biometrik-pasaporttaki resmin sakall? olup olmamas? konsoloslukta sorun c?kart?rm??

biometrik-pasaporttaki resmin sakall? olup olmamas? konsoloslukta sorun c?kart?rm??
Ki?isel görü?ümü söylüyorum bence kesilmeli.Zaten amerikada çal???rken kesmek zorunda kalacaks?n.?artlar? zorlay?p sakall? bi foto?rafla amerikaya girmeye çal??man?n dezavantaj olaca??n? dü?ünüyorum.

Sakaldan kast?n tüm yüzü kaplayan bir sakal ya da kirli sakal ise sorun ç?karabilir. Ben 2011'de top sakall? (sadece çene alt?nda) foto?raf çektirmi?tim. Ne pasaportta ne de vize de sorun ya?amad?m. Bu sene de ayn? ?ekilde foto?rafla pasaportu ald?m. Vize ba?vurusuna henüz gitmedim.

Sakall? resim problem yaratm?yor dostum ben de sinek kayd? olarak resim çektirenlerdendim ancak sakall? resim çektirip sonradan kesen arkada?lar herhangi bir problem ya?amad?lar..
Bu konuda somut cevaplar aramak do?ru de?il.ABD giri?inde polis sen bu adama benzemiyorsun der al sana ?amata.Yani sorunun cevab? ''sakall? foto?raf cekipte sorun ya?amayan birçok ki?i var ancak yine de bu durumla kar?? taraf?n eline bir koz vermi? olursun'' olmal?.

ben daha önce danimarkaya gitti?imde pasaport fotograf?mda sakal yoktu girerken kirli sakal vard? sorun olmad?. Belcikaya gitti?imde de ayn? ?ekildeydi yine sorun olmad?. Tabi her?ey ?ans i?i. cAv arkada??m?z?n dedi?i gibi kar?? tarafa koz vermi? oluruz. Ben bu sene hafif sakall? foto?raf çektirdim girerkende o ?ekilde gitmeyi planliyorum umar?m sorun olmaz.

Konsoloslukta parmak izleriniz de al?n?yor arkada?lar ve bunlar Amerika'daki sistemlere aktar?l?yor. ABD giri?inde sizi s?rf görüntünüzden dolay? almamalar? gibi bir durum söz konusu olamaz çünkü e?er gerekli görürlerse gümrükte de parmak izlerinizi kontrol ediyorlar. Yani yüzden sizi tan?masa bile ki dü?ük bir ihtimaldir sizi parmak izinizden tespit ederler.
Anlad?m art?k birazda ?ansa kald? i?imiz ama bende problem olmayaca??n? dü?ünüyorum Erkan'?n dedi?i çok mant?kl?.

Arkada?lar bu kadar kasmay?n kafas?na göre kimse sen buna benzemiyorsun diyerek sizi ülkeye sokmamazl?k edemez. Haklar?m?z?n o kadar basit oldu?unu dü?ünmeyin. Hukuka ayk?r? ?ekilde sen benzemiyorsun ya diyemezler, o kadar basit de?il ! Yüzünüzü kaplayacak kadar sakalla elbette gitmeyin ama kirli sakal gibi yüz hatlar?n?z? belli edecek sakal türleri de sorun olu?turmaz. ?nsanlar inançlar? u?runa (Örn: Hindistanl?lar) ne çe?it sakallarla ABD ye giri? yap?yor. Kimse kar??amaz rahat olun..

Ha bu arada unutmadan söyleyeyim içiniz bilimsel olarakta rahatlas?n. Çipli pasaportlar?m?zda parmak izlerimiz zaten var. Zaten çipli olmas?n?n mant??? tamamen size ait oldu?unun bilimsel olarakta verilerini içermesi. O nedenle es kaza bi olay m? ya?ad?n?z, pasaportunuzdaki parmak izinizle kar??la?t?rma isteyin...
Adamlarda öyle bi insiyatif varki seni alm?yorum der bi bahana bulur.Sen hiç Türkiyeye girerken ayakkab?lar?n? ç?karmak zorunda kald?n m??Yada ellerini ba??n?n üstüne koyup xray cihaz?n?n seni taramas? mecburiyetinde b?rak?ld?n m??Bunlar neden Ameriyaka girerken rutin i?lem olarak yap?l?yor?Çantamda bozuk para cüzdan? vard? seyahat s?ras?nda laz?m oluyor diye alm??t?m yan?ma,bozuk paralar?n arkas?n? göremedikleri için bi saha görevlisi ve iki polis e?li?inde çantam? bana açt?rd?lar.Bunlar normal mi?Ba??n?za terslik gelmeden onlar?n hassasiyetini anlamaz zor olur.Bende ilk gitti?im y?l hiç bi sorun ya?amam??t?m ama 2. ve 3. gidi?imde didik didik arad?lar.Hatta 3. gidi?imde 1 saatten fazla gümrükten sonra sorguya çektiler.Ne sakal vard? ne herhangi bi?ey.Sadece beni de?il k?z arkada??m? da tabi..O yüzden temkinli gitmekte fayda var.Sakals?z çekilin foto?raf? ne olur ki?giderken zaten sakal? kesmek zorunda kalacaks?n yada i?e ba?lad???nda.Dünya kadar para ödüyosun ?irkete uçak biletine.Girememek s?k?nt? de?ilde bu paralar?n geri dönü?ü olmaz o s?k?nt?.

