Work and Travel
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 14 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: USA hakkında Hayaller ve gerçekler.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Standart USA hakk?nda Hayaller ve gerçekler.

Kendi aç?mdan çok fazla yol katettim ama gördü?üm kadar?yla gidenlerin yüzde %90 '? gitti?i gibi geri geliyo..ingilizcesi s?f?r gelen s?f?r dönüyo Bi t?p c? arkda? vard? ingilizce için gelmi?..Ya t?bbi terimlerle yada müh. terimleriyle ne alakas? var günlük konusmalar?n.. ingilizceniz temel olarak yoksa orda üstüne koyman?z imkans?z.Aancak basit kelimeler ö?renirsiniz.Anlamad?g?n?z içinde kula??n?z geli?mez zaten.Özel okul okuyan arkada?lar?n ço?unun ingilizceleri am is are seviyesinde anca vard?..En fazla mühendislik ö?rencilerini gördüm etraf?mda ama ingilizceleri 0 gelip öle geri döndüler.Yine ayn? ?ekilde paralar? bitince aileden binlerce dolar isteyen birsürü adam gördüm.tÜRK K?zlarI konusunda hayal k?r?kl?g?na ugrad?m.Çünkü nerde bi tc k?z kalabal?g? olsa orda mulaka bir gerginlik ve problem yasand?g?na sahit oldum.Erkekler konusunda ise gidenlerde genelde ?u vard?.Türkiyedeki ki?ili?ini tc b?rak?p usa de hiçbir kaba koyamayaca??n ne olduklar?n? çözemedi?im adamlara dönü?tüklerini gördüm...Ba?z? ortamlarda öle muhabbetler döndüki inanamazs?n?z..?ok ediciydi.(çünkü biliyorum ki tc o adam öle de?il)

Tavsiyem ki?ili?iniz neyse o olun ...usa liler rahat diye rahat olma çabalar?na girip kendinizi kaybetmeyin..?nilizce konusunda mutlaka çal???n temel yap?n öle gidin...Her türlü zorluk kar??s?nda anneye babaya msj at?p yard?m beklemeyin ayakta kal?n sorunlarra çözüm üretin.Arkada?lar?n?zla illede cinsellik ya?amak için arkada?l?k kurmay?n çünkü ilerde görü?ebilece?iniz arkada?lar?n?z olsun..Sevgili mutlaka yap?n ama türkiyede bi sevgiline nas?l sayg? duuyosan onlarada ayn? sayg?y? gösterin hepsini fa..?e olarak görmeyin çünkü onlarda duygular? olan insanlar.Türklerle erkek k?z farketmez hiç tak?lmay?n görürseniz yolunuzu de?i?tirin yabanc?lar?n oldugu otellerde oda tutun çünkü wat sonunda ne demek istedi?imi anl?caks?n?z..Ben harika vakit geçirdim harika an?lar?m var ve inan?lmaz verimli geçti...Sorusu olan özeden yazarsa cvplar?m..face adresimide verebilirim.

Bunlar benim gördüklerim tabiyki olumsuz de?il bu kadar.Olumlu taraflar?n? ya?ad?klar?m? yazsam buraya s?gd?ramam.
    Konu inek tarafından (10-02-2013 Saat 08:15 AM ) değiştirilmiştir.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

ingilizce konusunda bu sene oldukca katilar zaten. O sekilde ogrenciler artik gitmeyecek zaten. Bir de tc nedir? yazindn bircok yerde gordum ama manasini bir turlu cikartamadim.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

o kadar da kat? de?iller dorumda 8 inde vize gör?mesine girdim diye bir yaz? var aynen önceki senelerde ki gibiymi? inglizce zorluk derken san?r?m gno 2 nin üzerinde çal??t??? i?i ?ehri bilen kendini ifade eden ve sorduklar? sorulara k?sa ceavaplar verebilenler yine alacakt?r vizeyi bence zor deyipte insanlar? strese sokamayal?m o an ki vize memurunun psikolojisine de ba?l? .

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Zaten olmayan bi ingilizceye sahip birinin ne eklemesini bekleyebilirsiniz ki sanki amerikadan iner inmez adam?n a?z? aç?lacak ingilizce konu?maya ba?l?yacak ; yok öyle bi muhabbet sen burda ne biliyorsan ordan düzgünün görüp yada do?rusu bulup onu kullan?caks?n ; hiç bi bilgin yoksa zaten program verimli geçmez ç?ld?r?rs?n kafay? yersin nerden geldim dersin ... O yüzden kesinlikle oraya giden birinin verim almas? için türkiyede belli bir yol alm?? olmas? laz?m ..

