Work and Travel
Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 22 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Haftal?k Çal??ma Saatleri

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Standart Haftal?k Çal??ma Saatleri

Tecrübeli arkada?lara sormak istiyorum, gelen i? tekliflerinde ço?unlukla i? saatleri 30-35 saat ücretler ise 7.50$ - 9.00$ aras? de?i?iyor. ?irkettekiler ise i? saatlerinin asl?nda daha fazla olaca??n? fakat i? verenlerin saatleri minimumda gösterdi?ini söylüyor. Daha önce bu ?artlar alt?nda çal??m?? arkada?lar varsa biraz bilgilendirebilir mi ?

Çünkü bu ?ekilde haftada 1100 $ 'dan fazla para kazanam?yoruz bunun nerede yar?s?n? kiraya di?er k?sm?n?da vergiye verince bize ne kal?r ?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Bu program ile zaten kazand???n paran? yeme içme konaklama ula??m ve az da olsa cep harcl??? olarak bakman gerekiyor e?er amac?n çok para kazanmaksa yanl?? programdas?n .. Senin 40 saat çal???p d??ardada rahat bi ?ekilde kültürel de?i?im olay?n? kavraman ve sosyal ortam yap?p bu sayede var olan ingilizceni pratik yapma imkan? bulabilece?in ve bunlar?n hepsini 4 ay boyunca ucuz bi fiyata ( ucuz dediysem normale göre yoksa orta bir fiyat yani bu gerçekle?tirebilece?in bir program bu program ayr?ca gidi? tarihin i? biti? tarihin bunlar?n hepsi bu para konusunda belirleyici etken sen geç ç?k?cam dersin herkez i?i b?rak?r sana çok saat verirler yadaba?ka sebepler olur i?çi al?r saatlerini dü?ürür ama ortalama 35-40 her i? sa?lar bunu zaten sözle?mede yazar buldu?un i?i iyi seçip iyi ara?t?r?p öyle karar vermek en mant?kl?s?
    What an experience .!!

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

?irket do?ru söylemi? minimum yaz?l?r.Genelde minimum 32 saat olur 40 saat çal??t?r?rlar.?ansl?ysan overtime bile yapars?n ama genelde i?verenle sorun ya?amad???n müddetçe 32 nin alt?na dü?mez.Saat ücretleride 8 ve üzeri normaldir.9 ve üzeri al?rsan iyi say?l?r.Zaten 10 dan falza al?yosan dü?ünmeden yaz?lmak laz?m..Program?n geneli için durum böyledir.Çok iyi ?artlar görünce bize niye böyle olmuyo demeyin onlar istisnad?r.Tek i?le durum böyle,para kazan?p iyi tatil yapmak yada al??veri? yapmak istiyosan ya overtime yapacaks?n yada 2. i? bulacaks?n ba?ka yolu yok.Tek i? anca geçimini sa?lar.Yat?rd???n paray? kazanmak için evden i?e i?ten eve ya?aman laz?m..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

?imdi diyelim ki ikinci i?i bulamad?k ortalama 9.00 $ dan haftada 40 saat çal???yorsun 3 100 gün çal???p 20 gün travel yapt?n bu fiyatlara göre sigaras? olmayan biri dönü?te kaç para getirebilir?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Alıntı skymen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ?imdi diyelim ki ikinci i?i bulamad?k ortalama 9.00 $ dan haftada 40 saat çal???yorsun 3 100 gün çal???p 20 gün travel yapt?n bu fiyatlara göre sigaras? olmayan biri dönü?te kaç para getirebilir?
    bunlar? m? dü?ünüyorsun sen hey Allah?m kendi giderini bir ba?kas? nas?l hesaplas?n ki yani , otur kalem ka??t hesapla ama evdeki hesap 15000 kilometre ilerdeki yerde tutmaz onuda bil )
    What an experience .!!

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Alıntı ImTaLkative Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunlar? m? dü?ünüyorsun sen hey Allah?m kendi giderini bir ba?kas? nas?l hesaplas?n ki yani , otur kalem ka??t hesapla ama evdeki hesap 15000 kilometre ilerdeki yerde tutmaz onuda bil )
    kardesim ?öyle yapal?m istersen sen daha evinden ülkenden ilk defa ayr?l?yorsun galiba daha okuldan ba?ka yere gitmedi?in için sana öyle gelebilir ben ayn? zamanda avrupa birli?i vatanda?? ve yurtd???nda ya?am?? biriyim yani kendi masraf?m? giderimi senden iyi bilirim. Lütfen bir yard?mc? olacak tavsiyen varsa merak etti?in seyler için kullan siteyi kimsenin ?ahsi görü?üne kimsenin ihtiyac? yok ha birde sempatik görünmeye çal??ma fazla merak?n? gider yeterli senin için!!!

