyle alaskaya giden ve birlikte çalýþan firmada Siner bu iki firma ilede geçmiþ yýllarda giden öðrenciler ki bende onlardan biriyim iþ ve çalýþma konusunda hiç sorun yaþamadýk ancak geçen sene ufak bir tatsýzlýk yaþandý oda zaten alaskada diðer firma öðrencilerinin yanýnda hiçbir þeydi tabi insan bunu sonradan anlýyor.Hatta bu arkadaþlar geçen sene araba bile kiraladýlar öðrencilere ve epeyce kar etti çocuklar seattle'da ama her firmada olduðu gibi bu firmalardan da memnun kalmayan vardýr mutlaka o arkadaþlarda yanlýþ anlamasýnlar.
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bookmarks