Merhaba arkadaþlar, bugün 13.45 te vize görüþmem vardý. Erken geldiðim için karþýsýndaki kafelerin birine oturdum ve zamaný bekledim(13.20 gibi açýldý kapýlar.)
Yanýnda eski pasaportlarýný, tavsiye mektuplarýný þunu bunu onu getirecek arkadaþlara þunu söyleyeyim; bunlara bakmýyorlar bile. Giriþte sýrada yardýmcý biri size gerekli evraklarý söylüyor, diðerlerini vermiyorsunuz veznede. Job Offer veya banka dekontunu bile almadýlar.
Sanýrým bugünün ilginçliðinden, 13.30 da Edirne'li bir öðrenci grubu vardý Kanada'da kampa giden ve 2 gün için Amerikan vizesi alýcaklardý. Onlarýn hemen arkasýnda da ben ve orada kafede oturken tanýþtýðým bir arkadaþ vardý.(Yani yalnýz gelirseniz ordaki kafede otururken sýcakkanlý olun gidin diðer insanlarla konuþun stresinizi alýr kafanýzý daðýtýr hem belki yakýn eyaletlerde çalýþacaksýnýz.)
Bu öðrenci grubuna hiç red verilmediðinden orda bekleyen herkeste bir rahatlama oluþtu ortam gerginliðini yitirdi tabii. Benim ingilizcem Advanced olmasýna ve GPA'min yüksek olmasýna raðmen heyecan doruktaydý. Þimdi önemli bir kýsým gelicek : ne iþ yapacaðýnýzý çok iyi bilin. Benim gittiðim veznede benden önce giren kýza mülakatý yapan "Nerede Çalýþacaksýn" dedi kýz "Mc Donalds" dedi; peki ne iþ yapacaksýn diye sorduðunda ise kýz takýldý çünkü ne iþ yapacaðýný bilmiyordu ve bu onun red almasýna yol açtý. 2-3 tane daha red alan oldu. Sonra benim numaram yandý.
Benim interview im bana göre bayaa ilginçti. Hi dedikten sonra:
-Hangi okulda okuyorsun
.GS
-Where will you work?
.6Flags New England
-Hangi pozisyonda çalýþacaksýn?
.I'll be working as a lifeguard.
-Have you ever saved a life before?
.Not yet(espri ile ortam yumuþar diye düþünerek söyledim)
Ve kadýn 2-3 saniye güldükten sonra " I hope that you won't have to save any" dedi ve transkripti bana vermeden açtý. Ayný anda da J1 in üstüne damga basýp bilgisayara veri girmeye baþladý. Notlarýmýn iyi olduðunu söyledi. Thanks dedim. Sonra þu ekrandaki kaðýdý(pamphlet) okudun mu diye sorduðunda ben tam Yes i di- demeye kalmadan vizen onaylandý diyip have a nice summer diyerek gönderdi.
Ben sanmýyorum ki kadýn benim verdiðim tek kelimelik cevaplarla ingilizce seviyemi anladý. Bana göre en önemlisi gülen bir yüze sahip olmak , karþýndakine pozitif enerji vermek. Bir de sorulara önceden çalýþýyoruz da karþýnýzdaki insanlar önceden çalýþýldýðýný/ezberlendiðini çok iyi anlama kapasitesine sahip olduklarýndan doðal olmak/konuþmak büyük bi artý saðladý bana. GPA ýn da büyük etkisi olduðunu unutmamak gerek.( Vize görüþmem 1-2 dakika sürdü sürmedi, belki bu durum benim þansýma geldi.)
Bunu da böylece halletmiþ olduk. Þimdi yapmam gereken tek þey TL-USD çevirip uçuþ tarihimi beklemek. Umarým sizlerden de güzel haberler gelir ve umarým herþey istediðiniz gibi geliþir.

)
Alýntý

Bookmarks