?nsanlar?n fiziksel görünü?leri zaman içinde de?i?ebilir. Saç?n? uzat?rs?n, kesersin, boyars?n ya da sakal b?rak?rs?n, kilo al?rs?n, verirsin felan. Bu tarz ?eyler yüzünden zaten kimse sorun ç?karmaz. Ama ?öyle de bir gerçek var ki adamlar müslümanlardan terörist olmalar? aç?s?ndan çekiniyor. Bu yüzden d?? görünü? konusunda o konuda dikkatli olmak önemli. Çok uzun da??n?k bir sakal olmad??? sürece ?eklinin bir önemi yok bence. Sonuçta vizedeki amac?m?z da onlar?n bir ?ekilde gözüne girip bizi ülkelerine kabul etmelerini sa?lamak.Çok anormal bir durum yoksa ortada ufak tefek ?eyleri kafaya takmamak gerek.

bahsettiklerinin hepsi güvenlik aç?s?ndan yap?lmas? gerekenler ve do?rudur. Bunlar?n sakalla alakalar? hiç yok. Tek tek aç?klayay?m : ayakkab? ç?kartma olay? ?uanda ben Trabzon-?stanbul uçarken dahi yapt?r?l?yor. Elleri ba? üzerine koyup xray'den geçme olay? ço?u ülkede mevcut bu olayla da Hollanda Schiphol'de kar??la?t?m. Çantan? sana açt?rmalar? da normal, çünkü e?er tehlikeli bir durum varsa diye kendileri müdahalede bulunmuyor, sana yapt?r?yor. Dedi?im gibi bunlar?n hiçbirinin d?? görünü?le ve sakalla alakalar? yok. Bu bir tercih meselesidir ve insanlar?n tercihleri konusunda çok rahat bir ülkedir Amerika
Kimse böyle ?eyleri zorunluluk olarak alg?lamas?n diye ben aç?klamalar? yap?yorum, yoksa insanlar temkinli olay?m ben keseyim ?u sakallar? diyebilir. Ama sakall? terörist sanarlar vs. gibi ?ehir efsanelerine inanmay?n..
?ehir efsanesi de?il.Müslümanlara o gözle bakan var,sakall? olsun olmas?n.Hepsi böyle de?il tabi ama gümrükte ince elenip s?k dokunulan bi yer.Bu programa ne zorluklar s?k?nt?lar çekilerek kat?l?n?yor.1500 dolar ?irkete 1000 dolar bilete 300 dolara vizeye en az 500 dolar cep harçl???..Bu paray? geri kazanmak zorunda olanlar var.Bunlar? dü?ünerek örnek vermek laz?m.Amerikaya girerken daha as?l gümrü?e girmeden polis gelip soru soruyor.E?er cevap veremezsen yada ?üpheli davran?rsan seni almama yetkisi var.Havaalan?nda h?zl? h?zl? yürü dikkat çekersin seni soru?tururlar ne acelen var nereye gidiyosun filan diye.Bunlar ?ehir efsanesi de?il forumda okudu?umuz baz?lar?da ya?ad???m?z ?eyler.Ben türkiyede hiç ayakkab?m? ç?kartmak zorunda kalmad?m ?stanbul-Adana aras? uçu?larda.Çantamda iphone vard? arkas?n? göremiyoruz muhabbeti olmad?.Tabiki he sakall? olan adam terörist de?ildir ama bu programa bu kadar emek harcam??ken normalden biraz daha tedbirli olmakta fayda var.Bende zorunluluk olarak de?il tavsiye olarak söylüyorum dediklerimi zaten ilk yorumumda dedim ki?isel görü?üm diye.Bilmiyorum belki ben biraz detayc?y?m ondan böyle dü?ünüyor olabilirim.Ba??ma gelenlerin etkiside olabilir.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks