Selam, Internship icin washington park hyatt otel(F&B departmani) ile mulakatim vardi. tabi yaklasik 2,5 sene onceden bahsediyorum, neyse sirketim mulakati ayarladi yanilmiyorsam Tr saatine gore 16da idi, saat 15:30 da hazir bir sekilde bilgisayarima oturdum kamera mikrofon ayarlarini yaptim ve Skype acik sekilde heyecan ile bekliyordum.Neyse saat oldu 16 tik yok, 16.10 tik yok, 16:20 tik yok, 16.30 tik yok 16:45 tik yok derken 16:55te beni mulakata alacak insan kaynaklari muduru online oldu ve beni aradi. Tabi ben o zamana kadar tuvalete dahi gidememistim acaip gergindim. Ingilizcem falan gayet yeterli idi ve halen oyle, stresim tuvalete gidememis olmaktan ve verilen sozlerin tutulmamasindan kaynaklaniyordu. Neyse bu asyali cekik gozlu insan kaynaklari muduru beni yaklasik 10 dakika kadar mulakata tabi tuttu, tabiki sordugu tum sorulari cevapladim ama yuzumde gulumseme yok idi ve sert ve net cevaplar veriyordum. Neyse mulakat bitti kamera kapandi, bir kac gun sonra sirketim benimle irtibata gecip bu insan kaynaklari mudurunun beni ise almak istemedigini, pozitif bir insan olmadigimi, mulakat esnasinda hic gulumsemedigimi dile getirmis. Tabiki kendisinin 55 dakika kadar olan gecikmesinden bahsetmemis!!! Hatta bana sirketim eger mulakati kacirirsam 100 dolar gibi bir ceza yatirmam gerektigini bu yuzden zamaninda hazir olmami soylemisti, ben hazirdim onlar degil idi. Neyse tum bu stresten sonra ise alinmamistim ama iyi ki de olmamis, sonraki gittigim yer bana cok daha fazla seyler kazandirdi. Bazen baskalarinin sucu sizi olumsuz yonde etkileyebiliyor, sadece tecrube olsun diye paylastim.

Alıntı
Bookmarks