Work and Travel
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 17 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Ýsim Soruþturmasý ( ANKARA )

Araþtýrmacý Watçý Leppävaara - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    13

Standart Ýsim Soruþturmasý ( ANKARA )

Arkadaþlar öncelikle merhaba,2 arkadaþýmla beraber bu sene ilk defa work and travel yapmak istedik , iþimizi gideceðimiz eyaleti,þehri herþeyi ayarlamamýza raðmen 29 Nisan'da Ankara'da ki vize görüþmesinde beraber gittiðim 2 arkadaþýmýn vize almalarýna raðmen ben isim soruþturmasýna takýldým. Açýkcasý bu isim soruþturmasýnýn ( name check ) tam olarak sebebini bilmiyorum ( forumlarda okuduklarým ve þirketimin bahsettiði þeyler hariç ) ve güvenlik soruþturmasýna takýlmama þaþýrdým çünkü geçtiðimiz dönem de erasmus yaptým yani bir sýkýntý olmayacaðýný rahatça amerikan vizesi alabileceðimi sanýyordum fakat yanýlmýþým.

Þimdi soruma gelicek olursam, forumda okuduðum kadarýyla bazý arkadaþlar elçiliðin bize mail atmayýn ya da aramayýn demelerine raðmen mail atmýþlar ve içlerinden bazýlarýna vizelerinin çýktýðý ama isimlerinin henüz listede yayýnlanmadýðý ve pasaportlarýný göndermelerini söylemiþler.Yani böyle bir imkan/þans varsa mail atan arkadaþlar tam olarak hangi adrese ve ne tarzda bir mail yazdýklarýndan bahsedebilirler mi ?

( Biraz uzun oldu.belki de anlatmak istediðimi tam anlatamadým arkadaþlar kusura bakmayýn caným çok sýkkýn,bu çaresiz bekleyiþ insaný yoruyor )

Güncelleme :

Arkadaþlar 11.06.2013 saat 1.30 civarýnda bu isim soruþturmasý denilen illet,sancýlý sýkýntýlý bekleyiþ tam olarak 43 günün sonunda benim için sona erdi. Bekleyen arkadaþlara sabýr diliyorum umarým sizinde bekleyiþiniz en kýsa sürede biter. ( burda bitti sanmýþtým 2 3 gün içinde gelir pasaport sanmýþtým ama yanýlmýþým tam 19 gün daha bekledim 25.06.2013 ) )

GÜncelleme ( 25.06.2013) :

U.S. Department of State
    NONIMMIGRANT VISA APPLICATION

Issued

Application ID or Case Number: AA.......
    Case Creation Date: 29-Apr-2013
    Status Updated Date: 25-Jun-2013

Your visa is in final processing. If you have not received it in more than 10 working days, please see the webpage for contact information of the embassy or consulate where you submitted your application.

For more information, please visit U.S. Embassy Ankara.

Arkadaþlar 29 nisan'da girdiðim vize görüþmesiyle baþlayan maceralý vize süreci bugün itibariyle son buldu artýk pasaportumun elime ulaþmasýný bekliyorum .Kendi açtýðým konuda da belirteyim istedim durumumu Darýsý tüm bekleyenlerin baþýna
    Konu Leppävaara tarafýndan (25-06-2013 Saat 01:07 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý Leppävaara Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar öncelikle merhaba,2 arkadaþýmla beraber bu sene ilk defa work and travel yapmak istedik , iþimizi gideceðimiz eyaleti,þehri herþeyi ayarlamamýza raðmen 29 Nisan'da Ankara'da ki vize görüþmesinde beraber gittiðim 2 arkadaþýmýn vize almalarýna raðmen ben isim soruþturmasýna takýldým. Açýkcasý bu isim soruþturmasýnýn ( name check ) tam olarak sebebini bilmiyorum ( forumlarda okuduklarým ve þirketimin bahsettiði þeyler hariç ) ve güvenlik soruþturmasýna takýlmama þaþýrdým çünkü geçtiðimiz dönem de erasmus yaptým yani bir sýkýntý olmayacaðýný rahatça amerikan vizesi alabileceðimi sanýyordum fakat yanýlmýþým.

Þimdi soruma gelicek olursam, forumda okuduðum kadarýyla bazý arkadaþlar elçiliðin bize mail atmayýn ya da aramayýn demelerine raðmen mail atmýþlar ve içlerinden bazýlarýna vizelerinin çýktýðý ama isimlerinin henüz listede yayýnlanmadýðý ve pasaportlarýný göndermelerini söylemiþler.Yani böyle bir imkan/þans varsa mail atan arkadaþlar tam olarak hangi adrese ve ne tarzda bir mail yazdýklarýndan bahsedebilirler mi ?

