Work and Travel
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Sözle?meler ile ilgili. önemli

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Standart Sözle?meler ile ilgili. önemli

arkada?lar i? verenler ile ilgili sözle?meleri kontrol ediyorum birkaç detay dikkatimi çekti.

??verenler, sezonun ba?lang?ç ve biti? tarihlerini belirleme, çal??anlar?n görev yerlerini, pozisyonlar?n?, vardiyalar?n?, haftal?k çal??ma sürelerini ve saatlik ücretlerini de?i?tirme ve/veya i? sözle?melerini feshetme haklar?n? ilgili ABD kanunlar?na göre sakl? tutarlar..

saatlik ücretlerin de?i?mesi gibi durumlar hakk?nda tecrübeli olanlar varm???

yada gittikten sonra i?veren kaynakl? sorun ya?am?? olanlar

yard?mlar?n?z? bekliyorum

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

4.2.6. KATILIMCI, i?veren taraf?ndan dil ya da beceri yetersizli?i veya i?verenin ihtiyaçlar?ndaki de?i?iklikler nedeni ile yerle?tirildi?i görevden ba?ka bir pozisyona al?nabilir. KATILIMCI, bu gibi pozisyon de?i?ikli?i durumlar?nda UT’nin hiçbir sorumlulu?u bulunmad???n? ve UT’nin ve/veya ilgili SERV?S SA?LAYICI’n?n i?verenler ile pozisyon de?i?iklikleri ile alakal? görü?me konusunda hiçbir zorunlulu?u ve etkisi bulunmad???n? pe?inen kabul eder.

4.2.7. KATILIMCI’n?n çal??ma saatlerinin yo?unlu?u ve günlere göre da??l?m?na sadece i?veren karar verebilir. KATILIMCI, UT ve ilgili SERV?S SA?LAYICI’lar?n i? saatlerinin de?i?tirilmesi konusunda hiç bir yetkisi olmad???n? pe?inen kabul eder. Çal??ma saatleri, ABD yasalar?na göre belirlenen üst s?n?rlar? a?amayaca?? gibi; ekonomik kriz, do?a olaylar?, KATILIMCI’n?n yetersizli?i vb. durumlarda çal??ma saatlerinin beklenenden daha az olmas? durumunda KATILIMCI, çal??ma saatlerinin art?r?lmas? için i?verenle görü?me konusunda UT ve/veya ilgili SERV?S SA?LAYICI’n?n hiç bir zorunlulu?u ve i?veren üzerinde hiçbir yetki ve etkisi olmad???n? bilir ve kabul eder.

4.2.8. KATILIMCI, çal??ma saatlerinin uzunlu?u, zaman diliminin farkl?l???, ula??m?n zorlu?u ve ileti?im olanaklar?n?n çok az ya da k?s?tl? olmas? gibi nedenler ile meydana gelebilecek aksakl?klardan, sa?l?k sorunlar?ndan, i?verenden ya da de?i?tirilen görev ve pozisyondan ve/veya bu husustaki problemlerden do?abilecek ihtilaflardan UT’nin sorumlu olmad???n?, söz konusu ve benzeri durumlarda UT’nin görevinin, bu durumlar? ilgili SERV?S SA?LAYICI’ya rapor etmekten ibaret oldu?unu bilir ve kabul eder.

