2006 yılında ben Orlando'daydım. ORlando World Center Marriott ta çalıştım. otel süper bir yerdi. iş ortalamaydı. para bakımından. ama sonra işi değiştirdim. restoranda komi benzeri bir işe girdim. orası mükemmeldi. 5-6 saat çalışıyordum. saat ücreti 4,5 dolar + tip... gecelik en az 60-70 dolar kazanıyordum. çoğu zaman 100ü geçiyordu. bazen de gündüz 12 den itibaren gece 11 e kadar çalışıyordum. o zaman daha da çok kazanıyordum. ek iş olarak sabahları da otelde başka bir yerde çalışıyordum. süperdi.
Orlando çok ilginç bir şehir. turizm çok gelişmiş. çok fazla otel ver. ve bunlar şehir dışında. Disney World etrafında. Otelde çalışınca da mecbur bu tarafta yaşamak zorunda kalıyorsun. kalacağın yerlerde tatil sitesi gibi yerler. biraz pahalı.
WAt öğrencileri,değişim öğrencileri, yabancı uzun dönem çalışanlar yaşıyor. ortam iyi. ben 6 Rus kızla aynı 2 oda evi paylaştım. Rüya gibiydi. =))) 1 ukraynalı çoçukla tanıştım.aynı yerde çalışıyorduk. o da 6 kızla tanıştı. onlarla bir ev tuttuk.
velhasıl baya iyiydi.
Orlando yu tavsiye eder miyim? iş olanakları var.ama yaşadığınız yerler şehirden çok uzak. ulaşım sıkıntı. otobüs seyrek, bir yerden başka bir yere gitmek dert. araba satın almak. ya da kiralamak lazım. şehir merkezinde çok fazla bir şey yok. gece klüpleri var güzel, ama kesinlikle araçla gidilmesi gerekiyor. toplu taşıma yok denecek kadar az. okyanus yakın. tampa ve daytona beach yakın. Miami 3-4 saat mesafede. ben 2 sefer gittim. 2 yaz,evde tek kaldım uzun süre. bu sefer Ruslar yoktu. =) ama etraftaki evlerden yine ortamı yaptım. gene çok fazla Rus arkadaşım oldu. öğrenci çok fazla olduğu için, hergün birinin doğum günüydü kesin. =)
büyük bir şehir istiyorsanız size göre değil. sakin, cool bir yer arıyorsanız güzel. hesaplı bir şehir.