Flea's Nickli Üyeden Alıntı
Evet arkada?lar dün ya?ad???m bu ?oku size özetle aktarmak istiyorum.2.kez wat'a gidiyorum bu yaz.Harçs?z pasaport 2011 y?l?nda da ç?kartm??t?m.Yine bilindi?i üzere okuldan onayl? ka??d? ve nüfus cüzdan? fotokopisini al?p vergi dairesine gittim.Daha önce de i?lemleri burada yapm??t?m 10 dakikada halletmi?tim.Bu sefer ilgili ki?iye evraklar?m? teslim ettim.Ald? eline sesli bir ?ekilde okudu ondan sonra biz buna veremiyoruz diyip elime uzatt? evraklar?.Nas?l olur dedim.Daha önce ç?karm??t?m bu konuda yeni bir kanun mu geldi dedim.Sadece e?itim amaçl? olan gidi?lere verebiliyoruz örn. Erasmus dedi.Ben de kültürel amaçl? olanlar da gidebiliyordu bu maddesi mi de?i?ti dedim görevliye.Ard?ndan tart??may? noktalad?ktan sonra ?irketi aray?p durumu bildirdim bana dan??man?m "sana dil okulu yaz?s? verelim,onunla okula gidip yeni bir ka??t al dil okuluna gitti?ini belgeleyen" dedi.Bana da mant?kl? geldi fakat bu sistem de tutmad?.Ayn? görevli bu e?itim maddesini iyice daraltt? sadece üniversitelere gidi?lerde geçerli dedi.Özel dil kurslar? da art?k olmuyor dedi.Daha önce alm?? olabilirsiniz do?rudur ama art?k vermiyoruz biz dedi.Sonuç olarak ben harc?m? yat?rd?m 1 y?ll?k 135 küsür TL ve pasaport ba?vurumu yapt?m.
Benzer durumu bu y?l kimse ya?ad? m?,Gerçekten 2013 y?l?ndan itibaren WAT amaçl? gidi?lere harçs?z pasaport verilmeyecek mi bunu ö?renmek için 2013 y?l?nda bu i?lemi gerçekle?tirmeye çal??an arkada?lar?n ya?ad?klar?n? bizlere aktarmas? iyi olacakt?r.
Bookmarks