Work and Travel
Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Ptt'ye gitmeden pasaportumu nasıl alabilirim?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Standart Ptt'ye gitmeden pasaportumu nas?l alabilirim?

Öncelikle herkese merhaba arkada?lari,

Geçti?imiz haftalarda vize görü?mesine girdim ve vizeyi ald?m san?r?m ve konsolosluktan pasaportumun istanbuldaki bir ptt subesine geldi?iyle ilgili bir mail geldi ben k?br?sta okumama ra?men dan??man ?irketim pasaport adresi olarak istanbulu vermi? bunun sebebini ise adresleri toplu olarak vermelerini gösteriyorlar....

Herneyse bu pasaportu istanbula gitmeden alma ?ans?m varm?d?r ?

K?br?sta allem ettim kallem ettim burada ptt ?ubesi olmad??? için alm?yaca??m? söylediler.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı Ganyotcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle herkese merhaba arkada?lari,

Geçti?imiz haftalarda vize görü?mesine girdim ve vizeyi ald?m san?r?m ve konsolosluktan pasaportumun istanbuldaki bir ptt subesine geldi?iyle ilgili bir mail geldi ben k?br?sta okumama ra?men dan??man ?irketim pasaport adresi olarak istanbulu vermi? bunun sebebini ise adresleri toplu olarak vermelerini gösteriyorlar....

K?br?sta allem ettim kallem ettim burada ptt ?ubesi olmad??? için alm?yaca??m? söylediler.
    Selamlar, Istanbulda ikamet eden yakin bir arkadasin ya da akraban var ise ona nufus cuzdaninin arkali onlu fotokopisini cekerek bir de bu fotokopinin altina derdini anlatan(kibrista okudugun ve istanbula katiyyen gelme sansin olmadigini belirten) dilekce yazarak imzali sekilde arkadasina webden gonder o da ciktisini alip ptt ye gitsin gelen kargonun icinde pasaport oldugunu beyan etsin hatta acmak ve teyit etmek isterler ise paketi actirip baktirsin. Bu kadar belge ve bilgi ile gidilir ise verirler diye dusunuyorum. Tabi bu yazdiklarim varsayim ama neden olmasin

1) arkadasinin elinde senin nufus cuzdaninin fotokopisi olacak
    2) bu fotokopinin onunde arkadasini pasaportu almasi icin vekil tayin ettigini yazip imzala
    3) Paketin icerigine kadar biliyorsun

Yani tum bu dokumanlari ve bilgileri sahte birisinin bir araya getirme olasiligi cok dusuktur, dolayisi ile ilimli bir ptt gorevlisinin derdini anlayacagini ve pasaportu arkadasina belgeler karsiliginda teslim edecegini dusunuyorum.(varsayim)

Sonra da o arkadasin sana o pasaportu hemen acele kargo servisi ile kibrisa ya da Trde ailen nerede ikamet ediyor ise ulastirir. Deneme yontemine gecmeden once bir arkadasin vasitasi ile ptt yi arayarak kalkismak uzere oldugun durumu anlatip nabiz yoklamasi yapmani da oneririm. Insallah problemsiz bir sekilde pasaportunu alabilirsin.

Son ihtimal olarak noter araciligi ile arkadasina vekalet verme durumunu da goz onunde bulundur, belki daha yasal olmasi icin noter tasdikli vekaletname isteyebilirler

Kolay gelsin

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Öncelikle cevaplad???n için te?ekkür ederim,

Belge ben imza atana kadar konsoloslu?a ait oldu?u için noter yöntemi hariç gitmeden alma ?ans?m yokmu?,bugün dedi?in gibi dilekçe felanda yazd?m fakat oda burada ptt ?ubesi olmad??? için olmad? art?k vekalet verece?iz en son çare.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Bu i?lem vekaletlede al?nm?yormu? konsolosluktan gelen belgeler için al?c?n?n imzas? gerekiyormu? vizeye girecek olan arkada?lar pasaportun gidece?i adresi ?irketinize sormay? unutmay?n yoksa sizden habersiz bir ptt ?ubesini seçebiirler..

