Work and Travel
Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 22 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Haftalýk Çalýþma Saatleri

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Standart Haftalýk Çalýþma Saatleri

Tecrübeli arkadaþlara sormak istiyorum, gelen iþ tekliflerinde çoðunlukla iþ saatleri 30-35 saat ücretler ise 7.50$ - 9.00$ arasý deðiþiyor. Þirkettekiler ise iþ saatlerinin aslýnda daha fazla olacaðýný fakat iþ verenlerin saatleri minimumda gösterdiðini söylüyor. Daha önce bu þartlar altýnda çalýþmýþ arkadaþlar varsa biraz bilgilendirebilir mi ?

Çünkü bu þekilde haftada 1100 $ 'dan fazla para kazanamýyoruz bunun nerede yarýsýný kiraya diðer kýsmýnýda vergiye verince bize ne kalýr ?

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    13

Bu program ile zaten kazandýðýn paraný yeme içme konaklama ulaþým ve az da olsa cep harclýðý olarak bakman gerekiyor eðer amacýn çok para kazanmaksa yanlýþ programdasýn .. Senin 40 saat çalýþýp dýþardada rahat bi þekilde kültürel deðiþim olayýný kavraman ve sosyal ortam yapýp bu sayede var olan ingilizceni pratik yapma imkaný bulabileceðin ve bunlarýn hepsini 4 ay boyunca ucuz bi fiyata ( ucuz dediysem normale göre yoksa orta bir fiyat yani bu gerçekleþtirebileceðin bir program bu program ayrýca gidiþ tarihin iþ bitiþ tarihin bunlarýn hepsi bu para konusunda belirleyici etken sen geç çýkýcam dersin herkez iþi býrakýr sana çok saat verirler yadabaþka sebepler olur iþçi alýr saatlerini düþürür ama ortalama 35-40 her iþ saðlar bunu zaten sözleþmede yazar bulduðun iþi iyi seçip iyi araþtýrýp öyle karar vermek en mantýklýsý
    What an experience .!!

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Þirket doðru söylemiþ minimum yazýlýr.Genelde minimum 32 saat olur 40 saat çalýþtýrýrlar.Þanslýysan overtime bile yaparsýn ama genelde iþverenle sorun yaþamadýðýn müddetçe 32 nin altýna düþmez.Saat ücretleride 8 ve üzeri normaldir.9 ve üzeri alýrsan iyi sayýlýr.Zaten 10 dan falza alýyosan düþünmeden yazýlmak lazým..Programýn geneli için durum böyledir.Çok iyi þartlar görünce bize niye böyle olmuyo demeyin onlar istisnadýr.Tek iþle durum böyle,para kazanýp iyi tatil yapmak yada alýþveriþ yapmak istiyosan ya overtime yapacaksýn yada 2. iþ bulacaksýn baþka yolu yok.Tek iþ anca geçimini saðlar.Yatýrdýðýn parayý kazanmak için evden iþe iþten eve yaþaman lazým..

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    13

þimdi diyelim ki ikinci iþi bulamadýk ortalama 9.00 $ dan haftada 40 saat çalýþýyorsun 3 100 gün çalýþýp 20 gün travel yaptýn bu fiyatlara göre sigarasý olmayan biri dönüþte kaç para getirebilir?

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    13

Alýntý skymen Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    þimdi diyelim ki ikinci iþi bulamadýk ortalama 9.00 $ dan haftada 40 saat çalýþýyorsun 3 100 gün çalýþýp 20 gün travel yaptýn bu fiyatlara göre sigarasý olmayan biri dönüþte kaç para getirebilir?
    bunlarý mý düþünüyorsun sen hey Allahým kendi giderini bir baþkasý nasýl hesaplasýn ki yani , otur kalem kaðýt hesapla ama evdeki hesap 15000 kilometre ilerdeki yerde tutmaz onuda bil )
    What an experience .!!

