paycheck ne demek
paycheck ne demek
ben maaþ diye biliyorum. þirkete göre 2 haftada bir ya da ayda bir olarak veriliyor mesela.
paycheck maas odemendir. Orada nakit olarak odeme yapmak yasak ve herkese cek seklinde odeme yapilir. Maas cekine de paycheck deniyor.
ÞÝRKET SEÇÝM YÖNERGESÝ (ORTAK BÝLDÝRÝ) Maðdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
hepsini çekmek zorunda deðiliz dimi para biriktirmek için her maaþtan sonra bir miktar para býrakýrsak?
ordayken hangi bankalardan çekebiliyoruz?
paycheck i her banka kabul eder. Bir bankada hesap acitin gittiginiz anda , para yatirir gibi hesabiniza ceki yatirin. Cekte yazan miktar direk hesabiniza aktarilir. Hesabinizda biriktirebilirsiniz. Ayrica bankamatikten bile yatirabilirsiniz hesabiniza.
gitmeden önce burdan citibanktan hesap açtýrsak orda daha mý kolay olur
gittiðiniz yerde citibank varmý? Usa bankasýnda açtýrýn bir hesap direk çekinizi yatýrýn ona, ihtiyaç duymazsanýz çek olarak da saklayabilirsiniz birkaç ay
son paycheck inizi saklayýn nisan ayýnda vergi iadesi almak için
Amerika hakkýnda bütün bildiklerim bu blogta!
http://butunbildiklerinianlat.blogspot.com/
citibank in hicbir katkisi yok arkadaslar. Sakin burada actirmayin hesap. Ordaki bankada actirmaniz lazim.
arkadaþlar bu son paycheck i saklayýn demiþsiniz son paycheck teki parayý çekemiyormuyuz bir anlatabilirmisiniz onu ?
Arkadaþlar konuya tam hakim deðil ben bu kýsmý biraz detaylý anlatmak istedim,paycheck alt tarafýnda check olan yani bildiðiniz çek olan bi belgedir.üst kýsmýnda bilgiler yazar,vergi ve kazanç detaylarý ayrýca kesintiler(kira,depozito vs.) vardýr.Alt kýsmý koparýp direk bankaya gidip pasaportunuzla birlikte vize sayfanýzý göstererek hesap açmadan direk checki bozdurabilirsiniz.Yada hesabýnýz varsa bu paychekin check kýsmýný bankamatikten yada giþeden hesabýnýza yatýrabilirsiniz.Ayrýca en kolayý ve güveniliri direct deposit denilen iþlemdir.Bankaya yada iþyerine bununla ilgili belge doldurusanýz paychekiniz size sadece bilgilendirme amaçlý gelir para direk hesabýnýza yatar.Bu parayý anýnda kullanabilirsiniz.paychekinizin chek kýsmýnýn belirli bi geçerlilik tarihi vardýr 180 gün olur genelde.Bu süreyi aþarsa çek geçersiz olur.Bu yüzden amerikadayken bunlarý bozdurun.Üstteki bilgi sayfasýný atmayýn vergi iadesi için lazým olur eðer w2 formunuz yoksa bu belge kullanýlýr.
Çok saol valla uður aydýnlattýnArkadaþlar konuya tam hakim deðil ben bu kýsmý biraz detaylý anlatmak istedim,paycheck alt tarafýnda check olan yani bildiðiniz çek olan bi belgedir.üst kýsmýnda bilgiler yazar,vergi ve kazanç detaylarý ayrýca kesintiler(kira,depozito vs.) vardýr.Alt kýsmý koparýp direk bankaya gidip pasaportunuzla birlikte vize sayfanýzý göstererek hesap açmadan direk checki bozdurabilirsiniz.Yada hesabýnýz varsa bu paychekin check kýsmýný bankamatikten yada giþeden hesabýnýza yatýrabilirsiniz.Ayrýca en kolayý ve güveniliri direct deposit denilen iþlemdir.Bankaya yada iþyerine bununla ilgili belge doldurusanýz paychekiniz size sadece bilgilendirme amaçlý gelir para direk hesabýnýza yatar.Bu parayý anýnda kullanabilirsiniz.paychekinizin chek kýsmýnýn belirli bi geçerlilik tarihi vardýr 180 gün olur genelde.Bu süreyi aþarsa çek geçersiz olur.Bu yüzden amerikadayken bunlarý bozdurun.Üstteki bilgi sayfasýný atmayýn vergi iadesi için lazým olur eðer w2 formunuz yoksa bu belge kullanýlýr.![]()
Rica ederimÞu baþlýðý inceleyin faydalý olacaktýr..
http://www.turkishwat.net/haberlesme...t-deposit.html
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bookmarks