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı Ganyotcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu i?lem vekaletlede al?nm?yormu? konsolosluktan gelen belgeler için al?c?n?n imzas? gerekiyormu? vizeye girecek olan arkada?lar pasaportun gidece?i adresi ?irketinize sormay? unutmay?n yoksa sizden habersiz bir ptt ?ubesini seçebiirler..
    Ilginc bir bilgi, vekaletin ana amaci zaten vekil olan kisinin esas kisi adina imzalama yetkisine sahip olmasidir, vekalet verilerek ev, araba, arsa alinip satiliyor, bu baglamda pasaportun vekaletle alinamamasinin tek bir sebebi olabilir o da devlet kisinin yurt disina cikmasi icin gereken son belgeyi kisinin kendisinden baskasina vermek istememesidir.(vize istemeyen ulkeler icin gecerli). Ama madem devlet bir kisinin yurt disina kacmasini istemiyor o halde pasaportu vekaletle adama vermemek yerine cikis noktalarindaki guvenlik onlemlerini artirmasi daha mantikli olurdu. Neresinden bakarsan bak cok mantikli bir uygulama gibi durmuyor. Insallah zaman bulup istanbula gidip pasaportunu kendin alabilirsin. Sirketine de bir guzel firca cekmeyi unutma eger ki gercekten senden habersiz ya da sana bilgi vermeden seni boyle bir tohmetin altina soktular ise.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Uygulama banada çok saçma geldi dün ptt'ye gidip pasaportumu ald???mda oradaki adam ben imzay? atana kadar paketin konsoloslu?un mal? oldu?unu söyledi ve abd konsoloslu?u paketlerini vekaletle al?nmas?na izin vermiyormu? gibi bir ?ey söyledi neyse bundan sonraki arkada?lar bizden uyan?k davran?p böyle bir duruma dü?mezler in?allah.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı ganyotcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle herkese merhaba arkada?lari,

geçti?imiz haftalarda vize görü?mesine girdim ve vizeyi ald?m san?r?m ve konsolosluktan pasaportumun istanbuldaki bir ptt subesine geldi?iyle ilgili bir mail geldi ben k?br?sta okumama ra?men dan??man ?irketim pasaport adresi olarak istanbulu vermi? bunun sebebini ise adresleri toplu olarak vermelerini gösteriyorlar....

keske hersey kurallar? ?le olsa bu memlekette ama maalesef k?m daha fazla d?s?n? goster?yorsa onun sozu gec?yor. Ben olsam y?gen, dan?sman? b?r guzel f?rcalar?m sonra madem o adres? verd?n o pasaportu g?d?p kend?s?n?n alacag?n? guzelce kafas?na kaz?yarak anlat?r?m. Dan?sman harekete gecerse kes?nl?kle o pasaportu o ptt'den al?r. Haa, bu yobazlar eger bakt?n kemkum yap?yor, yolla k?ml?g?n? b? kad?m dostuna, o ?mzan? da ataaar pasaportunu da al???r. Bunlar? ptt'n?n da?m? mudav?m? soyluyor d?kkat!

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Do?ru diyorsun ama kalkt?k geldik i?te bunun için istanbula dan??amana bu konuyla ilgili tabiki ç?k??t?m bu seferde bana verdi?i cevap o adresler toplu verildi?i için böyle oldu v.s v.s gibi çocuklar?n bile inanam?yaca?? bahaneler neyse art?k önümüze bak?caz

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı ganyotcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    do?ru diyorsun ama kalkt?k geldik i?te bunun için istanbula dan??amana bu konuyla ilgili tabiki ç?k??t?m bu seferde bana verdi?i cevap o adresler toplu verildi?i için böyle oldu v.s v.s gibi çocuklar?n bile inanam?yaca?? bahaneler neyse art?k önümüze bak?caz
    yerler onun toplu adresler?n? hay?rl?s?, durmak yok wat'a devam

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)