4.2.9. Amerika’ya gittikten sonra, i?veren ile aras?ndaki anla?mazl?ktan, sözle?mesinde belirtilen tarihten sonra Amerika’ya gitmesinden veya çal??ma ?artlar?na uymamas? gibi sebeplerden dolay? KATILIMCI’n?n i?ini kaybetmesinden UT sorumlu de?ildir ve KATILIMCI bir hak talebinde bulunamaz ve ücret iadesi isteyemez.
    4.2.10. ??verenler, sezonun ba?lang?ç ve biti? tarihlerini belirleme, çal??anlar?n görev yerlerini, pozisyonlar?n?, vardiyalar?n?, haftal?k çal??ma sürelerini ve saatlik ücretlerini de?i?tirme ve/veya i? sözle?melerini feshetme haklar?n? ilgili ABD kanunlar?na göre sakl? tutarlar. Bu nedenle, KATILIMCI ve i?veren aras?nda ç?kabilecek ihtilaflardan UT sorumlu de?ildir. ??verenler KATILIMCI’lar? günlük vardiyalar?n?n ço?unu olu?turmayacak ?ekilde gece vardiyalar?nda (22:00 – 06:00 aras?) da çal??t?rabilirler.
    4.2.11. ?lgili SERV?S SA?LAYICI’lar, i?veren taraf?ndan doldurulan i? kabul formundaki bilgilerin ve KATILIMCI’n?n i?e al?nd???n?n teyidi için i?verenle ileti?ime geçer ve i?yeri ve çal??t?rmay? dü?ündü?ü KATILIMCI hakk?nda sorular sorarak i? kabulündeki bilgileri kontrol eder. KATILIMCI da i? kabulünü ald?ktan sonra i?vereniyle irtibata geçmek ve kontrolünü yapmak zorundad?r. Buna ra?men hiçbir ?art alt?nda i? pozisyonlar? program?n ba?l? oldu?u ABD yasalar? gere?ince yasal bir garanti alt?nda de?ildir. Bir i?verenin, bir i?i sakl? tuttu?unu bildirmesi, KATILIMCI oraya vard??? zaman i?in haz?r olaca??na dair yasal bir ba?lay?c?l?k ve garanti te?kil etmez. ??verenin taahhüdü yaln?zca iyi niyete dayanmaktad?r. Böyle bir durumda UT, KATILIMCI lehinde hareket ederek, a?a??daki maddenin hükümlerini uygulayacakt?r.

4.2.15. KATILIMCI’n?n, i?e yerle?tirilmesinden sonra ve Amerika’ya gitmesinden önce, i?vereni veya gidece?i yer ile ilgili olumsuz bilgilerin al?nmas? ve bu nedenle KATILIMCI’n?n yerle?tirildi?i i?in art?k ortadan kalkmas? durumunda ilgili SERV?S SA?LAYICI’lar, KATILIMCI’y? yeni bir i?e yerle?tirecek, UT de ilgili durumu KATILIMCI’ya bildirerek, ilgili SERV?S SA?LAYICI’lar taraf?ndan bulunan yeni i?i KATILIMCI’ya sunacakt?r. KATILIMCI böyle bir de?i?iklikten dolay? UT ve/veya ilgili SERV?S SA?LAYICI’lar? sorumlu tutamaz. Bu gibi durumlarda KATILIMCI’ya yeni i? bulunurken KATILIMCI’n?n ilk i?ine; bulundu?u yer, özellikleri ve ?artlar? itibari ile benzer bir i? bulunmaya çal???l?r. Buna ra?men ilgili SERV?S SA?LAYICI’lar ilk i? ile ayn? yerde, ayn? özellikte ve/veya ayn? ?artlara sahip bir i?i garanti etmez. KATILIMCI, sunulan yeni i?i kabul etmemesi durumunda UT ve/veya ilgili SERV?S SA?LAYICI’lar KATILIMCI’ya ba?ka bir i? sunmak zorunda de?ildir. Böyle bir durumda KATILIMCI yeni bulunan i?i kabul etmezse program? program sponsoru olan ilgili SERV?S SA?LAYICI taraf?ndan iptali edilir ve sözle?menin 5.5 numaral? maddesindeki iade ko?ulu uygulan?r.

