Flea's Nickli Üyeden Alýntý
Evet arkadaþlar dün yaþadýðým bu þoku size özetle aktarmak istiyorum.2.kez wat'a gidiyorum bu yaz.Harçsýz pasaport 2011 yýlýnda da çýkartmýþtým.Yine bilindiði üzere okuldan onaylý kaðýdý ve nüfus cüzdaný fotokopisini alýp vergi dairesine gittim.Daha önce de iþlemleri burada yapmýþtým 10 dakikada halletmiþtim.Bu sefer ilgili kiþiye evraklarýmý teslim ettim.Aldý eline sesli bir þekilde okudu ondan sonra biz buna veremiyoruz diyip elime uzattý evraklarý.Nasýl olur dedim.Daha önce çýkarmýþtým bu konuda yeni bir kanun mu geldi dedim.Sadece eðitim amaçlý olan gidiþlere verebiliyoruz örn. Erasmus dedi.Ben de kültürel amaçlý olanlar da gidebiliyordu bu maddesi mi deðiþti dedim görevliye.Ardýndan tartýþmayý noktaladýktan sonra þirketi arayýp durumu bildirdim bana danýþmaným "sana dil okulu yazýsý verelim,onunla okula gidip yeni bir kaðýt al dil okuluna gittiðini belgeleyen" dedi.Bana da mantýklý geldi fakat bu sistem de tutmadý.Ayný görevli bu eðitim maddesini iyice daralttý sadece üniversitelere gidiþlerde geçerli dedi.Özel dil kurslarý da artýk olmuyor dedi.Daha önce almýþ olabilirsiniz doðrudur ama artýk vermiyoruz biz dedi.Sonuç olarak ben harcýmý yatýrdým 1 yýllýk 135 küsür TL ve pasaport baþvurumu yaptým.
Benzer durumu bu yýl kimse yaþadý mý,Gerçekten 2013 yýlýndan itibaren WAT amaçlý gidiþlere harçsýz pasaport verilmeyecek mi bunu öðrenmek için 2013 yýlýnda bu iþlemi gerçekleþtirmeye çalýþan arkadaþlarýn yaþadýklarýný bizlere aktarmasý iyi olacaktýr.
Bookmarks