Merhabalar, ben 2 yil kuralini kaldirma surecinde bazi hatalar yaptim. Suanda durumum su: Turk makamlarindan no objection letter Department of State'e gonderildi, ve bende gecen hafta Department of State'e gereken belgeleri tekrar yolladim. Bu ikinci gondermem cunku 215 dolar olan basvuru ucretlerini 120 dolara indirmisler. Overpayment'ten dolayi 120 dolarlik money order ile beraber gereken evraklari tekrar yollamam istendi.

Sorum su:
Calistigim firma bana h1b sponsoru olmayi kabul etti, acaba amerikan makamlarinda gecen sure asagi yukari ne kadar zaman aliyor? h1b basvurularinin yapilacagi nisan ayina kadar yetisir mi? yaklasik 5 ay var, no objection letter Department of State'e gonderildi ve bende Department of State'e gereken evraklarimi gecen hafta yolladim

ikinci sorum ise su: h1b cekilisiini kazanamamam durumunda ogrenci statusune gecmeyi dusunuyorum. Tecrubesi olan arkadaslar f1 statusune gecmek ne kadar zaman aliyor soyleyebilir mi?Bir diger F1 a gecme nedenim eger h1b basvurularinin yapilacagi zamana kadar 2 yil kurali kalkmaz ise h1b basvurusunda bulunamayacagim soylendi.Simdiden f1 vizesine gecme islemlerine baslamali miyim?F1 a gecer gecmez J1 ipal oluyor mu?