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

kardesim ?öyle yapal?m istersen sen daha evinden ülkenden ilk defa ayr?l?yorsun galiba daha okuldan ba?ka yere gitmedi?in için sana öyle gelebilir ben ayn? zamanda avrupa birli?i vatanda?? ve yurtd???nda ya?am?? biriyim yani kendi masraf?m? giderimi senden iyi bilirim. Lütfen bir yard?mc? olacak tavsiyen varsa merak etti?in seyler için kullan siteyi kimsenin ?ahsi görü?üne kimsenin ihtiyac? yok ha birde sempatik görünmeye çal??ma fazla merak?n? gider yeterli senin için!!!
    Bu kadar bilgi sahibiysen sigara içmeyen biri ne kadar para getirir tarz?nda bir soru zaten komik kaçt???n? bilebilirsin yani ayr?ca yukarda yazd?klar?n gerçekten komik bi durum ayr?ca evimden ülkemden ilk defa ayr?lmak m? fazla büyütmü?sün olay? sen ama neyse tamam deyip geçiyorum .)
    What an experience .!!

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Ortalama 9$ la overtime yapmadan çal???rsan anca geçinirsin.20 gün de?il 1 hafta anca tatil yapars?n parayla dönmek istiyosan.Tabi dönece?in para yat?rd???n?n yan?nda çok az kalacakt?r.1000 dolar civar? ile anca dönersin.Her?ey dü?ünülen gibi olmuyor.Arkada? ortam? oluyor d??ar? ç?k?l?yor haliyle hiç yoktan para harcan?l?yor.Tabi tatildeki para harcamay? saym?yorum buna.Çünkü tatil demek sadece otel kiralay?p ordan oraya gezmek demek de?il.Yemesi içmesi derken dü?ünülenin 2 kat?na ç?k?yor masraflar.Çok büyük hayaller kurmamak laz?m.Sonra insan?n zoruna gider.20 gün tatili anca tüm paran? harcayarak yada arkada? grubu olu?turup maliyeti azaltarak yapabilirsin.

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Arkada?lar bu 2. i? veya haftal?k çal??ma saatlerinde hepinizin es geçti?i veya üzerinde durmay? dü?ünmedi?i bir?ey var.Haftal?k 40 saat çal??an birisi haftada 5 gün 8 saat çal??m?? olur.Örne?in sabah 9-5 gibi.Art? 2 gün tatil haftada.Takdir edersiniz ki aksam 5 te i?ten c?kan birisi için neredeyse geriye koca bir gün kal?yor.?ster istemez bu vakitte para harc?yorsunuz.

Bu her ülkede ve her insan için gecerlidir.?nsan bo? vaktinde para harcar.2. i? size para kazand?rd??? gibi günlerinizi doldurup para harcaman?z? engeller.Yoksa haftal?k 30 saat çal??an biri saatine 15 dolar dahi alsa saatlik 8 dolara haftada 50 saat çal??an birisi ondan daha fazla para biriktirecektir, para harcayacak bo? vakit bulamayaca??ndan.

Biri di?erine göre daha rahat bir yaz geçirir o ayr?.Bu sizin ne istedi?inize ba?l?.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Bu sene WAT i?inin bütün ülkelerde çok daha s?k? tutuldu?unu söyledi dan??man?m ki bence oraya gitmeyi ba?aran ki?i geçen senelerdeki gibi bir i?gücü ile kar??la?mayacak bu olayda 2. i? bulma ihtimallerini yükseltir bence tecrübeli arkada?lar ne dersiniz???

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Arkada?lar benim bu ba?l??? açmamdaki amaç daha önce Wat yapm?? tecrübeli arkada?lar?n fikirlerini almakt? bir arkada??m para kazanmak için yanl?? program oldu?unu söylemi? sorumla alakas? olmasada verdi?in cevap için te?ekkürler @ImTaLkative ayr?ca @U?ur bilgilendirmeler için te?ekkürrler.