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    13

Alýntý ImTaLkative Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bunlarý mý düþünüyorsun sen hey Allahým kendi giderini bir baþkasý nasýl hesaplasýn ki yani , otur kalem kaðýt hesapla ama evdeki hesap 15000 kilometre ilerdeki yerde tutmaz onuda bil )
    kardesim þöyle yapalým istersen sen daha evinden ülkenden ilk defa ayrýlýyorsun galiba daha okuldan baþka yere gitmediðin için sana öyle gelebilir ben ayný zamanda avrupa birliði vatandaþý ve yurtdýþýnda yaþamýþ biriyim yani kendi masrafýmý giderimi senden iyi bilirim. Lütfen bir yardýmcý olacak tavsiyen varsa merak ettiðin seyler için kullan siteyi kimsenin þahsi görüþüne kimsenin ihtiyacý yok ha birde sempatik görünmeye çalýþma fazla merakýný gider yeterli senin için!!!

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    13

kardesim þöyle yapalým istersen sen daha evinden ülkenden ilk defa ayrýlýyorsun galiba daha okuldan baþka yere gitmediðin için sana öyle gelebilir ben ayný zamanda avrupa birliði vatandaþý ve yurtdýþýnda yaþamýþ biriyim yani kendi masrafýmý giderimi senden iyi bilirim. Lütfen bir yardýmcý olacak tavsiyen varsa merak ettiðin seyler için kullan siteyi kimsenin þahsi görüþüne kimsenin ihtiyacý yok ha birde sempatik görünmeye çalýþma fazla merakýný gider yeterli senin için!!!
    Bu kadar bilgi sahibiysen sigara içmeyen biri ne kadar para getirir tarzýnda bir soru zaten komik kaçtýðýný bilebilirsin yani ayrýca yukarda yazdýklarýn gerçekten komik bi durum ayrýca evimden ülkemden ilk defa ayrýlmak mý fazla büyütmüþsün olayý sen ama neyse tamam deyip geçiyorum .)
    What an experience .!!

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Ortalama 9$ la overtime yapmadan çalýþýrsan anca geçinirsin.20 gün deðil 1 hafta anca tatil yaparsýn parayla dönmek istiyosan.Tabi döneceðin para yatýrdýðýnýn yanýnda çok az kalacaktýr.1000 dolar civarý ile anca dönersin.Herþey düþünülen gibi olmuyor.Arkadaþ ortamý oluyor dýþarý çýkýlýyor haliyle hiç yoktan para harcanýlýyor.Tabi tatildeki para harcamayý saymýyorum buna.Çünkü tatil demek sadece otel kiralayýp ordan oraya gezmek demek deðil.Yemesi içmesi derken düþünülenin 2 katýna çýkýyor masraflar.Çok büyük hayaller kurmamak lazým.Sonra insanýn zoruna gider.20 gün tatili anca tüm paraný harcayarak yada arkadaþ grubu oluþturup maliyeti azaltarak yapabilirsin.

Efsane Watçý cAv - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    24

Arkadaþlar bu 2. iþ veya haftalýk çalýþma saatlerinde hepinizin es geçtiði veya üzerinde durmayý düþünmediði birþey var.Haftalýk 40 saat çalýþan birisi haftada 5 gün 8 saat çalýþmýþ olur.Örneðin sabah 9-5 gibi.Artý 2 gün tatil haftada.Takdir edersiniz ki aksam 5 te iþten cýkan birisi için neredeyse geriye koca bir gün kalýyor.Ýster istemez bu vakitte para harcýyorsunuz.

Bu her ülkede ve her insan için gecerlidir.Ýnsan boþ vaktinde para harcar.2. iþ size para kazandýrdýðý gibi günlerinizi doldurup para harcamanýzý engeller.Yoksa haftalýk 30 saat çalýþan biri saatine 15 dolar dahi alsa saatlik 8 dolara haftada 50 saat çalýþan birisi ondan daha fazla para biriktirecektir, para harcayacak boþ vakit bulamayacaðýndan.

Biri diðerine göre daha rahat bir yaz geçirir o ayrý.Bu sizin ne istediðinize baðlý.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    13

Bu sene WAT iþinin bütün ülkelerde çok daha sýký tutulduðunu söyledi danýþmaným ki bence oraya gitmeyi baþaran kiþi geçen senelerdeki gibi bir iþgücü ile karþýlaþmayacak bu olayda 2. iþ bulma ihtimallerini yükseltir bence tecrübeli arkadaþlar ne dersiniz???

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Arkadaþlar benim bu baþlýðý açmamdaki amaç daha önce Wat yapmýþ tecrübeli arkadaþlarýn fikirlerini almaktý bir arkadaþým para kazanmak için yanlýþ program olduðunu söylemiþ sorumla alakasý olmasada verdiðin cevap için teþekkürler @ImTaLkative ayrýca @Uður bilgilendirmeler için teþekkürrler.

