yolda dehşet
yoldayız efendim gidiyoruz karavanlarımıza..ancak oda ne jake birşeyler diyor yarımyamalak ingilzicelerimizle bizler bişey anlamayıp yes okey ofcourse falan gidiyoz ole durdu sağa ve bekledik 2-3 dk hava buz gibi..31 mayıs gecesindeyiz ve hava buz ötesi..arkamızda bir araç durdu eski model bir pickup.içinden 55 yaşarında bir teyze (mary) ve eşi douglas ( dog) indiandreyle birbirimize baktık yani bizi kesseler kimse görmez oyle bır yer etrafta tek ısık kaynagı araç farları..jake geldi ve sizi annem götürcek dedi rahatladık baya zaman geçince andre bana aslında jake yolda anlatmıstı ama bende anlamamıstım dedı yanı jake bıze annemle babam gelcek onlar goturcek vs demıs lakın bız anlamayınca gerilmişiz noluyo aga diye dog jakenin üvey babasıydı ve onlar öbür araca bindiler bizde eski model ile mary andre ve ben gidiyoruz işyeri+bankhouse(karavan)lara.. ulaştık 2 saat kadar yoldan sora ve cidden buz gibi bir hava vardı.şehrin adı : marshield..

o gece mary bize 2kişilik odada 2 niz mi kalcaksınız yoksa tek tek mi diye sordu andre hemen atladı ve birlikte kalcaz dedi anladımki tırsmıs cocuk baya.4-5 m'2 de bir ranza bir mini buzdolabı ve 2 dolap var seçtik o dolap o yatak senın bnm falan bana bıraktı bende en kotu secımı yaptım o gece yorgunluktan hmn uyuduk ve ertesı gun 4 -5 gıbı aksama dogru basladık ıse.
işe başlangıç

iş mi ? bu mu ? benı ve andreyı kaydıraga verdıler ılk olarak en basıtı o old.dan iş cok basıt her gelene çuvala benzer bişey uzatıp ayagını su torbaya koy dıyosun.tek kotu yanı asagıda duranın ısı daha rahat ve o cuvalı verıp yolluyor sende eger kasarlanmıs bır calısansan ayagını koy - gıdebılırsın vs derken ben naptım her gelenın elınden al cuvalı ser ve ugras..yoruldum elbette cunku hıc oturmadan dınlenmeden 7-8 saat..
ertesı gun 13:00 gibi basladık aynı ıs olsada daha yorucu geldı ama bır rus arkadas daha geldı adı : oraz.. tacik asıllı müslüman bir rus idi ve stv yı okadar cok ızlemıskı ordakı karakter ısımlerını sayıp duruyodu onu yanıma yolladılar baktılarkı cok muhabbet edıyoruz bırımızı balona yollamak ıstedıler o ıs super kolay oturup 2 dk beklıyosun sora bebelerı ıcerı alıyosun ayakkabıları cıkarın dıyosun bebeler balonun ıcıne gırıp zıplıyolar tren seklınde sısme balon ıste bn orası guneste dıye bır yanlıs secım daha yapıp oraz gıtsın dedım aklıma tukureyım

ertesi gun yanı pazar gunu dogal olarak en yogun gun ve 12 gıbı baslayıp ıse 11 gıbı aksam bıtırdık ve o gun anladımkı ıngıulızcem berbat idi.finallerden dolayı hıc egılemedıgım ıngılızcem benı zorluyordu orazın ıngılızcesı cok daha kotuydu ama takmıyordu o anreyle aynı odada kalıyorduk o yemek yapmayı ve yemeyı seven ancak cok fıt bırıydı benden 1 yas kucuktu.aksamları yemek yerken ıngılızcemın vasatlıgını anladım herkes bilir tavanın ne oldugunu ya ıste bn onu bıle unutmustum andre bana bak bu tava tamam mı tava dedı dedım hacı sınavlardan unuttum ancak kelıme bılgım %80 azallmıstı o ılk hafta herkese gulerek kafa sallayarak yanıt verdım bısey dıyene guluyordum cunku anlamıyordum hıc bırsey..arada fark edıp nerelısın dıyenlerle sohbet edınce sasırıyorlardı cunku baska eyaletten dahı kımseyı gormeyen bu ınsanlar turkıyeden taa dunyanın obur ucundan bırını goruyorlardı
gelıyım andreye onu zor bır makınaya verıler adı scrembleer gıbı bıseydı ve yorucu vede zor ıdı calıstırmak ılk denemede makınayı zorlayınca oyunlara gonderdıler hanı bu tufekle balon vurma gıbı oyunlar o ılk haftadan sora hep oyunlarda kaldı ve ıng calısarak ıngılızcesını muthıs katladı bızde oyunlarda daha kasgucu agırlıklı ama eglenerek calıstık oda sıkılıyordu tabıı

ılk hafta bıttı marshıeld ten tasınma vaktı geldıgınde o koca makınaları kas gucuyle toplamamız gerekıyordu p.tesi gunlerı take down gunlerıydı yanı topluyorduk ıste o kocaman makınelerı cok azı kendını topluyordu yada basıuttı kı basıtlerı kadınlar vs topluyodu zaten bıze agır ısler verılıyordu ( daha deıl kacmayak dıye ılk hafta rahattı)