Work and Travel
Toplam 26 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 26 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerika'da evlilik ve 2 yıllık kuralın kaldırılması.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Standart Amerika'da evlilik ve 2 yýllýk kuralýn kaldýrýlmasý.

Selamun Aleykum.

Beyler ben burada stajyerim ve niþanlým almanya'dan buraya dil kursuna gelecek(alman vatandaþý) o sýrada burada resmi nikah kýyabilirmiyiz ?

2. sorum ise burada 2 yýllýk kuralýn kaldýrýlmasý için en gibi iþlemleri gerçekleþtirmem gerekiyor forumu çok arastýrdým ama tam net birþey bulamadým bu iþlemleri avukatsýz yapabilirmiyim veya risk almamak için avutkatlarlamý görüþeyim

bu konularda fikirlerinizi ve cevaplarýnýzý bekliyorum Sagolun...

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

2 yil kuralini kaldirmak cok basit ama Turkiye kismi biraz karisin ve uzun suruyor. Alman vatandasi kiz arkadasinla amerikada evlenebilmen icin iyi yil kurali gerekmiyor, onunla direk mahkemeye gidip evlenebilirsin iki hafta sonrada evlilik sertifikasini alirsin. onda sorun yok.

nasil kaldirildigina gelincede internetten forum doldurup, money orderla birlikte , homeland securitye gondereceksin, o formlarin bir kopyasini da dilekceyle birlikte konsolosluga gondereceksin. konsoloslugun sitesinde neler yapman gerekiyor yaziyor.Asil zor kisim burdan sonra basliyor. cunku turkiyede sistem cok yavas isliyor. Bu arada umarim turkiyeye bir borcun yoktur kredi borcu felan. Eger varsa onu odemen lazim ilk once
    Peki.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

2 yýllýk kuralý burada kalabilmek için kaldýrmak istiyorum evlilikle alakasý yok. sizce bu iþlemleri avukatsýz birþekilde yapabilmiyim veya saglama almak için avukatla birliktemi yapsam?

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

Avukat bu is icin $1500-$200o istiyor, bence kesinlikle degmez. Saglama alacagin bir sey yok, internetten formlari dolduruyorsun, gereken fotokopileri gonderiyorsun amerikadaki departmana, sonra ayni kagitlarin fotokopilerini arti birkac kac daha kagidi konsolosluga gonderiyorsun, sonra gerisini kendileri yapiyorlar. Yalniz zor olan kisim su, konsolosluk kagidi turkiyeye gonderiyor ve hakkinda arastirma yapiyorlar, iste devlete borcun felan varmi, ozellikle kyk borcu felan. Bu turkiyedeki hakkindaki arastirma kismi biraz uzun suruyor. cunku pek ilgilenmiyorlar. Ama sunu yapabilirsin, konsoloslugu arayip kagitlarini gonderdikten sonra, sana bir case numarasi verecekler, onla birlikte kagitlarin turkiyede hangi kurumlara gittiyse o kurumlari hergun ara ve kagitlarinin yapilmasini rica et. o zaman hemen oluyor. Kagitlarin amerika kismi kolay, sonucta amerika burasi herkez isini yapiyor ama bizim memurlar aksatiyor durumu bazen, kagitlarinin sonucu ne kadar cabuk gelirse turkiyeden, amerika devleti o kadar cabuk surede bitiyor isi. Ingilizcenin olmasi gerekiyor ona dikkat et ya da birilerinden ingilizce konusunda yardim al. Birde verdigin adrese dikkat et, adres degistirmek kolay ama genelde ellerine ulasana kadar biraz zaman geciyor karisiklik oluyor.
    Peki.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Allah razý olsun kardesim birde bu dilekçe konusu neden kalmak istedigim hakkýndamý olacak?
    ve sanýrým form bu. kusura bakma bu arada çok soru soruyorum. pek anlamýyorum bu iþlemlerden.