( Biraz uzun oldu.belki de anlatmak istediðimi tam anlatamadým arkadaþlar kusura bakmayýn caným çok sýkkýn,bu çaresiz bekleyiþ insaný yoruyor )
    Konsolosluga mailde atsan yada arasanda birsey yapamazlar sorusturma konsolosluk tarafindan yurutulmuyir
    Umarm sanslisindir ve cabuk aciklanir benim 90. Gunu bitirdim ben hala bekliyorum allah sanada sabir versin bu arada mail atanlarin surecleri tamamlanmistir. zaten 2 gun icinde internete dusuyor sorusturman bitince icin rahat olsun o konuda en kotu olan sey zamanin daralmasi ve gitme isteginin azalmasi.
    Konu canakbay tarafýndan (09-05-2013 Saat 09:23 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Benim numaramdan da hala eser yok yaklaþýk 10 gün oluyor. Her gün site güncelleniyor ancak benden sonra seri olarak bir sürü kiþi eklendi fakat nedense benim numaram atlandý. Eðer önümüzdeki hafta da eklenmezse (eklenmesi demek sonuçlandý anlamýna gelmiyor biliyorum ama en azýndan iþleme alýndýðýný gösteriyor) ben de bir þekilde mail ile ulaþabilirsem sormayý düþünüyorum, tabi cevap veren olur mu bilemiyorum.. Can sýkýcý bir durum maalesef...

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý Ranilin Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Benim numaramdan da hala eser yok yaklaþýk 10 gün oluyor. Her gün site güncelleniyor ancak benden sonra seri olarak bir sürü kiþi eklendi fakat nedense benim numaram atlandý. Eðer önümüzdeki hafta da eklenmezse (eklenmesi demek sonuçlandý anlamýna gelmiyor biliyorum ama en azýndan iþleme alýndýðýný gösteriyor) ben de bir þekilde mail ile ulaþabilirsem sormayý düþünüyorum, tabi cevap veren olur mu bilemiyorum.. Can sýkýcý bir durum maalesef...
    senin isim soruþturman için süreç baþladý lakin yoðunluktan dolayý idari iþleme baþlamasý geç olucaktýr 3-4 gün içinde baþlýycaktýr.Vize baþvurularý arttýðý için yoðunluk oluþmuþ durumda eðer senin ismin ek idari iþlem gerektirmez ise dosyan çabuk kapatýlýr tahmin ediyorum 30 mayýsa kadar bir sonuç alýrsýn eðer ki almazsan bu demek oluyor ki ek idari iþlem gerektiriyor.Süreç uzar kesinlikle seni dinlemiyorlar ve arasanda mail atsanda sürekli seyahat planlarýný vizen çýktýktan sonra yapmaný söylüyorlar.
    ceac dan kontrol et vizeni ne yazýyor buraya kopyala sürecin aþamasý hakkýnda bir ön tahmin yapalým.

https://ceac.state.gov/CEACStatTrack...zCYubaSQI+RA==

ds -160 numaran aa ile baþlayan ve konsolosluðunu seç

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

bu arada senin numarandan farklý numaralar eklenecektir açýklananlarýda farkediceksin sistemden bu konuda yapýlabilecek birþey yok. name check için geniþ çaplý bir bilgi yada çözüm yok. herkesin yaþadýðý süreçlerden yola çýkarak tahminde bulunuyoruz malesef.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý canakbay Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    senin isim soruþturman için süreç baþladý lakin yoðunluktan dolayý idari iþleme baþlamasý geç olucaktýr 3-4 gün içinde baþlýycaktýr.Vize baþvurularý arttýðý için yoðunluk oluþmuþ durumda eðer senin ismin ek idari iþlem gerektirmez ise dosyan çabuk kapatýlýr tahmin ediyorum 30 mayýsa kadar bir sonuç alýrsýn eðer ki almazsan bu demek oluyor ki ek idari iþlem gerektiriyor.Süreç uzar kesinlikle seni dinlemiyorlar ve arasanda mail atsanda sürekli seyahat planlarýný vizen çýktýktan sonra yapmaný söylüyorlar.
    ceac dan kontrol et vizeni ne yazýyor buraya kopyala sürecin aþamasý hakkýnda bir ön tahmin yapalým.