Sorumu biraz daha açayým ilk baþta 30-35 dedim ama gelen iþlerin yarýsýndan fazlasýnda 30-32 saat danýþmanýmda ona bakma daha 35-40 saat arasý deðiþir overtime bile alabilirsin o iþ verenler garantiye almak için minimumda tutar. Peki ben bu iþ vereni tanýmam etmem neden güveneyim ? Belki 5 tane iþçiye ihtiyacý var overtime vermemek için 10 tane alýcak benide haftada 30 saat çalýþtýracak. Bu þekildede kira verdikten sonra vergi vermemem durumumda haftada elime geçicek para 125-150 dolar ben bu paraya Türkiye'de geçinemem oradamý geçineceðim ?

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    32
    Tecrübe Puaný
    14

Biara piskopatlaþýp haftada 95-100 saat calismistim 2-3 hafta falan saatlik 7.25 den 3 haftada 2000 dolar oldu para tatli geldi ama uyumaya 3-4 saat kaliyodu ondada uyumayip mezarimi hazirlamaya baslamistim bro baktim olmicak haftada 75 saate dusurdum tabi 2 iste calisiyodum off day dede geziyoduk egleniyoduk yani iyi kazanmak icin 2 is sart kaldiki en dusuk ucretle calisiyodum yedim ictim birduru sey aldim hatta kendime bilgisayar topladim burda 6000-7000 tl ye toplicagim bilgisayari orda 2000 dolara topladim (monitor dahil)

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Ama þunu da unutmamalý ki, WAT para kazanmak için deðil, yeni kültür öðrenmek, ingilizce geliþtirmek ve hayat tecrübesi kazanmak içindir. Tabi ki tek iþ yaparsanýz iyi para kazanmak zor. Ama 2. iþe güvenip de WAT'a gitmemek lazým. 2. iþ her zaman garanti olmaz.

Ayrýca menejere güvenme konusunda da haklýsýn. Ama senin iþ sözleþmende ne yazýyorsa yasal olarak onu vermek zorunda. Eðer o saati vermezse sponsor þirketine þikayet edebilirsin. Onlar da menejerinle görüþür.
    ""Let the game begin""

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Alýntý Ganyotcu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar benim bu baþlýðý açmamdaki amaç daha önce Wat yapmýþ tecrübeli arkadaþlarýn fikirlerini almaktý bir arkadaþým para kazanmak için yanlýþ program olduðunu söylemiþ sorumla alakasý olmasada verdiðin cevap için teþekkürler @ImTaLkative ayrýca @Uður bilgilendirmeler için teþekkürrler.

Sorumu biraz daha açayým ilk baþta 30-35 dedim ama gelen iþlerin yarýsýndan fazlasýnda 30-32 saat danýþmanýmda ona bakma daha 35-40 saat arasý deðiþir overtime bile alabilirsin o iþ verenler garantiye almak için minimumda tutar. Peki ben bu iþ vereni tanýmam etmem neden güveneyim ? Belki 5 tane iþçiye ihtiyacý var overtime vermemek için 10 tane alýcak benide haftada 30 saat çalýþtýracak. Bu þekildede kira verdikten sonra vergi vermemem durumumda haftada elime geçicek para 125-150 dolar ben bu paraya Türkiye'de geçinemem oradamý geçineceðim ?
    Ben baþka bi konuda ayný senin aklýndaki durumu örnek vermiþtim,2 sene üst üste ayný yere gittim Vail/Colorado Marriott Hotel'e ve haftalýk en az 60 saat çalýþýyoduk.Hatta bi ara müdür geldi sordu izin kullanmadan çalýþmak isteyen varsa listeye adýný yazsýn onlar 7 gün boyunca çalýþacaklar ve turn down servis yapmak isteyen olursa akþam 5-11 arasý kalabilir diye.Yani þartlar mükemmeldi.Overtime yapýnca saat ücreti oluyodu 15 dolar mükemmel para kazanýyoduk.2012 yazýnda 3. kez ayný yere gittim,her yýl 15-20 arasý housekeeper çalýþtýran þirken sadece makedonyadan 20 housekeeper almýþ.10 tane de sürekli elemaný var,oldu 30 kiþi.Ne overtime var ne biþey.Hatta bazý haftalar sýnýrda çalýþtýk.32 saat veriyolardý.Tabi diðerleri için süpriz deðildi ama bana büyük süpriz oldu.Türkiyede bol bol harcadým telefon aldým gitmeden, kazanacaðým paraya güvendim.Baktým olmuyor mecbur 2. iþ aradým.Yani 2 yýl gitmiþ olduðum bi yerde bile 3. yýl süpriz yaþadým.bunun garantisini kimse veremez.Sen en kötü þarta göre ayarla kendini.Fazla para kazanýrsan zaten orda da tatil planý yada alýþveriþ planý kurarsýn.Ama mutlaka en kötüye göre hazýrlýk yap zararýný görmezsin bunun.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