öncelikle bu formu doldurup amerikan konsolosluguna gönderecegim daha sonra bunun bir fotokopisini ve diger belgeler(1. Dilekçe * (4 Kopya)
    2. Nüfus cüzdanýnýzýn fotokopisi (önü ve arkasý ayný sayfaya çekilmiþ ve kesilmemiþ) (4 Kopya)
    3. Data Sheet /DS-3035 (Waiver Review Division'a doldurup gönderdiðiniz Data Sheet'in fotokopilerini gönderebilirsiniz-eðer elinizde kopyalarý yoksa yeniden doldurabilirsiniz) (2 Kopya)
    4. IAP 66 /DS-2019 formlarýnýzýn okunaklý fotokopileri -lütfen tarih sýrasýna göre birbirinin ayný 2 ayrý grup yapýnýz çünkü bu gruplar 2 ayrý makama gönderilecektir.(2 Kopya)
    5. Varsa, 'Third party barcode page' (2 kopya)
    6. 5 dolarlýk pul (veya hýzlý posta için 25 dolarlýk pul ve International Express Mail zarfý) ) bunlarýda tamamlayýp türkiye konsolosluguna gönderecegim sadece bu kadar mý iþlemler?

https://docs.google.com/viewer?a=v&q...gq-F0Ea6VrN5xA

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

Bu durumda iki dilekce var, birincisi state departmana yazdigin ikincisi ise konsolosluga yazdigin dilekce. onlar cok basit. burdaki yazilari iyice oku.

Konsolosluk dilekcesinin bir ornegini asagida veriyorum,

XX'li ve {} kisimlari kendi durumuna gore doldurursun..

22 Temmuz 2009

T.C. Vaþington Büyükelçiliði Konsolosluk Þubesi’ne

J-1 vizemdeki “Ýki Yýl Kuralý” nýn kaldýrýlmasý amacýyla U.S. State Department, Waiver Review Division’a baþvuruda bulundum. Bu nedenle, T.C. Dýþiþleri Bakanlýðý’nýn J-1 vizemdeki iki yýl kuralýnýn kaldýrýlmasýna itirazý olmadýðýný belirtir Olumlu Cevap (No Objection Letter)’a ihtiyacým var. Öðrenimim ve vizemle ilgili gerekli bilgiler aþaðýdadýr. Bu konuda gerekli iþlemlerin yapýlmasýný saygýlarýmla bilgilerinize arz ederim.

• Türkiye’de en son XXX Üniversitesi XXX Fakültesi, XXX bölümünden XXX yilinda mezun oldum. Okul Numaram: XXX
    • Baðlý bulunduðum askerlik þubesi XXX ilinin XXX Askerlik Þubesi’dir. Son yoklamamý ve saglýk muaynemi ayný askerlik þubesinde yaptýrdým. {BURAYA ASKERLIK DURUMU BELIRTILECEK. TECILLIYSE, TECIL NEDENI VE TECILIN NE ZAMANA KADAR GECERLI OLDUGU YAZILACAK}.
    • Herhangi bir mübadele programýna katýlmadým ve bir “Alien Registration” numaram yok.
    • ABD’ye ilk defa XXX Havaalanindan, XX.XX.XXXX tarihinde giriþ yaptým.
    • Department of State, Waiver Review Division tarafýndan verilen "Case File" numaram XXX’dir.
    • {J1 VIZESINI ALMANIZIN SEBEBI, BUNUNLA ILGILI SPONSORUNUZ VAR MI YOK MU, GIBI DETAYLARI BURAYA YAZIYORSUNUZ}

Türkiye Adresim:

{Turkiye'deki son ikamet ettiginiz adres}
    {ADINIZ SOYADINIZ}
    {TELEFON}
    {EMAIL}

Amerika Adresim:

{AMERIKA ADRESINIZ}
    {TELEFON}

j1 2 year rule waive

en guzel anlatim da burda. ben burdan yapmistim kendiminkini. Gerekli olan belgelerde guncelleme olmus olabilir. dikkat et.

http://forum.mezun.com/showthread.ph...es-apply/page8
    Peki.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

eyvallah kardesim sagolasýnda bir sorum daha var ilk önce buradaki ilgili makama þu formu doldurup gönderecegim daha sonra buraya gönderdigim formun fotokopisi ve diger belgelerle birlikte türkiye'ye gönderecegim ve cevabý bekleyecegým.

fakat burada case numarasý istiyor ayný zamanda türkiyeye gönderilecek olan gerekli belgeler arasýndada case numarasý istiyor bu numarayý nerden ne þekilde alabilirim.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

forumu hatirladigim kadariyla online dolduruyordun, o zaman sana case numarasi cikiyor.
    Peki.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

kardesim birde 215 dolar para yatýrýlmasý gerektigi yazýyor bunu ne diye nasýl yatýracagým?

