Work and Travel
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Harçsız Pasaport Onaylatma

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Harçs?z Pasaport Onaylatma

Arkada?lar harçs?z pasaport hakk?nda emniyetin sitesinde:
    ?lgili kanun çerçevesince resmi burslu ve özel ö?renci statüsünde lisans, yüksek lisans ve doktora ö?renimi görmek isteyenlerin ö?rencilik tan?ma i?lemleri ve ülkemizdeki yüksek ö?retim kurumlar?nda ö?renim gören ö?rencilerden yurt d???nda staj, teknik gezi, seminer ve konferans toplant? vb. etkinliklerine kat?lacaklar için harçs?z pasaport talepleri Milli E?itim Bakanl??? Yüksekö?renim Genel Müdürlü?ünce yürütülmektedir. Talebiniz do?rultusunda buradan edinilecek belge ve bu belgeyle Defterdarl?k/Mal Müdürlü?üne ba?vurulmas? gerekmektedir. Onaylanan belge ile Pasaport ?ube Müdürlü?ü ve ?lçe Emniyet Müdürlü?ü- Pasaport Büro Amirliklerine ba?vuruda bulunarak harçs?z pasaport hakk?ndan yararlanabilirsiniz.

Hiç malmüdürlü?ünden onay alm?? olan var m? yoksa hep bostanc? ile cevizliba? taraf?nda m? yapt?rd?n?z bu onaylama mevzusunu?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı gordias Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkada?lar harçs?z pasaport hakk?nda emniyetin sitesinde:
    ?lgili kanun çerçevesince resmi burslu ve özel ö?renci statüsünde lisans, yüksek lisans ve doktora ö?renimi görmek isteyenlerin ö?rencilik tan?ma i?lemleri ve ülkemizdeki yüksek ö?retim kurumlar?nda ö?renim gören ö?rencilerden yurt d???nda staj, teknik gezi, seminer ve konferans toplant? vb. etkinliklerine kat?lacaklar için harçs?z pasaport talepleri Milli E?itim Bakanl??? Yüksekö?renim Genel Müdürlü?ünce yürütülmektedir. Talebiniz do?rultusunda buradan edinilecek belge ve bu belgeyle Defterdarl?k/Mal Müdürlü?üne ba?vurulmas? gerekmektedir. Onaylanan belge ile Pasaport ?ube Müdürlü?ü ve ?lçe Emniyet Müdürlü?ü- Pasaport Büro Amirliklerine ba?vuruda bulunarak harçs?z pasaport hakk?ndan yararlanabilirsiniz.

Hiç malmüdürlü?ünden onay alm?? olan var m? yoksa hep bostanc? ile cevizliba? taraf?nda m? yapt?rd?n?z bu onaylama mevzusunu?
    ?stanbullu de?ilim ama sormak istedi?inden ?unu anlad?m."Defterdarl?ktan m? onay al?n?yor yoksa Emniyet Müdürlü?ünden mi"E?er yanl?? anlam??sam düzelt lütfen.

Prosedür ?u ?ekilde,sen okula gidip Rektörlük ö?renci i?lerine yurt d???na ç?kaca??na dair dilekçeyle ba?vuru yap?yosun ?u tarihlerde work and travel sebebiyle yurt d???na ç?kaca??m harçs?z pasaport için gere?ini arz ederim diye onlarda sana onayl? bi ka??t veriyorlar bu ka??tla Vergi dairesine gidiyosun ordan harçs?z pasaport alabilir ka?esi vuruluyor ka??da sonra emniyete gidip bu belgeyle verilen süreye göre harçs?z pasaport alabiliyorsun.