Sorumu biraz daha açay?m ilk ba?ta 30-35 dedim ama gelen i?lerin yar?s?ndan fazlas?nda 30-32 saat dan??man?mda ona bakma daha 35-40 saat aras? de?i?ir overtime bile alabilirsin o i? verenler garantiye almak için minimumda tutar. Peki ben bu i? vereni tan?mam etmem neden güveneyim ? Belki 5 tane i?çiye ihtiyac? var overtime vermemek için 10 tane al?cak benide haftada 30 saat çal??t?racak. Bu ?ekildede kira verdikten sonra vergi vermemem durumumda haftada elime geçicek para 125-150 dolar ben bu paraya Türkiye'de geçinemem oradam? geçinece?im ?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Biara piskopatla??p haftada 95-100 saat calismistim 2-3 hafta falan saatlik 7.25 den 3 haftada 2000 dolar oldu para tatli geldi ama uyumaya 3-4 saat kaliyodu ondada uyumayip mezarimi hazirlamaya baslamistim bro baktim olmicak haftada 75 saate dusurdum tabi 2 iste calisiyodum off day dede geziyoduk egleniyoduk yani iyi kazanmak icin 2 is sart kaldiki en dusuk ucretle calisiyodum yedim ictim birduru sey aldim hatta kendime bilgisayar topladim burda 6000-7000 tl ye toplicagim bilgisayari orda 2000 dolara topladim (monitor dahil)

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Ama ?unu da unutmamal? ki, WAT para kazanmak için de?il, yeni kültür ö?renmek, ingilizce geli?tirmek ve hayat tecrübesi kazanmak içindir. Tabi ki tek i? yaparsan?z iyi para kazanmak zor. Ama 2. i?e güvenip de WAT'a gitmemek laz?m. 2. i? her zaman garanti olmaz.

Ayr?ca menejere güvenme konusunda da hakl?s?n. Ama senin i? sözle?mende ne yaz?yorsa yasal olarak onu vermek zorunda. E?er o saati vermezse sponsor ?irketine ?ikayet edebilirsin. Onlar da menejerinle görü?ür.
    ""Let the game begin""

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı Ganyotcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkada?lar benim bu ba?l??? açmamdaki amaç daha önce Wat yapm?? tecrübeli arkada?lar?n fikirlerini almakt? bir arkada??m para kazanmak için yanl?? program oldu?unu söylemi? sorumla alakas? olmasada verdi?in cevap için te?ekkürler @ImTaLkative ayr?ca @U?ur bilgilendirmeler için te?ekkürrler.

Sorumu biraz daha açay?m ilk ba?ta 30-35 dedim ama gelen i?lerin yar?s?ndan fazlas?nda 30-32 saat dan??man?mda ona bakma daha 35-40 saat aras? de?i?ir overtime bile alabilirsin o i? verenler garantiye almak için minimumda tutar. Peki ben bu i? vereni tan?mam etmem neden güveneyim ? Belki 5 tane i?çiye ihtiyac? var overtime vermemek için 10 tane al?cak benide haftada 30 saat çal??t?racak. Bu ?ekildede kira verdikten sonra vergi vermemem durumumda haftada elime geçicek para 125-150 dolar ben bu paraya Türkiye'de geçinemem oradam? geçinece?im ?
    Ben ba?ka bi konuda ayn? senin akl?ndaki durumu örnek vermi?tim,2 sene üst üste ayn? yere gittim Vail/Colorado Marriott Hotel'e ve haftal?k en az 60 saat çal???yoduk.Hatta bi ara müdür geldi sordu izin kullanmadan çal??mak isteyen varsa listeye ad?n? yazs?n onlar 7 gün boyunca çal??acaklar ve turn down servis yapmak isteyen olursa ak?am 5-11 aras? kalabilir diye.Yani ?artlar mükemmeldi.Overtime yap?nca saat ücreti oluyodu 15 dolar mükemmel para kazan?yoduk.2012 yaz?nda 3. kez ayn? yere gittim,her y?l 15-20 aras? housekeeper çal??t?ran ?irken sadece makedonyadan 20 housekeeper alm??.10 tane de sürekli eleman? var,oldu 30 ki?i.Ne overtime var ne bi?ey.Hatta baz? haftalar s?n?rda çal??t?k.32 saat veriyolard?.Tabi di?erleri için süpriz de?ildi ama bana büyük süpriz oldu.Türkiyede bol bol harcad?m telefon ald?m gitmeden, kazanaca??m paraya güvendim.Bakt?m olmuyor mecbur 2. i? arad?m.Yani 2 y?l gitmi? oldu?um bi yerde bile 3. y?l süpriz ya?ad?m.bunun garantisini kimse veremez.Sen en kötü ?arta göre ayarla kendini.Fazla para kazan?rsan zaten orda da tatil plan? yada al??veri? plan? kurars?n.Ama mutlaka en kötüye göre haz?rl?k yap zarar?n? görmezsin bunun.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

