Work and Travel
Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Chicago'da e?itim ve ya?am

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Chicago'da e?itim ve ya?am

Uzunca bir suredir Chicago'da yasiyor ve okuyorum. Burada WAT, dil okulu, universite ve ya master icin gelmeyi planlayanlarin sorularini cevaplamak isterim.

(Okullari isim isim nasildir diye sormazsaniz sevinirim, cunku sadece okudugum okullar hakkinda bilgim var. Ama genede elimden gelirse sorusturmaya calisirim.)

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Darthcat merhaba,

Konu icin tesekkurler.
    Ilk soru benden olsun:

Master ve sertifika icin onereceginiz nereler var ve neden,eri nelerdir? Ucuz olup iyi olan veya financial aid imkanlari iyi okullar varmi
    Amerika hakkında bütün bildiklerim bu blogta!
    http://butunbildiklerinianlat.blogspot.com/

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Merak etti?im ?u bir hocam bize 2 senelik programlardan bahsetmi?ti amerikada y?ll??? 5000 8000 dolar civar? bir mebla? söylemi?ti bu do?ru mudur chigago da yani okudu?n okulda böyle yerler var m? ve Amerikada okumak zor mu

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

@afcnd Kusura bakma ama ne konuda master veya sertifika yapmak istedi?ini bilemedi?imden bu konuda yard?mc? olam?ycam. Tabiki bir sürü ucuz okul var. Ama onlardan alaca??n?z belgelerin ne kadar geçerli ol?unu ara?t?rmak gerek. Financial Aid amerikan vatanda?lar? için olan bir uygulama. Malesef yabanc? ö?renciler ondan faydalanam?yorlar.

@AnakinSkywalker Size hangi programlardan bahsedildi bilemiyorum tabiki ama seneli?i 5000 dolara (veya daha az?na) dil e?itimi alabilece?iniz yerler var tabiki. Ama her ucuz okula aldanmamak gerek. ?yi ara?t?rmal?, mümkünse okuyan ö?rencisini bulup fikir almal?.
    Ama Amerika'da okumak hiçde zor de?il paran?z ve yeterli ?ngilizceniz varsa.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bugün ?irketle konu?tuk büyük ihtmal bizi chicago ya yolluyabilirlermi? sormak istedi?im orda ya?am nas?l pahal?m? vergiler nas?l ?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı darthcat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @afcnd Kusura bakma ama ne konuda master veya sertifika yapmak istedi?ini bilemedi?imden bu konuda yard?mc? olam?ycam. Tabiki bir sürü ucuz okul var. Ama onlardan alaca??n?z belgelerin ne kadar geçerli ol?unu ara?t?rmak gerek. Financial Aid amerikan vatanda?lar? için olan bir uygulama. Malesef yabanc? ö?renciler ondan faydalanam?yorlar.

@AnakinSkywalker Size hangi programlardan bahsedildi bilemiyorum tabiki ama seneli?i 5000 dolara (veya daha az?na) dil e?itimi alabilece?iniz yerler var tabiki. Ama her ucuz okula aldanmamak gerek. ?yi ara?t?rmal?, mümkünse okuyan ö?rencisini bulup fikir almal?.
    Ama Amerika'da okumak hiçde zor de?il paran?z ve yeterli ?ngilizceniz varsa.

Geçen gün ALS Study E?itim acentas?na gittim be?ikta?taki, orada çal??an türk bir bayan f1 vizesiyle okurken FAFSA'ya ba?vurup kazand???n? söyledi. Ben FAFSA'y? sadece Amerikan vatanda?lar? için san?yordum. Siz hiç böyle bir?ey tecrübe ettiniz mi?

Bunun d???nda sadece asistanl?k ile indirim veriliyorsa ve asistanl??? kazanabilrsek indirim alabiliyoruz de?il mi?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

@addda Sizi WAT için gönderiyorlar diye dü?ünüyorum. Burda ya?am NY'a göre daha ucuz. Ancak sizi Chicago'nun da neresine göndericeklerini ö?renmenizi tavsiye ederim.
    NY diye mesela Albany'e gönderirlerse de (Sonuçta NY eyaleti içinde) güzel para kazanabilirsiniz 3 ayda. Çünkü Albany'de yap?labilecek pek bir?ey yok.

@afcnd Malesef FAFSA F1 vize sahipleri için de?il. En az?ndan ?u an ki ?artlarda de?il. (Kaç senesinde ba?vurmu? oldu?unu da sorsayd?n?z)
    Burdan " Non-U.S. Citizens | Federal Student Aid " daha güncel ve do?ru bilgi alaca??n? dü?ünüyorum.
    Asistanl?k ve indirim kazanmaktan kast?n nedir?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı darthcat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @addda Sizi WAT için gönderiyorlar diye dü?ünüyorum. Burda ya?am NY'a göre daha ucuz. Ancak sizi Chicago'nun da neresine göndericeklerini ö?renmenizi tavsiye ederim.
    NY diye mesela Albany'e gönderirlerse de (Sonuçta NY eyaleti içinde) güzel para kazanabilirsiniz 3 ayda. Çünkü Albany'de yap?labilecek pek bir?ey yok.

@afcnd Malesef FAFSA F1 vize sahipleri için de?il. En az?ndan ?u an ki ?artlarda de?il. (Kaç senesinde ba?vurmu? oldu?unu da sorsayd?n?z)
    Burdan " Non-U.S. Citizens | Federal Student Aid " daha güncel ve do?ru bilgi alaca??n? dü?ünüyorum.
    Asistanl?k ve indirim kazanmaktan kast?n nedir?
    te?ekkürler

Birkaç sene olmu? geleli, okulu bitirince de 18 ay OPT, üstüne 3 sene de H1 yapm??. San?r?m 2001-2006 aras? falan

4 üzerinden 3.00 vs. ortalama yap?p, ara?t?rma görevlisi olarak okulda görev alarak, okul ücretinden indirim kazanabiliyor san?r?m ö?renciler

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Anladim. 2001 - 2006 arasini bilemiycem ancak su anda F1 vizesi olan biri Financial Aid'e basvurmak için uygun de?il. Yollad???m site yazanlar? okuldan da onaylatt?m.

4 üzerinden 3 ortalama yapmak biraz az gelebilir. Ortalamas? 3.63 olan Çinli bir arkada??m bunun normal oldu?unu 4 ve 4'e yak?n rakamlar?n daha iyi oldu?unu ve bu ba?ar?daki ö?rencilerin haliyle asistanl?k gibi görevlere seçildi?ini söylemi?ti.

Tabi bu okula ve rekabet ortam?na göre de?i?ebilecek bir durum. Ancak Amerika'da rekabetin Türkiye'dekinden daha zorlu oldu?unu unutmaman gerek.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)