Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 44 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: arkadaþlar harçsýz pasaport konusunda yardýma ihtiyacým var!...

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Exclamation arkadaþlar harçsýz pasaport konusunda yardýma ihtiyacým var!...

arkadaþlar harçsýz pasaport konusunda okulum bana, bu sene yökten gelen karar doðrultusunda kimseye yazlýlý belge verilmediðini söyledi ...bana bu çok saçma geldi.bu sene okulundan harçsýz pasaport için belge alan var mý?acil bilgi verirseniz sevinirim.

Sayfa 3 'te .
    @scuba87 , cok guzel anlatmis bakabilirisniz .
    Konu break tarafýndan (17-02-2009 Saat 06:45 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Hayalperest Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    0

ben aldým
    veriolar

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

valla bende baþvurdum bekliyorum. ama bizde veriyolar. gene forumdan bi arkadaþla konuþtm onada vermemiþler mecbur bayýlmýþ harcý. okuldan okula deðiþiyo anlaþýlan

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

yýldýz vermiyor bir de böyle salak salak yalanlar uyduruyor

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý mephisto_930 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaþlar harçsýz pasaport konusunda okulum bana, bu sene yökten gelen karar doðrultusunda kimseye yazlýlý belge verilmediðini söyledi ...bana bu çok saçma geldi.bu sene okulundan harçsýz pasaport için belge alan var mý?acil bilgi verirseniz sevinirim.

bu harçsýz pasaport üniversiteye göre deðiþiyor. bana hiç mi hiç zorluk çýkarmadan okulumun öðrenci iþleri 1 günde belgeyi verdi. yökten bi karar çýksa heralde her üniversiteyi ilgilendirir. bence zamanýn varsa biraz daha araþtýr bu iþi okulunda. hangi üni. bu arada??

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

bizim okulda hiçbir sorun çýkartmadý ..nedne böyle yapýyorlar acaba?yani verdiði yazýnýn ona ne gibi bir zararý olacakki vermekte böyle sorun çýkartýyor? ancak ben pasaportumu çýkarttýrmaya gittiðimde görevli bana dediki komserime bir gidip bu belgedeki rektörün imzasýnýn geçerli olup olmadýðýný bir sorun dedi.eðer rektörünüzün imza sirküsü yoksa geçerli olmaz bu yazý çünkü dedi.gittim ben de verdim kaðýdý elini yalayýp mühre sürdü sonra tamam geçerli bu dedi yolladý ehehehehe

Acemi Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    0

ya böyle saçmalýk olurmu akadaþým. gitde Allah aþkýna kanunda böyle birþey var. sana bu belgeyi vermek zorundalar bu snein doðal hakkýn. bu arada 2 yýllýk harçsýz aldým

Acemi Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    0

bu arada bizim okulda rektörün imzasýna gerek yok ben rektör yardýmcýsýnýn imzasýyla aldým hehehe

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bizim öðrenci iþleri yökten bu sene bi yazý geldiðini, work and travel öðrencilerinin harç muafiyetine girmediðini söyledi..iþin ilginç tarafý yök ü aradým vede konustugum kiþi, okulun bana bu kaðýdý vermesi gerktiðini söyledi...ama gel gör ki bizim öðrenci iþleri hala bana bu belgeyý vermemekte direniolar..ya bu harç muafiyetinden yararlanmak için illada okuldan bu kagýdý almam gerekýo mu??yaný ne býlýyým öðrenci belgesý,bide þirketle yaptýðým sözleþmeyi götürsem falan...iþe yarar mý???ya yardýmcý olun bana...hakkýmý savunuyorum ama bi sonuç alamýyorum....ne yapýcam peki???

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

okula resmý dilekce yaz ama ogrencý ýslerýne degýl rektorluge yaz bunu..butun unýversýtelerdeký ogrencýlerýn aldýgýný belýrt dýlekcen en fazla býr hafta ýcýnde cevaplanmak zorunda..