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

onu money order olmasi lazim, baska sekilde para islemi yapilmaz. money orderin ustune yaziyorsun deparment of state diye. sonra o formlarla birlikte gonderiyorsun.
    Peki.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Valla kardesim kusura bakma elini verdin kolunu alamýyorsun misali çok soru yönelttimde bir kaçsoru daha var 1 haftadýr gece gündüz arastýrýyorum 4 4 lük bir sonuca varamýyorum

öncelikle þu siteden
    https://j1visawaiverrecommendation.state.gov/

(Complete an online application for a J-1 waiver recommendation.) kýsmýný doldurup iþlemi bitirecegim daha sonra 215 dolarý normal herhangi bir bankaya gidip U.S Department of State hesabýna yatýrmak istiyorummu diyecegim veya nasýl olacak? money order iþlemlerinden falan anlamýyorum. ve önce parayýmý yatýrayým yoksa formu doldurup gidip parayýmý yatýrayým.

baska sitelerde formu doldurup adrese göndereceksiniz diyor
    bu formdada

1. Application fee of $215 PER J-1 APPLICANT. Please send a cashier's check or money order in U.S.
    currency drawn on a U.S. bank, made payable to THE U.S. DEPARTMENT OF STATE. Include your
    name, date and place of birth on whatever form of payment you submit. DO NOT SUBMIT MORE
    THAN ONE APPLICATION FEE PER PERSON:

2. Any additional pages needed to full respond to the questions in this form;

3. A statement demonstrating why the exchange visitor is eligible to receive a waiver of the two-year
    home country requirement of the exchange visitor program. The length of the statement may vary;

4. Copies of all DS-2019 "Exchange Visitor Program Certificate Of Eligibility For Exchange Visitor (J-1)
    Status" (formerly IAP-66) forms;

5. Notice of Entry of Appearance as Attorney or Representative (G-28 form), if the exchange visitor is
    represented by an attorney;

6. Copy of the data page of the exchange visitor's current passport containing name and birth date.

7. Two self-addressed, stamped envelopes.

Bunlarý istiyor imza ds 2019 formu falan

daha sonra sanýrým online doldurdugum için case numarasýný otomatik verir sanýrým ama diger türlü mailimemi cevap atacaklar?

buradaki vashington büyük elçiligide
    Türkiye Cumhuriyeti Vaþington Büyükelçiliği

buraya gönderin diyor.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

istedigin kadar soru sorabilirsin sorun yok, baska konularda yardim etmem istemem ama bunda ederim, ben de cok zorlandim yaparken, tek basima yaptim cunku. Merak etme.

Simdi sen baska sitelerde ne diyor onu hic karistirma, devletin kendi sitesinde ne istiyorsa sen onu yapacaksin.Cunku o baska siteler guncel olmayabilir. Yani daha onceden istediklerini simdi istiyor olmayabilir ya da baska birsey istiyor olabilirler. Neyse,

Simdi sen hemen git bankaya ya da nereye gitmek istiyorsan, ilk once money order yap. Istedikleri para kadar ve adini soyadini imzani case numberini felan yaz money orderda bir koseye, sigdirabilirsen adresini de yaz. Case numarasi almak icin o formu online doldurmak gerekiyor, formun en son asamasinda zaten sana o numara cikacak. Ve en onemlisi sunu yapmayi unutma, 60 dakika suren var ve kullandigin bilgisayar yaziciya bagli bir bilgisayar olsun cunku cikti alman lazim. onlardan ucer kopya yaptir, zaten birisi Department of state te birisi turk konsolosluguna biriside sana.

simdiye kadar ne kadar ds formun olduysa onun kopyalari, pasaport kopyan,sonra o doldurmus oldugun form, ikitane zarf, adinin adresinin yazili oldugu ve pulu yapistirilmis. ona sanirim legal size zarf deniyor, sen usps e git verirler. Sonra ingilizce dilekce yaziyorsun, neden visa waive yaptirmak istiyorsun. Benimkisi 4 cumleydi butun belgeleri o sitede verilen adrese gonderiyorsun, daha sonra konsoloslugun sitesine giriyorsun bu sefer onlar ne istedi onlari konsolosluga gonderiyorsun. onlarda zarf ,dilekce ve o formun bir kopyasini istiyorlar. Sakin sende kalan kopyayi kaybetme,yani case numarani. Cunku o sitede bir link var, kagitlarin hangi asamada gorebiliyorsun. O online formu eksiksiz ve duzgun doldur. ingilizcen yetmezse ingilizce bilen birisinden kesin yardim almayi unutma.
    Peki.