Ha bide ?u var herkez i?de ingilizce ö?rence?ini san?yor ... ??te sunu al bunu ver bunu getir olur disiplinli insanlar onlar oturup muhabbet ettirmezler ( çevresine göre de?i?ir taby ama ) .. i?ten çok d??arda kurdu?un arkada? çevresi ve d??arda geçirdi?in vakit sana + ?eyler kazand?r?r o yüzden para kazan?cam diye da? ba??na gitmenin anlam? yok .. çok çal???p yorulup gelipte uyuman?nda anlam? da yok ... O yüzden çok ara?t?r?p en verimli nas?l geçirilebilir bunlar? ö?renmek gerekiyor ... Kimsenin yan?nda ailesi yok bi problem oldu?u zaman giri?ken olup problemlerimizi kendimiz çözmemiz gerekiyor

Biras uzun oldu ama kusura bakmay?n durum böyle hayat i?te
    What an experience .!!

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Aynen öyle

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Smile

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ingilizce konusunda bu sene oldukca katilar zaten. O sekilde ogrenciler artik gitmeyecek zaten. Bir de tc nedir? yazindn bircok yerde gordum ama manasini bir turlu cikartamadim.
    türkiye cumhuriyetinde demek istiyorum.pardon biraz kapal? olmus

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Konuyu açan arkada??n yazd?klar?n?n büyük k?sm?na kat?l?yorum. Özellikle Türklerle tak?lmay?n k?sm?na. ?nan?n bizi rezil etmek için ellerinden ne gelirse yapanlar var. Erkeklerimiz ABD deki k?zlar?n hepsiyle tak?l?p her halt? yiyebileceklerini san?yor. Hareketleri, insanlara tutumlar? son derece çirkin ve utanç verici. K?zlar?m?z da Türkiye'de giyemedikleri aç?kl?kta ne varsa ABD de aç?l?p saç?l?yorlar. Kendilerini her yerde göstermeye çal???yorlar ve çok kavgac? olabiliyorlar. Tabi bu her insan için geçerli de?il, k?z olsun erkek olsun çok düzgün arkada?lar?m?z da yok de?il.
    Ayr?ca bizim insan?m?zda genel olarak ön yarg? ve insanlar?n hayat?na kar??ma söz konusu. Amerikal?lar da bunlardan asla ho?lanm?yor. Sonra insanlar?m?zda i? eti?i denen bir ?ey yok. Her zaman i?ten kaytarma pe?inde ko?uluyor. Hele ki sigara içen arkada?lar?n sigara molalar? bitmek bilmiyor !
    Bu kadar ele?tirdim iyi bir yan yok mudur? Var tabiki, biz Türkler çok merhametli ve yard?mseveriz. Zaten bizi biraz seviyorlarsa sebebi de bunlard?r diye tahmin ediyorum.
    Son olarak ortam?n?zda yine Türkler varsa ve birlikte hareket ediyorsan?z, en büyük sorun para sorunu olacakt?r. Amerika'da nas?l bir ruh haline bürünülüyorsa, kimse kimseye bir çöp vermek istemiyor, herkes bencil davran?yor.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

?ngilizce konusunda olmas? gereken ciddi manada intermediate-upper intermadiate alt? al?nmamal?.Hem ö?renciye yaz?k hem i?verene.S?f?r ing bilen bi adama kimse dur ?una bi?eyler ö?reteyim diye u?ra?maz.E?er biraz da olsa bi?eyler biliyosan ö?renirsin.Ö?renmeninde s?n?r? yok zaten.?nsan ili?kileri de?i?kenlik gösterir.Türkiyede yok mu aç?k saç?k giyinip dikkat çeken yada her gördü?ü bayana çok güzel duygular besleyen(!).Tek fark? aileden baya bi uzakta olmak.Ha deyince ula?am?yor olmak(Saat fark? vs.).Dert s?k?nt? ya?anmadan wat ruhu olmuyor.Orda bi problem ya?ayacaks?n ki sonra onu kendi ba??na çözesin.Birde herkesin wat anlay??? ba?ka oluyor.Sadece para kazanmaya giden var,çal??madan ailesinden para al?p gezen tozan var,Türkiyede ya?ayamad??? ?eyleri arayan var..Bu özel sebeplerle gelenlere denk gelirseniz s?k?nt? ordan ç?k?yor.Gidip görüp tecrübe edilecek ?eyler..