benim dikkatimi çeken tüm maddeler tam olarak bu.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı tugcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    KATILIMCI oraya vard??? zaman i?in haz?r olaca??na dair yasal bir ba?lay?c?l?k ve garanti te?kil etmez. ??verenin taahhüdü yaln?zca iyi niyete dayanmaktad?r.
    Sadece bu k?sm? bile bu sözle?menin tek tarafl? oldu?unun göstergesidir.Bunu göz göre göre imzalamakta ba??n?za gelebilecekleri kabul etmektir.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben anlamad?m ki bu olay?. biz i? bulmak çal??mak için gidiyoruz. yok kültürel de?i?im program? z?mb?rt?s? diye laf koymu?lar. ad? WORK and TRAVEL bu olay?n. i?im garanti de?ilse ne diye döküyorum ben bu paralar? ?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı tugcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben anlamad?m ki bu olay?. biz i? bulmak çal??mak için gidiyoruz. yok kültürel de?i?im program? z?mb?rt?s? diye laf koymu?lar. ad? WORK and TRAVEL bu olay?n. i?im garanti de?ilse ne diye döküyorum ben bu paralar? ?
    iste zaten is bulup calismak icin gitmicen cunku program gercekten kulturel degisim programi ve bu program gecen sene alinan kararlardan sonra daha da kulturel degisim programi olmasini gozler onune serdi. Ayrica firmalarin o maddesi hepsinde var sanirim. sadece kendilerini garanti altina alma mahkemelerden kurtulma cabalari. bundan dolayi kotu firmalarla giden arkadaslar is bulamadiginda sirketini dava etmeye kalkiyor ve sonucsuz kaliyor bu cabasi. Snirim iyi bir sirket secmekten baska bir sansiniz yok eger kayit olmadan is bulma garantisini sozlesmeye ekletebilirseniz orasi ayri..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

i?verene güvenmekten ba?ka çare yok san?r?m

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

??verene de?il sözle?meye güvenmeniz laz?m.Böyle bi sözle?me olamaz.Bunlar? okuyup kabullenen insanlar oldukça ?irketler tamah etmeyecektir birkaç ö?rencinin kabul etmeyip sözle?me yapmamas?na.Ço?unlu?u sindirdi?in vakit, gitmek isteyen ama sözle?meyi kabul etmeyenlerde el mahkum imzalayacakt?r..Halbuki biraz direnilse i? ba?ka olacak ama nerdee..

E?er yapabilrseniz i? garantisini ekleyin sözle?meye.Siz burdan mülakatla gidiyosunuz ing yüzünden i?ten ç?kartmak ne demek pozisyon de?i?ikli?i olur en fazla.Bula??kç? yaparlar arka planda en kötü ama i?siz kalmazs?n?z.Ben yukardaki sözle?meyi ?ahsen bildiricem konsoloslu?a bakal?m ne diyecekler bu konuda..

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

??verenler, sezonun ba?lang?ç ve biti? tarihlerini belirleme, çal??anlar?n görev yerlerini, pozisyonlar?n?, vardiyalar?n?, haftal?k çal??ma sürelerini ve saatlik ücretlerini de?i?tirme ve/veya i? sözle?melerini feshetme haklar?n? ilgili ABD kanunlar?na göre sakl? tutarlar..

saatlik ücretlerin de?i?mesi gibi durumlar hakk?nda tecrübeli olanlar varm???
    Ac?klam?? oldugun madde de gösterdi?i gibi i?verenin bunlar?n hepsini de?i?tirmeye yasalar cercevesin de izni var.Ancak senin dezavantaj?na yap?lan her türlü de?i?ikli?e sponsor nezdinde itiraz hakk?n olup i? de?i?tirmeyi talep etme hakk?n da mevcut.

Saatlik ücret konusuna gelince, i?veren pozisyonlara göre saatlik ücret belirliyordur muhtemelen, bu nedenle i?yerinde senin pozisyonunu de?i?tirirse saatlik ücretin a?a??ya veya yukar?ya do?ru oynayabilir.Ayr?ca bu maddenin ?öyle bir avantaj? da vard?r iyi bir çal??an isen sezon içinde patronunla veyahut manajer'inle konu?up saatlik ücretinin artt?rlmas?n? rica edebilirsin.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)