Efsane Watçý cAv - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    24

@Azuhazu saðolsun konuyu yakýndan takip ediyorum çok yakýnda benim de bu iþlemlerle uðraþmam gerekecek çünkü.O nedenle bol bol sor yýldýrým çekinme

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Eyvallah kardesim Allah razý olsun ben bütün konuyu özetleyeyim Ýnþallah dogrudur ve yapacak arkadaslarýnda iþine yarar.

1-https://j1visawaiverrecommendation.state.gov/
    bu siteden Complete an online application for a J-1 waiver recommendation.
    kýsmýndaki formu doldurup çýkan sonucun 3 tane çýktýsýný alacagým ve hemen o case numarasý ile birlikte herhangi bir bankaya gidip bu departmanýn hesabýna money order yapacagým
    2-daha sonra money order çýktýsýný ve https://docs.google.com/viewer?a=v&q...gq-F0Ea6VrN5xA bu formu doldurup
    1. Application fee of $215 PER J-1 APPLICANT. Please send a cashier's check or money order in U.S.
    currency drawn on a U.S. bank, made payable to THE U.S. DEPARTMENT OF STATE. Include your
    name, date and place of birth on whatever form of payment you submit. DO NOT SUBMIT MORE
    THAN ONE APPLICATION FEE PER PERSON:

2. Any additional pages needed to full respond to the questions in this form;

3. A statement demonstrating why the exchange visitor is eligible to receive a waiver of the two-year
    home country requirement of the exchange visitor program. The length of the statement may vary;

4. Copies of all DS-2019 "Exchange Visitor Program Certificate Of Eligibility For Exchange Visitor (J-1)
    Status" (formerly IAP-66) forms;

5. Notice of Entry of Appearance as Attorney or Representative (G-28 form), if the exchange visitor is
    represented by an attorney;

6. Copy of the data page of the exchange visitor's current passport containing name and birth date.

7. Two self-addressed, stamped envelopes.
    þu belgelerle departmanýn adresine gönderecegim

7.(maddeyi anlamadým )

daha sonra
    Türkiye Cumhuriyeti Vaþington Büyükelçiliği
    sitesindeki tüm evraklarý tamamlayýp washingtona türk konsolosluguna postalayýp cevabý bekleyecegim.

dogrumu acaba?

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

usps e git, sor onlara, iki tane legal size stamped envelopes diye sonra onlarin alici kismina, gonderen kismina degil yani, adresini yaz. sonra obur kagitlarla birlikte o zarfida baska buyuk zarfin icine koy, katlamayacaksin. Senden o zarflari istiyorlar cunku sana gondermek istedikleri bir mektup ya da istedikleri bir sey olursa o zarflari kullanacaklar.
    Peki.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

öncelikle beným gittigim yol dogrumu? 1 online 2 case numarasý ile para ödeyip
    adresindeki formu doldurup gerekli evraklarla U. S. Department of State gerekli departmana gönderip sonra bu belgelerin birer kopyasýyla birlikte konsoloslukta yazan belgeleri buradaki vashintong büyük elçiligine gönderecegim? yani türkiyeye falan belge falan göndermeyecegim.
    ben o zarfý kime gönderecegim
    büyük elçiligin sitesinde

1. Türkçe dilekçe. (3 nüsha, her nüshadaki imzalarýn orijinal olmasý ve dilekçede, mezun olunan üniversite, fakülte, bölüm ve öðrenim yýllarýnýn, herhangi bir kurumdan kredi veya burs alýp alýnmadýðýnýn,irtibat adresi, e-mail adresi ve telefon numaralarý ile ABD Dýþiþleri Bakanlýðýndan aldýðýnýz dosya numarasýnýn (case number) belirtilmesi gerekmektedir.)

2. Nüfus cüzdanýnýzýn fotokopisi. (3 kopya, cüzdanýn ön ve arka sayfalarýnýn A4 kaðýdýna ve tek sayfaya çekilmiþ olmasý gerekmektedir.)