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Ben pasaportumu Akdeniz üniversitesinden ald?m okulun belgeyi vermesi 3 gün sürdü kalan defterdarl?k ve emniyet 1 gün sonrada pasaportu ald?m bi s?k?nt? yok. Ayr?ca benim bildi?i harçs?z pasaport k?sm?nda YÖK üniversiteleri zorunlu tutuyor

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Öncelikle cevaplar için te?ekkürler. Bugün bu ba?l??? açt?ktan 1 saat sonra Kad?köy Vergi Dairesi'ne gittim belki halledebilirim diye. Sonuç hüsran oldu. Bana bu i?e Bostanc? Veraset in bakt???n? söylediler. Yeti?emem diye yar?na erteledim. San?r?m 3 vergi dairesi yani: Yeditepe Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi Müdürlü?ü(Cevizliba?-Topkap?), Hisar Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi Müdürlü?ü(Okmeydan?- ?i?li) R?ht?m Veraset Ve Harçlar Vergi Dairesi Müdürlüklerinden(Bostanc?-Kad?köy) bu i?e bak?yor anlad???m kadar?yla.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Galiba ben yanl?? anlam???m bölge isimlerinden söylemek istedi?ini.Daha önce hangisinden alan varsa yard?m eder umar?m..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Daha önce bir arkada? san?r?m Cevizliba?'dan alamam??t? galiba memur kafas?na göre hareket etmi?ti yanl?? da hat?rl?yor olabiliri. Yar?n cevizliba? test edilip onaylanacak bakal?m Te?ekkürler U?ur yine de yar?n gitti?imde nedir ne de?ildir yazar?m

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

bu belgeyi harçlar bölümü olan vergi daireleri onayl?yor arkada?lar bende daha önceden böyle bi hataya dü?mü?tüm ordan biliyorum

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Antalyada tek bir yer var bu i?e bakan onun için kolay Hatta kap?dan girince anl?yorlar pasaportmu diyorlar ??te küçük ?ehirlerde ya?aman?n faydas?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkada?lar bugün cevizliba?a gittim ve yapamad?m i?lemimi. Bana 2 tane form gibi ka??t verdi ve bunlardan hangisini okul uygun görürse ona göre doldurup mühürletip getir dedi. Yani okulun verdi?i ka??t hikaye. Çal??an memur da ismini vermeyeyim davran??? hiç ho? de?ildi öyle söyleyeyim siz anlay?n. ??in ilginç yan? okula bu formlar? götürdü?ümde art?k karar ald?k watç?lara harçs?z pasaport ka??d? vermiyoruz karar ç?kt? dendi. K?sacas? ortada kald?m okul da onaylam?yor vergi dairesi de. Bize harçl? pasaport yolu göründü. O kadar sinirlendim ki. ?stanbul üniversitesindeki arkada?lar dikkatli olsunlar.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı gordias Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkada?lar bugün cevizliba?a gittim ve yapamad?m i?lemimi. Bana 2 tane form gibi ka??t verdi ve bunlardan hangisini okul uygun görürse ona göre doldurup mühürletip getir dedi. Yani okulun verdi?i ka??t hikaye. Çal??an memur da ismini vermeyeyim davran??? hiç ho? de?ildi öyle söyleyeyim siz anlay?n. ??in ilginç yan? okula bu formlar? götürdü?ümde art?k karar ald?k watç?lara harçs?z pasaport ka??d? vermiyoruz karar ç?kt? dendi. K?sacas? ortada kald?m okul da onaylam?yor vergi dairesi de. Bize harçl? pasaport yolu göründü. O kadar sinirlendim ki. ?stanbul üniversitesindeki arkada?lar dikkatli olsunlar.
    Ba?ka bi vergi dairesi varsa ona gitmeyi denesen okuldan önceden alm?? oldu?un belgeyle?Yani olmamas? gereken ?eyler ama buras? Türkiye burda her?ey normal...

Profesyonel Watçı ByLyric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    16

Buras? Türkiye burda her?ey A-normal abi ...
    ---wat where amazing happens---http://www.turkishwat.net/image.php?type=sigpic&userid=7507&dateline=1307807  820

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkadaslar cevizlibaga gittim bende alamadim bu sene wat ogrencilerine belge wermiyoruz diye adam k?ld? zaten.mudur yardimcisina yonlendirdiler o da wat icin gidecegin yaziyor kagitta onu okul degstirsin egitim icin gidecegini yazdir dedi o da uzun surer diye ok meydani sislidekine gittim hic sorun cikmadan hallettik.benden 2 hafta sonra arkadasim gitti ama ona sorun cikarmislar imzalamamislar.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Benim okul da onaylam?yor art?k sorun orada. Zorla harç ödetecekler bizlere hayret bir ?ey.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)