gidip de verilen tüm sözlerin havada kaldýðýný görmüþ,dibi yaþamýþ bir insan olarak inanma derim,inanýp umutlanma ki gidip çok kazanamayýnca çok da üzülme. 7.50 en düþük maaþtýr daha düþüðünü veremezler zaten yasak.. 8 saatlik olan iþlere bak, eðer housekeeping bakýyorsan küçük otellerden kasabalardan uzak dur ki iþ sekteye uðrayýnca seni harcamasýnlar.. ince eleyip seç iþini, mümkün mertebe 8 dolarlýk iþ kabul et

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Bu küçük oteller o kadar mý güvenilmez ?

Efsane Watçý cAv - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    24

Alýntý Ganyotcu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bu küçük oteller o kadar mý güvenilmez ?
    Bunu belli bir kalýba oturtmak zor ne olacaðý belli deðil elbet ama küçük otellerde risk kýsmen yüksek.Bilindiði gibi amerikada saatlik ücret alýnýr bu nedenle iþ yoksa seni orada boþuna tutmaz managerler.Bu nedenle önemli 2 unsur var yoðunluk ve çalýþan eleman sayýsý.Büyük oteller daha yoðun olur, yoðun olmasa dahi yapacak iþ bulmak daha kolaydýr.Bu yüzden riski kýsmen daha düþük.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

büyük otel daha az riskli görünüyor genelde.. tabi aksaklýk orada da olabilir ama en azýndan daha güvenilir gibi..elinde iki seçenek olacaksa daha büyük otel tercih etmeye çalýþ bence..

Profesyonel Watçý ByLyric - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    16

Güvenilmez derken büyük olan yerler küçük olan yerlere nazaran daha resmi olacaktýr tabi ki de
    ---wat where amazing happens---http://www.turkishwat.net/image.php?type=sigpic&userid=7507&dateline=1307807  820

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    13

Arkadaþlar ben 11.70 $ housekeeping iþi aldým new yorka yakýn bir yermiþ fiyat duyduklarýma göre çok çok iyi overtime var diyorlar ve haftalýk 35 saat minimum acaba bu iþte bi kolpa olma durumu var mý sözleþmeyi imzaladýk ki eðer ben oraya gittiðimde sözleþmeden daha az saat çalýþma veyahut daha düþük ücret ödeme gibi bir durum söz konusu olur mu?

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Arkadaþlar ben 11.70 $ housekeeping iþi aldým new yorka yakýn bir yermiþ fiyat duyduklarýma göre çok çok iyi overtime var diyorlar ve haftalýk 35 saat minimum acaba bu iþte bi kolpa olma durumu var mý sözleþmeyi imzaladýk ki eðer ben oraya gittiðimde sözleþmeden daha az saat çalýþma veyahut daha düþük ücret ödeme gibi bir durum söz konusu olur mu?
    1.hangi firma ile gidiyorsun?
    2. gideceðin otelin adý ne?
    3.gideceðin eyaletin vergisi ne kadar?

11.70 $ bana çok garip geldi böyle saat ücreti ilk kez duydum..

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    34

Þu konudaki arkadaþla http://www.turkishwat.net/otel-motel...sekeeping.html ayný þehirde birbirine 3 dk yürüme mesefasinde olan iki ayrý otelde çalýþtýk.O saat ücreti olarak 11.50 ye çalýþtý ben 9.8 e.Ýkimizde houseman olarak çalýþtýk bu arada.Yani housekeeping iþinde de yüksek ücretli iþler mevcut.Ancak güvenilir þirketle gitmediðiniz sürece her iþte kolpa çýkma ihtimali olur.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)