merhaba arkadaþlar bugün bende vizemi aldým.Þimdi adým adým anlatmaya baþlýyayým.Ben beþiktaþtan bindim otobüse d.içi yazýyor otobüslerin önünde oradan atlayýn 25 dkya konsolosluðun önündeydim hemen önünde býraktý.
Öncelikle konsoloslugun önünü geldiðinizde karþýda kafeler var. 5 TL'ye emanet býrakýyorsunuz ve baþlýyorsunuz yolun karþýsýnda beklemeye(kafelerin önünde) daha sonra görevli söylüyor 10.45 içeriye alýnýyor diye.Gidiyorsunuz ve sýraya geçiyorsunuz. Buraya kadar herþey konsoloslugun dýþýnda oluyor.Daha sonra üst taramasýna gitmek için dýþardan 3'er gruplar halinde yavaþtan konsolosluðun içine alýyolar. Ben girdiðimde polislere hemen saatimi,pasaportumu,evraklarýmý bir sepet gibi þeyin içinde teslim ettim ve x-ray cihazýndan geçtim.Daha sonra bir kapýdan daha giriyorsunuz asansöre giden oradan v/a katýna çýkýyorsunuz. O kata çýktýktan sonra içeri vize iþlemlerine geçiyorsunuz ve kapýdan girince vezne çýkýyor karþýnýza oraya pasaport,ds belgeleri,sevis ve transkriptinize veriyorsunuz ve size o belgelerinin üzerine zýmbalý numarayý tekrar uzatýyor.Burada heycana kapýlmayýn vizede bulunanlar yardým sever onlar bile düzenliyor sýkýntý olmuyolar herneyse o numara ile karþýnýzda bulunan giþelerin sol tarafýnda parmak izi vermek için bekliyorsunuz.Parmak izi vermeden önce aldýgýnýz numara yandýðýnda öncelikle giþeye gidiyorsunuz ve evraklarý veriyorsunuz onlar lastikleniyor ve yine ayný numara tekrar yandýgýnda bu sefer parmak izi vermeye gidiyosunuz.2.sefer gittiðinizde size yine bir numara veriyolar evraklarýnýzla birlikte muhtemelen ayný numarayý vericekler ve bu sefer sað taraftaki giþede vize görüþmesini bekliyorsunuz.
10-11-12-13 numaralý giþeler vardý ve 13 numaralý giþe sadece erkekti.
Numaranýz yandýgýnda giþeye gidiyorsunuz.Karþýnýzda bir cam ayak üstü sohbet tarzýnda geçiyor.
Öncelikle belgelerinizi veriyorsunuz daha sonra muhabbet baþlýyor ve transkripti uzatýyor alttan açmanýzý rica ediyor.
Bana 11 numaradaki bayan denk geldi.En çok içlerinde zorlayan kiþi oydu ve benide baya bir zorladý.
Nereye gitceksin ? Bu sorunun altýnda
Gitteðin yer neresi,hangi þehirlere yakýn
Ne iþ yapacaksýn ? Cvp. I will work in a rest. as a server Bu cevaba;
What is server sorusu ? Cevap: I will prepare food and drinks and serve costurmerts. Bu sorunun altýndan
What kind of food are you going to prepare ? Bunada cevabým I didn't check all menu items that is why I have no idea.
Nerede çalýþacaksýn ? Cvp.I will work for rainforestcafe Bu sorunun altýnda
What is the rain ? ( bu soruyu hiç anlamadým )
What is the cafe ?
En son olarak Camdaki insankaçakcýlýgýný okudun mu diye sordu ?
Evet cevabýnýn ardýndan yine sorular geldi
Ne hakkýnda ? Human rights
What is the human rights ? Pls. Explain it.
her sorunun altýnda görüldüðü gibi açýklamalý cevap istedi ve benim mülakatým bitesiye kadar diðer giþelerden herhalde 2-3 kiþinin mülakatý bitmiþti.Ds 2019 (çalýþma belgesi) belgeme mührü bastý ve sevis belgesiyle birlikte bana iade etti.Pasaport,ds 160 formu ve transkriptim ondan kaldý.
Çoðu kiþi alýyor arkadaþlar, içinizde heycan olsun bu iyidir. ben 1 saatin içinde benim aldýgým giþeden 2 tane red duydum birtanesinin not ortalamasý 1.87'di sanýrým diðer hiçbirisi red vermedi.
buarada benimde not ortalamam 3.48 ve ingilizce seviyemde o kadar kötü deðil okudugumu açýklarým yeterincede pratiðim var. Ýþinizi þansa býrakmayýn,kafanýzdan ingilizce birþeyler oluþturma yetisine anlýk sahip deðilseniz cevaplarýnýzý hazýrda tutun derim bugün çok ters köþede olabilirdim.Bana hiç vize onaylandý dedimi hatýrlamýyorumTek have fun holiday dedi birara tereddüt bile ettim acaba alamadým mý diye sonra o zaman pasaportumu verirdi mühür basmazdý dedim
)
Herkese baþarýlar.
hertürlü soruya açýgým.

Tek have fun holiday dedi birara tereddüt bile ettim acaba alamadým mý diye sonra o zaman pasaportumu verirdi mühür basmazdý dedim
Alýntý

Bookmarks