Sendeki tüm soruları ben kendime yaklaşık 1 senedir soruyordum.Aynı benim durumdasın sende...Bende okul bitmesine yakın WAT ile Staj arasında kalmış WAT'a gitmiştim.Sonra bahsi geçen self belgeleri patrona doldurtup döndüm.Ancak çalıştığım yer uygun görülmedi staj için.Yani ilk soruna gelecek olursam self-staj yapman mümkün şayet başvuracağın yer uygunsa.O ünlü şirketler de dahil neredeyse her şirket yapıyor bu işi.Bu noktada şirketlerin sana bunu yapmıyoruz demelerinin sebebi onay alamayacak olmanı düşünmelerinden kaynaklanıyor olabilir.Çünkü sponsorlar ince eleyip sık dokuyorlar bu self-staj işini artık.Hemen her koşuldan uygun olan staj yerim reddedildi farklı sponsorlar tarafından.Siteden Ozgursumde bilir bu durumumu.Burada esas kriter gideceğin yerin daha önce staj öğrencisi alıp almaması zannedersem.
J-1 F-1 geçiş mümkün.Forumda da bir sürü konu mevcut.Paranı verirsen gayet kolay yapabilirsin bu işi.Aynı şekilde turist vizesi de alabilirsin oradayken bir avukat aracılığıyla.Bu daha kolay ve ucuza gelir ABD de bir süre daha kalmak istiyorsan.Ama 2 durumda da çalışamayacaksın legal olarak.Bu sıkıntılı.Benim sana tavsiyem şayet vaktim var diyorsan WAT'a git.Para biriktir döndüğün gibi o parayla bir full-staj a başvur.Bahsini ettiğim bu planda sadece vakit kaybın olur 3-4 ay kadar.Bir senede kurallar değişebilir, vize alamayabilirsin bunlar bu işin riski ama ben bu riskleri çoktan göze aldım![]()

Alıntı

Bookmarks