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

O dediðiniz dilekçenin bi örneðini þirketinizden isteyin. Ben 2 farklý þirketten de aldým hatta son kaydolduðum þirket kayýt esnasýnda verdi dilekçe örneðini, biliyolar tabi Dokuz Eylül gibi bi üninin normal þartlarda vermiyceðini o belgeyi. Geçen sene geldi benim de baþýma ayný olay. Öðrenci iþleri vermiyoz o kaðýdý artýk dedi direttim dekanlýk sekreterine gönderdiler beni. Sekreter karakoldan onlara artýk öðrencilere söz konusu kaðýdý vermemeleri gerektiði þeklinde bi telefon aldýklarýný söyledi. Tabi saçma geldi inanmadým gittim karakola sordum var mý böle bi þey bu yasayla bize verilmiþ bi hak falan dedim. Bizim öyle bi emir vermemiz söz konusu deðil, yasa sonuçta falan dediler aynen benim de düþündüðüm gibi. Ordan çýktým sekreterde aldým soluðu; dedim karakola gittim öyle bi telefon falan açmamýþlar size. Kem küm etti, yazý iþlerine gönderdi sonunda. Eðer hala vermemekte ýsrar etseydi Yök'e ya da içiþleri falan nereye olursa þikayet edicem tehditinde bulunucaktým. Onlar o dilden anlýyolar çünkü. Yalanlarýný yüzlerine vurucaksýn ya da bi þeyler yapmakla tehdit ediceksin. Benim üniversitem verdi diyen arkadaþlar var sonuçta; siz de üninin vermesini beklemeyin, vermezler çünkü, sizin bi þeyler yapmanýz gerek, sesinizi çýkarmazsýnýz paþa paþa ödersiniz fazladan bi 200 milyon kadar. Oyalayarak kaybettirdikleri 3 hafta için hala kýzýyorum kendime, keþke daha önceden aklýma gelseydi benim de. Onlar yüzünden vize görüþmem finallere kalmýþtý da uçakla Ýstanbul'dan Ýzmir'e gitmek zorunda kalmýþtým sýnav için, 100 milyon da cebimden çýktý tabi bilete. Demek istediðim hakkýnýzý vakit kaybetmeden sonuna kadar arayýn...
    Kelimeler yetse..

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Gazý verdiniz bana, Yýldýz Teknik'den bu belgeyi alan ilk kiþi ben olucam

-------
    Ekleme:
    Bir de þöyle bir madde var.
    Pasaport harcýndan muaf pasaport düzenlenirken yurt dýþýnda geçirilecek süre dikkate alýnýr. Üniversitelerinden almýþ olduklarý belgede; 6 aya kadar süre belirtilenler için 6 ay, 6 aydan fazla süre belirtilenler için 1 yýl, 1 yýldan fazla süre belirtilenler ile süre belirtilmeyenler için 2 yýl süreli pasaport düzenlenir.
    Siz nasýl yaptýnýz bu iþi. Geçirilecek süre 3,5 yazacam ama bu sefer 6 aylýk için onay verirler, sonra vize alamayýz onunla
    Konu faruk tarafýndan (08-03-2008 Saat 10:51 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

1 senelik vermiþlerdi bana. O belgeyi kopardýktan sonra sen de en az 1 sene alýrsýn bence. 2 sene falan alanlar da olmuþtu çünkü.
    Kelimeler yetse..

Hayalperest Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    0

merhaba faruk,bende yýldýz teknik öðrencisiyim
    ayný sorun benim de baþýmý aðýrtýyor...
    ama ne yaptýrsam olmuyor,vermiyorlar.

parayý vermek zorunda kalýcam harç için,,ama þimdi alýrsam 6 aylýk aðustosta bitecek süresi,1 yýllýk alamam gerekcek.
    bende bu sebepten dolayý nisanda almayý düþünüyorum pasaportu 6 aylýk olarak.parasal açýdan...

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Alýntý carbondisinan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    merhaba faruk,bende yýldýz teknik öðrencisiyim
    ayný sorun benim de baþýmý aðýrtýyor...
    ama ne yaptýrsam olmuyor,vermiyorlar.

parayý vermek zorunda kalýcam harç için,,ama þimdi alýrsam 6 aylýk aðustosta bitecek süresi,1 yýllýk alamam gerekcek.
    bende bu sebepten dolayý nisanda almayý düþünüyorum pasaportu 6 aylýk olarak.parasal açýdan...

vize þartlarýný okumamýþsýn belli ki. Enaz 1 yýllýk pasaport þartý var. O yüzden cimriliðe kaçamýyoruz
    Bu sene peþini býrakmamayý düþünüyorum. Bir arkadaþ daha var yýldýz'dan. O da birkaç polise danýþmýþ sanýrým, yapacaz yani bu iþi.
    O Durul denen herif basacak o mührü

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

lütfen biri beni aydýnlatsýn arkadaþlar
    ben bugün þirketimden bir belge aldým,bahsettiðiniz harçsýz pasaport belgesini.danýþmaným sadece bu belgeyi okulunda öðrenci iþlerinde onaylat ve emniyete git dedi.þimdi yazýlarý okuyunca aklýma takýldý:
    okuldan ayrýca bir belge dahamý almamýz gerekiyor?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

öðrenci iþleri onayý yetmiyor bildiðim kadarýyla.
    dekan veya rektörün onaylamasý lazým. Islak mühürü vurdurabilirsen iþ tamamdýr