3. "Third party barcode page" (2 kopya) (BURAYI ANLAMADIM)

4. J1 posta iþlemleri için 40.- Dolar, “Turkish Embassy” adýna “MONEY ORDER” gönderilmesi.

yazýyor.

posta olayý kafamý karýstýrdý çünkü büyükelçiligin sitesinde para yatýrýn diyor money order ile
    Konu yildirim tarafýndan (25-01-2013 Saat 06:53 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

Senin gittigin yolu birak, sen yanlis yollardasin acikca anlatiyorum sana.

department of state e yapacagin islemler

1. internetten o formu doldur, uc tane ciktisini al.bir ciktisini ve sonra

2 bankaya git money order yap, adresini case numarani felan yaz , bu money orderu ve sonra

3 sonra gerekli diger evraklari ingilizce dilekceni,pasaport fotokopisi ne gerekliyse onlari buyuk bir zarfa koy, arti o buyuk zarfin icine postahaneye gittiginde iki tane legal size stamped zarf al ve alici kismina kendi adresini yaz ve o buyuk zarfin icine koy ve gonder.

simdi konsolosluk bolumune gelince,

yine o ciktilardan bir kopyasini, ne kadarlik money order yapilmasi gerekiyorsa onu yap ,daha sonra fotokopilerini, dilekceni daha ne istiyorlarsa onlarin hepsini buyuk bir zarfin icine koy konsolosluga gonder.

senin neyi anladigini anlamadimki ben. olay cok basit yani. posta olayi niye kafani karistirdiki ? evet money orderla para yatir diyor, gideceksin nerde yaptiriyorsan money order yapacaksin , o kagidida zarfa ekleyeceksin gondereceksin .

third party barcode page, o yazicidan cikacak sayfalardan birisi, ondan iki kopya istiyorlar.

money order yapmak demek, bankaya gidiyorsun mesela 100 dolarlik money order yapacam diyorsun bankaya 100 dolar veriyorsun arti masrafi ne kadarsa onu oduyorsun , sana bir cek gibi birsey veriyorsun onun uzerine adini soyadini adresini case numarani yaziyorsun. para yatirma islemi bu oluyor. oraya bosluga parayi neresi icin yatirdigini sakin unutma.

eger anlamadigin baska birsey olursa bir daha oku
    Peki.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

@azuhazu hayýrdýr neden baþka konuda yazmýyosun foruma?Eminim diðer konularda da tecrübe sahibisindir,yýllardýr bu iþle iç içesin.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

arkadasým bir soru daha sorayým. þimdi beným staj yeriyle ilgili problemlerim var ben ascýyým fakat storede calýstýrýyor. þimdi ben buradan istifa etsem sponsorun vizemi iptal etme gibi durumu var peki 2 yýllýk kurala basvurup cevabý gelene kadar burada kalabilirmiyim veya 2 yýllýk kurala basvurmadan okula yazýlýp vize alabilirmiyim? veya 2 yýllýk kuralý kaldýrayým okula basvurayým vize acýklananana kadar burada kalma hakkým oldugunu biliyorum o zamanmý istifa etsem.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

Ne sorunlu adammissin sen. bunu en iyi state department cevaplar telefon ac sor, cunku tamamlamadigin halde iki yil kurali olurmu uzerinde bilmiyorum, onlarla konusman lazim
    Peki.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý yildirim Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadasým bir soru daha sorayým. þimdi beným staj yeriyle ilgili problemlerim var ben ascýyým fakat storede calýstýrýyor. þimdi ben buradan istifa etsem sponsorun vizemi iptal etme gibi durumu var peki 2 yýllýk kurala basvurup cevabý gelene kadar burada kalabilirmiyim veya 2 yýllýk kurala basvurmadan okula yazýlýp vize alabilirmiyim? veya 2 yýllýk kuralý kaldýrayým okula basvurayým vize acýklananana kadar burada kalma hakkým oldugunu biliyorum o zamanmý istifa etsem.
    F1 vizesi almak icin 2 yil kuralinin kalkmasi gerekmiyor, TURKIYE'DEN BASVURDUGUNUZDA.

usadan cikmadan f1 a gecmek icin bu durum nasildir bir avukata, dept. of state'e veya uscis'e sormak lazim.
    Isi degistirebilirsiniz, sirketin size sunmak zorunda oldugu haklar var ancak yeni is bulmak size mi kalir acentaya mi o anlasmaniza bagli.
    Isten ciktiniz diyelim, yeni is bulmak ve bunu sponsorun onaylamasi icin limitli bir sureniz var bu buyuk bir kumar. Ben stajdayken degistirdim ama olmasa ayvayi yemistik. Bu sureyi de sponsora sorup, hatta isi de ayarlayip ondan sonra cikin derim cikacaksaniz.
    2 yil kuralini kaldirmaya yani waiver islemine baslamak, bu islemin yurutme asamasinda olmasi size kalma hakki vermez. Waiver islemi eger gerekli ise, yasal kalma sureniz bitmeden sonuclanmis olmak zorundadir. Bu surece vizeniz bittiginde size verilen 1 aylik turist suresi dahildir.
    Amerika hakkýnda bütün bildiklerim bu blogta!
    http://butunbildiklerinianlat.blogspot.com/

