Öncelikle merhaba arkadaþlar :-) Bende bugün aldým vizemi, diðer yazan arkadaþlardan kendim çok yararlandýðým için bende yazmak istedim belki iþe yarar diye bundan sonra gireceklere. Randevum 8:30 daydý ben 8:15 de ordaydým ama almadýlar içeri yoðunluktan dolayý. Yarým saat beklettiler daha sonra almaya baþladýlar. Sýraya geçtim evraklarý kontrol edip düzenlediler gerekli gereksizleri daha sonra güvenlik bölüme gittim ordanda geçtim asansörle va katýna çýktým. Ordan görüþmelerin yapýldýðý salona gittim numaramý aldým iki tane verdiler tabii beklemeye baþladým. ilk yandý numaram gittim belgeleri verdim oturmaya devam ettim, ikinci defa yandýðýnda parmak izimi verdim iþte ilk önce sol dört parmak sonra sað dört parmak sonra da baþparmaklar. Tekrar geçtim yerime oturdum beklemeye baþladým tabii bu sýrada mülakata girenler vardý. 10 numaralý giþedeki mülakat ilgilimi çekti. Kadýn çocuða ne iþ yapacaksýn dedi o housekeeper dedi kadýn housekeeper ne yapar dedi çocuk cevapladý kadýn temizliði seviyor musun dedi çocuk evet dedi kadýn evde temizlik yapar mýsýn dedi çocuk evet dedi kadýn bir þey daha sordu ben anlamadým ama çocuk evet dedi sonra kadýn favori takýmýn ne dedi çocuk Galatasaray dedi kadýn renkleri ne dedi çocuk sarý kýrmýzý dedi kadýn bu renkler ne anlam ifade ediyor dedi çocuk cevaplayamadý (ben olsam bende cevaplayamam :-) )kadýn acil bir durumda nereyi ararsýn dedi çocuk 911 dedi kadýn peki kim cevap verir dedi çocuk yine cevaplayamadý beklemediði bir soruydu yani. Tam o sýrada benim numaram yandý 13 numaralý giþedeki tek erkek görevli ile görüþeye gittim merhaba günaydýn dedi ben hello good morning dedikten sonra ingilizce konuþmaya baþladý ve belgelerimi istedi verdim alýp biraz baktýktan sonra niye gitmek istiyorsun dedi ben cevapladým sonra transkriptimi açmamý istedi alttan uzattý ben aldým açtým geri verdim sadece bir kere baktý ve kenarýya koydu (bu arada not ortalamam 3,19) sonra ne kadar ingilizce eðitimi aldýn dedi cevapladým sonra camdaki kaðýdý gösterip bunun ne olduðunu biliyor musun okudun mu dedi evet dedim sonra çalýþma iznimi ve sevis belgemi geri verdi alttan aldým ben daha sonra çalýþma iznime bakmaya baþladý camýn arkasýndan bir þey okumaya çalýþýyordu job dedi housekeeper dedim bilgisayara girdikten sonra Türkçe vizen onaylandý dedi bende ingilizce teþekkür ederim dedim ayrýldým oradan :-) yalnýz bana numara filan vermediler pasoportun gelip gelmediðini takip etmek için. Ordan bir görevliye sordum gerek yok bilgilerinizde yazan adrese gelir dedi tamam dedim. Dýþarýda kendi þirketimden olan bir kýzý bulup ona sordum o da almýþ vizeyi ama ona da vermemiþler böyle bir numara. Bu arada ben ordayken ret alan görmedim. Sadece benden önce görüþmeye giren bir kýza evraklarýn eksik deyip yeþil kaðýt vermiþler.

Alýntý
))

Bookmarks