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

ben hic ugrasmadan iki yýllýk aldým..okulun hýc býr zararý oluyor bu ýsten neden boyle yapmýslar sýze anlamadým..ama tehdýt edýn sýkayet etmekle ve edýnde gercekten ýcýslerý bakanlýgýna yoke falan dýlekce gonderýn bakýn nasýl verýcekler týpýs týpýs..dýlekce yazmaktan cekýnmeyýn arkadaslar gercekten ýse yarýyor hepsý degerlendýrýlýyor

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaslar okul vermek zorunda araya tanýdýk hoca falan sokun biþiler yapýn peþini býrakmayýn.
    (bizim okul erasmus için çok yazdýðý için o evraký çok çabuk hallediyorlardý hatta emniyette alýþmýþ hiç sorgu sual sormadan 2 yýllýk pasaport verdiler)

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý farukyazici Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    öðrenci iþleri onayý yetmiyor bildiðim kadarýyla.
    dekan veya rektörün onaylamasý lazým. Islak mühürü vurdurabilirsen iþ tamamdýr
    teþekkürler faruk yarýn bir gideceðim iþte umarým sorun çýkmaz,pasaporttan sonra vize daha kolay olacak gibi

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

mephisto,

bende okudan yazý alarak 2 yýllýk pasaport aldým,sana okul o yazýyý vermek zorunda çünkü genelge var o konuda.Sen öðrenci iþlerine git tekrar sor,eðer vermezlerse yök ün gönderdiði yazýyý görmek istiyorum de.Okuldan okula deðiþiyo galiba bu uygulama..

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

benim dilekcde gitmiþ emniyete bende alýyorum harçsýz bende duydum bazý üniverstler vermiyor diye

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

arkadasým bende basvurdum ilkinde geri çevirildim ünkü gidiþ dönüþ tarihlerimi belirtilmemeiþti þirketimin bana verdiði dilekçede daha sonra yeni bi dilekçe aldým ve basvurdum paþa paþa verdilerr.sen peþini býrakma bence

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

bende epey zorlandým ama sonunda aldým o yazýyý,daha doðrusu valiliðe yollamýþ okul valilik te emniyete,yalnýz emniyette 2 yýllýk deil 1 yýllýk verebiliriz dediler,buna da þükür n!apalým

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý erkansnihal Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaslar okul vermek zorunda araya tanýdýk hoca falan sokun biþiler yapýn peþini býrakmayýn.
    (bizim okul erasmus için çok yazdýðý için o evraký çok çabuk hallediyorlardý hatta emniyette alýþmýþ hiç sorgu sual sormadan 2 yýllýk pasaport verdiler)
    beným anlamadýðým býr nokta var bende sakaryada okuyorum belgeyý 1 haftada cýkarttýklarý ayrý býr konu .. 4. sýnýf olmama raðmen bana 1 yýllýk bile vermedýler 1 saatlýk tartýsmaya raðmen ben farklý býr okulamý gýdýyorum erasmusla cok oðrencý yollamýs olmalarý hýcbýrseyý deðiþtýrmez kocaelý býzým yarýmýz kadar adamý yolluyor belký ama belge cýkarma suresý 3dk

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

bende alýcam harçsýz pasaport belgesini öyle onaylatmak yetmiyormuþ malesef bi ton bürokrasi var her konuda olduðu gibi, 1 haftada ancak alýcam bi kaðýdý..

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

..yanlýþ oldu..

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

þimdi aklýma takýlan konu, 1 yýllýk yerine 2 yýllýk pasaport alabilirsek bizim için avantajý nedir yada dezavantajý var mý? ücrette falan deðiþiklik olur mu ne gibi deðiþiklik olur?

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    17

sonucta para vermýyosun harca cýkarabýlýrsen 2 senelýk cýkar karýn olur sonucta oðrencý olmanýn avantajý

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý mephisto_930 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bizim öðrenci iþleri yökten bu sene bi yazý geldiðini, work and travel öðrencilerinin harç muafiyetine girmediðini söyledi..iþin ilginç tarafý yök ü aradým vede konustugum kiþi, okulun bana bu kaðýdý vermesi gerktiðini söyledi...ama gel gör ki bizim öðrenci iþleri hala bana bu belgeyý vermemekte direniolar..ya bu harç muafiyetinden yararlanmak için illada okuldan bu kagýdý almam gerekýo mu??yaný ne býlýyým öðrenci belgesý,bide þirketle yaptýðým sözleþmeyi götürsem falan...iþe yarar mý???ya yardýmcý olun bana...hakkýmý savunuyorum ama bi sonuç alamýyorum....ne yapýcam peki???

sende amerikaya gidicem yazýn de illa work and travel için alýyorum demen gerekli deðil

çare üretmek lazým

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)