gidip de verilen tüm sözlerin havada kald???n? görmü?,dibi ya?am?? bir insan olarak inanma derim,inan?p umutlanma ki gidip çok kazanamay?nca çok da üzülme. 7.50 en dü?ük maa?t?r daha dü?ü?ünü veremezler zaten yasak.. 8 saatlik olan i?lere bak, e?er housekeeping bak?yorsan küçük otellerden kasabalardan uzak dur ki i? sekteye u?ray?nca seni harcamas?nlar.. ince eleyip seç i?ini, mümkün mertebe 8 dolarl?k i? kabul et

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Bu küçük oteller o kadar m? güvenilmez ?

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Alıntı Ganyotcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu küçük oteller o kadar m? güvenilmez ?
    Bunu belli bir kal?ba oturtmak zor ne olaca?? belli de?il elbet ama küçük otellerde risk k?smen yüksek.Bilindi?i gibi amerikada saatlik ücret al?n?r bu nedenle i? yoksa seni orada bo?una tutmaz managerler.Bu nedenle önemli 2 unsur var yo?unluk ve çal??an eleman say?s?.Büyük oteller daha yo?un olur, yo?un olmasa dahi yapacak i? bulmak daha kolayd?r.Bu yüzden riski k?smen daha dü?ük.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

büyük otel daha az riskli görünüyor genelde.. tabi aksakl?k orada da olabilir ama en az?ndan daha güvenilir gibi..elinde iki seçenek olacaksa daha büyük otel tercih etmeye çal?? bence..

Profesyonel Watçı ByLyric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    16

Güvenilmez derken büyük olan yerler küçük olan yerlere nazaran daha resmi olacakt?r tabi ki de
    ---wat where amazing happens---http://www.turkishwat.net/image.php?type=sigpic&userid=7507&dateline=1307807  820

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Arkada?lar ben 11.70 $ housekeeping i?i ald?m new yorka yak?n bir yermi? fiyat duyduklar?ma göre çok çok iyi overtime var diyorlar ve haftal?k 35 saat minimum acaba bu i?te bi kolpa olma durumu var m? sözle?meyi imzalad?k ki e?er ben oraya gitti?imde sözle?meden daha az saat çal??ma veyahut daha dü?ük ücret ödeme gibi bir durum söz konusu olur mu?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Arkada?lar ben 11.70 $ housekeeping i?i ald?m new yorka yak?n bir yermi? fiyat duyduklar?ma göre çok çok iyi overtime var diyorlar ve haftal?k 35 saat minimum acaba bu i?te bi kolpa olma durumu var m? sözle?meyi imzalad?k ki e?er ben oraya gitti?imde sözle?meden daha az saat çal??ma veyahut daha dü?ük ücret ödeme gibi bir durum söz konusu olur mu?
    1.hangi firma ile gidiyorsun?
    2. gidece?in otelin ad? ne?
    3.gidece?in eyaletin vergisi ne kadar?

11.70 $ bana çok garip geldi böyle saat ücreti ilk kez duydum..

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

?u konudaki arkada?la http://www.turkishwat.net/otel-motel...sekeeping.html ayn? ?ehirde birbirine 3 dk yürüme mesefasinde olan iki ayr? otelde çal??t?k.O saat ücreti olarak 11.50 ye çal??t? ben 9.8 e.?kimizde houseman olarak çal??t?k bu arada.Yani housekeeping i?inde de yüksek ücretli i?ler mevcut.Ancak güvenilir ?irketle gitmedi?iniz sürece her i?te kolpa ç?kma ihtimali olur.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)