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı inek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendi aç?mdan çok fazla yol katettim ama gördü?üm kadar?yla gidenlerin yüzde %90 '? gitti?i gibi geri geliyo..ingilizcesi s?f?r gelen s?f?r dönüyo Bi t?p c? arkda? vard? ingilizce için gelmi?..Ya t?bbi terimlerle yada müh. terimleriyle ne alakas? var günlük konusmalar?n.. ingilizceniz temel olarak yoksa orda üstüne koyman?z imkans?z.Aancak basit kelimeler ö?renirsiniz.Anlamad?g?n?z içinde kula??n?z geli?mez zaten.Özel okul okuyan arkada?lar?n ço?unun ingilizceleri am is are seviyesinde anca vard?..En fazla mühendislik ö?rencilerini gördüm etraf?mda ama ingilizceleri 0 gelip öle geri döndüler.Yine ayn? ?ekilde paralar? bitince aileden binlerce dolar isteyen birsürü adam gördüm.tÜRK K?zlarI konusunda hayal k?r?kl?g?na ugrad?m.Çünkü nerde bi tc k?z kalabal?g? olsa orda mulaka bir gerginlik ve problem yasand?g?na sahit oldum.Erkekler konusunda ise gidenlerde genelde ?u vard?.Türkiyedeki ki?ili?ini tc b?rak?p usa de hiçbir kaba koyamayaca??n ne olduklar?n? çözemedi?im adamlara dönü?tüklerini gördüm...Ba?z? ortamlarda öle muhabbetler döndüki inanamazs?n?z..?ok ediciydi.(çünkü biliyorum ki tc o adam öle de?il)

Tavsiyem ki?ili?iniz neyse o olun ...usa liler rahat diye rahat olma çabalar?na girip kendinizi kaybetmeyin..?nilizce konusunda mutlaka çal???n temel yap?n öle gidin...Her türlü zorluk kar??s?nda anneye babaya msj at?p yard?m beklemeyin ayakta kal?n sorunlarra çözüm üretin.Arkada?lar?n?zla illede cinsellik ya?amak için arkada?l?k kurmay?n çünkü ilerde görü?ebilece?iniz arkada?lar?n?z olsun..Sevgili mutlaka yap?n ama türkiyede bi sevgiline nas?l sayg? duuyosan onlarada ayn? sayg?y? gösterin hepsini fa..?e olarak görmeyin çünkü onlarda duygular? olan insanlar.Türklerle erkek k?z farketmez hiç tak?lmay?n görürseniz yolunuzu de?i?tirin yabanc?lar?n oldugu otellerde oda tutun çünkü wat sonunda ne demek istedi?imi anl?caks?n?z..Ben harika vakit geçirdim harika an?lar?m var ve inan?lmaz verimli geçti...Sorusu olan özeden yazarsa cvplar?m..face adresimide verebilirim.

Bunlar benim gördüklerim tabiyki olumsuz de?il bu kadar.Olumlu taraflar?n? ya?ad?klar?m? yazsam buraya s?gd?ramam.
    Kesinlikle arkaada?a kat?lm?yorum. Giden ki?i saf salak olsa dahi geli?ece?i kesin. Yahu 3 ay çok uzun süre. eskiden alamanc?lar bile s?f?r gidip belli bir altyap?yla dönüyorlard?.

Bence sf?r etkisi var demek haks?zl?k olur

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı forzasumeyye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle arkaada?a kat?lm?yorum. Giden ki?i saf salak olsa dahi geli?ece?i kesin. Yahu 3 ay çok uzun süre. eskiden alamanc?lar bile s?f?r gidip belli bir altyap?yla dönüyorlard?.