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

merhabalar, ben de daha yeni training e baþladým ve 2 yýl kuralý benim için de geçerli. Aslýnda daha erken ama uðraþmamak için bir an önce kaldýrmak istiyorum bu kuralý. Burdaki ve mezunforumdaki yazýlanlar saðolsun tüm aþamalarý anladým ama sadece gerekli belgelerde yazan IAP66 nedir onu çözemedim? bizde böyle bir belge var mý, yoksa bir alternatif olarak mý belirtilmiþ, veya baþka bir ismiyle mi biliyoruz bu belgeyi aklým karýþtý?

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    42
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý seebell Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    merhabalar, ben de daha yeni training e baþladým ve 2 yýl kuralý benim için de geçerli. Aslýnda daha erken ama uðraþmamak için bir an önce kaldýrmak istiyorum bu kuralý. Burdaki ve mezunforumdaki yazýlanlar saðolsun tüm aþamalarý anladým ama sadece gerekli belgelerde yazan IAP66 nedir onu çözemedim? bizde böyle bir belge var mý, yoksa bir alternatif olarak mý belirtilmiþ, veya baþka bir ismiyle mi biliyoruz bu belgeyi aklým karýþtý?
    Selamlar : Training'e yeni basladi isen daha bu kurali kaldirmaya hemen calisma! Yaklasik stajin yarisinin bitmesini bekle! Son 6 ay kala basvur. Ayrica su anda kesin hatirlamamakla birlikte o IAP66 denilen belge aslinda baska isimle de geciyor ve hatta su anda buyuk ihtimalle sen onu doldurmussundur. Bu iki yil kuralimi kendim kaldirirken ben de ayni soru ve sorun ile karsilasmistim ve sonunda bu formun aslinda elimde olup baska bir isme sahip olan forum ile ayni oldugunu farketmistim. Ama yine de sen kesin bilgiyi bekle. Yazilanlari buraya kadar okudum AZUHAZU arkadasimiz herseyi sirasi ile ozetlemis. Onlari bir bir okuyarak yavastan parcalari birlestirmeye calistir.

Not : Ayrica Turkiyedeki ailene söyle senin adina kyk bursunun taksitlerini yatirmaya baslasinlar. Tabi eger bu burslari aldi isen. Ben zamaninda iki yil kuralini kaldirtirken babama ilk taksidi odemesini soylemistim, cunku ilk taksidi odemeden bu kurali kaldirmak icin borcu yoktur yazisini vermiyor Kyk. Neyse taksitleri odemeye baslayinca da gerci borcu yoktur yazisini vermiyorlar ama senin isine yarayacak bir bildiri yazip borclu oldugunu ancak odemelerini duzenli yaptigina dair yazi gonderiyorlar. Simdiden o isleri halletmeye basla ki yarin evraklarin incelemeye gittiginde duzenli odeme yaptigin gorunsun ve evrak isleri beklemeye gerek kalmadan hizli hallolsun.
    Konu Sercan977 tarafýndan (25-06-2013 Saat 02:21 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

tavsiyelerin için teþekkürler Türkiye'de hiçbir borcum yok herhangi bir burs da almadýðým için ödenicek birþey yok o konuda rahatým. iþlemler uzun sürebiliyor diyenler olduðu için erkenden hallediyim diyodum ama, bu kadar erken baþvurursam þüpheli görünebilir sanýrým.anlatýmlar saðolsun yapýlacak iþlemler çok zor görünmüyor, o formun ne olduðunu da çözsem diðer belgeleri toparlamak da sorun olmaz sanýrým. sadece geçen yaz wat için hazýrlanan DS belgemi de göndermem gerekiyor sanýrým, ortalýkta býrakmadýysam onu aileme buldurup taramasýný göndertmek biraz sorun olabilir. 6 ay içinde onun da çözümünü bulurum artýk

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

Amerikada evlenen evlenene sanirim.Diger ismiyle DS 2019 formu oluyor o. Zaten elinde var o.
    Konu azuhazu tarafýndan (25-06-2013 Saat 05:00 AM ) deðiþtirilmiþtir.
    Peki.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

IAP66/DS2019 þeklinde yazýlýþýndan çözülebilirdi aslýnda tabi ya :P çok saðol cevabýn için. parantez içinde yazsalardý keþke iki ayrý form sanýp duruyorum onu gördüðümden beri :S

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)