Vize tarafindan emin degilim ancak, ben mesela illinois'de ehliyet almistim vizem 2011 de bitiyorken bana 2015'e kadar gecerli ehliyet verdiler, ondan sonra heryerde o ehliyetle islem yaptiriyordum. Boyle bir imkaniniz olursa vize problem olmayacaktir diye dusunuyorum.
Diger bir konu, credit score.
Bu sizin credit score'unuz ile de ilgili bir durum.

At&t credit score'unuzu yeterli gormeyip kontrat yapmayabilir.
Sprint daha kolay yapiyor diye duydum kontrati, olur da yaptirirsaniz sprintte ve vize alamazsaniz early termination yapmaniz gerekir. Bunun da bir cezai ucreti var, ne kadar bilmiyorum ancak, siz dondukten sonra fatura gelmeye devam etmesin vs. diye bu early termination'i yapmak gerekiyor. Eger yapmaz da cikar trye gelir kalan faturalari da odemezseniz bu sizin kredi gecmisinize yazilip, credit score'unuzu kotu etkileyecektir.
Early termination'i odemezseniz ne olur diye akliniza takiliyorsa da, oyle birsey olamaz cunku cezai odemeyi yapmadan kontrati iptal etmeyeceklerdir.

Son bir ekleme: Modeline bagli olarak, Sprint'ten alacaginiz telefonu da Turkiye'de kullanamayabilirsiniz.
Istediginiz bir telefonu alip, kullanip vizeniz cikmazsa craigslistte falan satabilirsiniz. Alan kisi oder, ancak ilerde basinizin agrimamasi icin (faturalar odenmezse vs.) bir devir islemi yapip hatti sizin isminizden sattiginiz kisinin ustune gecirmeniz mumkun mu, bunu da en iyi operator bilir.
Ama boyle bir yol olmasa dahi, guvenilir; faturalari odeyeceginden emin oldugunuz birini bulup sattiginizda bu da bir yol olarak degerlendirilebilir.