Bence sf?r etkisi var demek haks?zl?k olur

Ama o giden "alamanc?lar" 2.5 3 ay de?il bir sene kal?yorlard? ve gittikleri yerlerde yard?m alabilecekleri akrabalar? vs oluyordu.
    Without music, life would be a mistake. Friedrich Nietzsche

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

aç?k yüreklilikle söyleyeyim ben ciddi anlamda s?f?r ingiliczeyle gittim, "I need " demeyi ve ne anlama geldi?ini yan?mda ingilizce konu?anlardan anlad?m o derece evet ?una kat?l?yorum ingilizcesi kötü olan gitmezse daha iyi çünkü evet birçok sorun ya?an?yor,insan? y?prat?yor.. ama e?er çok sosyal birisiyseniz, biri size bir?eyin do?rsunu söyleyece?i zaman gurur yapmayacaksan?z amerikada kesinlikle ö?renirsiniz. e?er ki kendiniz de kelime ezberlerseniz orada ayn? zamanda, gerçekten sosyal dil okulu haline getirebilirsiniz. tabi yine de polis, hastane, i? veren faktörlerini hesaba kat?n.. bunlar? bilmeden gitmeyin..

Profesyonel Watçı ByLyric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    16

Herkezin gidi?i amaçlar? ki?ili?i çok farkl? oldu?u için zaten her ki?iden ayn? durum beklenemez..Ben orta seviye alt? ingilizceyle gitmi?tim ve orda çöpçü de dahil herkezle muhabbet etmeye çal???p sorular sorar polis memuruna dahil siz bu cümleyi nas?l söylüyorsunuz derdim...Sosyal olup kendine güven ve yapt?klar?ndan haz alma meselesi...Ve 2 sene Amerika'ya gitmemin sonucunda da ?uan igilizcemin advance oldu?unu çok rahatl?kla söyleyebilirim...
    ---wat where amazing happens---http://www.turkishwat.net/image.php?type=sigpic&userid=7507&dateline=1307807  820

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Arkada?lar ben daha önce WAT program?na gitmedim ama Erasmus ö?rencisiydim ve ''to be'' yi bile oradayken ögrendim illa ki insan y?pranacak ki ben hayat?m?n en yogun ders temposu olan y?l?n? geçirdim ama suan Wat mülakat?n? geçip i?imi ald?m ama olay nerede kopacak onu söylemek istiyorum daha önceki tecrübelerden orada ki ingilizce pratik yapacag?n?z insanlarla muhabbet için illaki samimi olacaks?n?z ama benim cevremdeki baz? arkada?lar bunu abart?p o ki?iye sadece pratik yapmak için konu?tuklar?n? belli edip k?sa sürede d??land?lar illa pratik yapacaks?n?z ama k?z erkek farketmez biriyle arkada?l?k temelli bir muhabbette bulunun ve Türkiye'ye döndü?ünüz zaman facebook tan yaz??malardan yapt?g?n?z seyin do?rulu?unu göreceksiniz herkese bol ?ans.)

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

arkada?lar ço?u önemli konuya de?inmi?ler ancak kat?ld???m ve ekleme yapmak istedi?im konu ?u ki, hakkaten türklerle çok tak?lmamaya bak?n arkada?lar türk ö?renci yogunlugunun daha az oldu?u yerleri seçmeye bak?n iç eyaletler gibi.. Ciddi anlamda sizi rezil edebiliyorlar.. Tabi sizin amac?n?z da onlarla ayn? amac? ta??yorsa bilemem ama, 4 Temmuz kutlamalar?nda bile az rezil olmad?k çevreye 1-2 arkada? yüzünden ki onlarla muhabbeti de kestik hemen.. Biz OKOBOJI diye biyerdeydik IOWA'NIN bi kasabas? köyü art?k ne derseniz.. Ama her?ey burda hayal etti?imiz gibiydi, türk say?s? çok çok azd?.. ??imiz rahatt? insanlar inan?lmaz iyiydi, çok büyük biryer olmamas?n?n da avantajlar?n? gördük.. ne zaman gas station a yada bi bara gitsek herkes tan?yordu her gece karaoke yapmaya gitti?imiz barda herzamankinden diyicek k?vama gelmi?tik insanlar ismimizi ö?renmi?ti yolda yürürken sanki oran?n yerlisi gibiydik insanlar evimize geliyorlard? mmuhabbet etmek için cookies ler getiriyodu ya?l? kom?umuz her gün geceleri evimizin bahçesinde barbekü partileri yap?yorduk 30-40 ki?ilik her ya?tan amerikal? misafirlerimizle .. Ben 12 y?ll?k arkada??mla oraya gittim ve her?ey hayal etti?imiz gibi oldu burada anlatt?klar?m d???nda daha o kadar güzel ?eyler ya?ad?k ki bitiremem anlatmakla hakkaten umar?m sizin de öyle olur, ama tabi bu oraya gitme amac?n?zla inan?n ki birebir örtü?ecektir

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)