Work and Travel
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerika'da Kredi Kartý Kullanýmý

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    13

Standart Amerika'da Kredi Kartý Kullanýmý

Aslýnda komisyon ve kur farklarý yüzünden çokta cazip olmasa da uçak bileti/internet alýþveriþi gibi þeylerde ihtiyacýmýz olacaðýný düþünerek gitmiþ olanlardan en hesaplý bankayý soracaðým.

Bankalarýn iki tür uygulamasý var benim bildiðim. Paypal yada benzeri sitelerden alýþveriþ yaparken kur farký ve komisyon ile farklý bir ücret ödüyordum. Þimdi ise USD ekstre talebini öðrendim. En azýndan fark almýyor gibi duruyor. Bunuda ekstre kesim tarihinde tl ye çeviriyor.

Amerikada kredi kartýný 3 ay için almak ödemek ve uðraþmak epey zor olacaðý için en uygun banka veya alýþveriþ þekli önerilerinizi bekliyorum.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý kskcarsi Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Aslýnda komisyon ve kur farklarý yüzünden çokta cazip olmasa da uçak bileti/internet alýþveriþi gibi þeylerde ihtiyacýmýz olacaðýný düþünerek gitmiþ olanlardan en hesaplý bankayý soracaðým.

Bankalarýn iki tür uygulamasý var benim bildiðim. Paypal yada benzeri sitelerden alýþveriþ yaparken kur farký ve komisyon ile farklý bir ücret ödüyordum. Þimdi ise USD ekstre talebini öðrendim. En azýndan fark almýyor gibi duruyor. Bunuda ekstre kesim tarihinde tl ye çeviriyor.

Amerikada kredi kartýný 3 ay için almak ödemek ve uðraþmak epey zor olacaðý için en uygun banka veya alýþveriþ þekli önerilerinizi bekliyorum.
    Eðer Amerika'da bir bankada hesap açtýrýrsan o hesaba ait banka kartýyla online alýþveriþ yapabilirsin. Ha diyorsan ki ben hesapla falan uðraþmak istemiyorum. Gift card veya travel card diye hizmetler var. Bankaya gidiyorsun. 5$ karþýlýðýnda bir karta istediðin miktarda para yüklüyorsun ve bunu istediðin her yerde kullanabiliyorsun. Ýster maðaza alýþveriþlerinde istersen online alýþveriþlerde.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    13

Alýntý erkn Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Eðer Amerika'da bir bankada hesap açtýrýrsan o hesaba ait banka kartýyla online alýþveriþ yapabilirsin. Ha diyorsan ki ben hesapla falan uðraþmak istemiyorum. Gift card veya travel card diye hizmetler var. Bankaya gidiyorsun. 5$ karþýlýðýnda bir karta istediðin miktarda para yüklüyorsun ve bunu istediðin her yerde kullanabiliyorsun. Ýster maðaza alýþveriþlerinde istersen online alýþveriþlerde.
    Banka kartýný kullanabileceðimi düþünmemiþtim o cidden mantýklý görünüyor aslýnda bu iþler için. Pay checklerin hepsini yanýmýzda taþýmamak adýna yakýn bir atmsi bulunan bankadan açtýrmak gerek aslýnda. Türkiyedeki gibi bir hesap iþletim ücreti muhabbeti yoktur herhalde deðil mi ?

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý kskcarsi Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Banka kartýný kullanabileceðimi düþünmemiþtim o cidden mantýklý görünüyor aslýnda bu iþler için. Pay checklerin hepsini yanýmýzda taþýmamak adýna yakýn bir atmsi bulunan bankadan açtýrmak gerek aslýnda. Türkiyedeki gibi bir hesap iþletim ücreti muhabbeti yoktur herhalde deðil mi ?
    Ben daha önce hesap açtýrmadým ama bildiðim kadarýyla yok. Yani daha önce forumda sözü geçmiþti. W&T için geldiðini ve üç ay kalacaðýný söylediðin zaman herhangi bir ücret talep etmiyorlarmýþ. Konularý bir araþtýr daha ayrýntýlý bilgiler ve konuya hakim kiþiler bulabilirsin.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Hepsini bilmiyorum ama ben TB Bankden hesap actirmistim hem hesap ucreti talep etmiyolar hemde basvurdugun sirada sana kartini veriyolar kart icin beklemenede gerek kalmiyo

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Bank of Amerikadan actirmistim.Her hangi bir ucret odemeden. Bizim butun maaslar oraya yatiyordu.Gelirken banka hesabini kapatmayi unutma simdiden soyliyim. O banka kartiyla her turlu islemi yapabilirsin. banka karti kredi karti karisimi bisey. Normalde kredi karti kullanirim ama hic ihtiycaim olmadi.
    2013 self WAT katýlýmcýsý olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....

Üstad
    Tecrübe Puaný
    22
    ya olduðun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    13

Alýntý matador_36 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    O konuyu da inceledim fakat asýl amacým ücret farklarýndan haberdar olmak idi.

Tabii banka kartý mevzusu bütün olayý çözmüþ oldu aslýnda.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)