https://ceac.state.gov/CEACStatTrack...zCYubaSQI+RA==

ds -160 numaran aa ile baþlayan ve konsolosluðunu seç
    Teþekkür ederim cevabýnýz için. Gerçekten çok sinir bozucu bir süreç. Otur, bekle demek onlar için kolayda bizim için durum ayný mý tabi pek umurlarýnda deðil haliyle.. Benim takýldýðým nokta, verdikleri numaralarý bir þekilde bir sýrayla veriyorlar yani tabi net olarak da bilemiyorum ama benden önce sýralý giden ve benden sonra gene sýralý bir þekilde eklenmeye devam ettiði için hani sanki benim numaram/iþlemim unutulmuþ veyahut hiç öyle bir görüþme yapýlmamýþ gibi bir izlenim uyandýrmasý can sýkýyor

Neyse bakalým umarým dediðiniz gibi olur. Bu arada CEAC ý kontrol ettim ilk günden beri herhangi bir deðiþiklik olmadý ne tarihlerde ne de yazan yazýda. Þu þekilde:

"Your visa case is currently undergoing necessary administrative processing. This processing can take several weeks. Please follow any instructions provided by the Consular Officer at the time of your interview. If further information is needed, you will be contacted. If your visa application is approved, it will be processed and mailed/available within two business days."

Þeklinde bir ibare var. Tecrübelerinize dayanarak herhangi bir sýkýntý gözüküyor mu ?

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Teþekkür ederim cevabýnýz için. Gerçekten çok sinir bozucu bir süreç. Otur, bekle demek onlar için kolayda bizim için durum ayný mý tabi pek umurlarýnda deðil haliyle.. Benim takýldýðým nokta, verdikleri numaralarý bir þekilde bir sýrayla veriyorlar yani tabi net olarak da bilemiyorum ama benden önce sýralý giden ve benden sonra gene sýralý bir þekilde eklenmeye devam ettiði için hani sanki benim numaram/iþlemim unutulmuþ veyahut hiç öyle bir görüþme yapýlmamýþ gibi bir izlenim uyandýrmasý can sýkýyor

Neyse bakalým umarým dediðiniz gibi olur. Bu arada CEAC ý kontrol ettim ilk günden beri herhangi bir deðiþiklik olmadý ne tarihlerde ne de yazan yazýda. Þu þekilde:

"Your visa case is currently undergoing necessary administrative processing. This processing can take several weeks. Please follow any instructions provided by the Consular Officer at the time of your interview. If further information is needed, you will be contacted. If your visa application is approved, it will be processed and mailed/available within two business days."

Þeklinde bir ibare var. Tecrübelerinize dayanarak herhangi bir sýkýntý gözüküyor mu ?
    daha öncede bir kaç kiþide bu ibareyi gördüm þuan normal bir terslik yok soruþturmaya geçildiðini bir kaç hafta sürebileceðini vs vs.
    dediðim gibi önümüzdeki hafta cumaya kadar numaran görünecektir.
    ama bir önemi yok benimki 3 günde sistemde görünmüþtü .
    numaran yokken daha iyi ben bayadýr bakýyorum numaramýn yanýnda pending i görmek ten sýkýldým. keþke direk açýklasalar.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    13

isimler neler arkadaslar insallah bizde sikinti olmaz

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý h2run Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    hüseyin can benim 8 þubat. vize baþvuru tarihim

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Forumda isim soruþturmasýna kalmýþ kaç kiþi var ? toplamda

Tecrübe Puaný
    13

Alýntý h2run Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hüseyin Ozan benim ismim de.
    Alýntý canakbay Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Forumda isim soruþturmasýna kalmýþ kaç kiþi var ? toplamda
    Sayý hakkýnda net bir fikrim yok.

Ayrýca arkadaþlar Ankara'daki elçiliðin Ýþlemleri Tamamlanan Göçmen Olmayan Vize Baþvurularý listesi bu hafta neden güncellenmedi bu konuda bir fikri olan var mý ?
    Konu Leppävaara tarafýndan (11-05-2013 Saat 12:48 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Ayrýca arkadaþlar Ankara'daki elçiliðin Ýþlemleri Tamamlanan Göçmen Olmayan Vize Baþvurularý listesi bu hafta neden güncellenmedi bu konuda bir fikri olan var mý ?
    geçmiþ olsun fazla umursama dicem ister istemez takýcaksýn ama takýp etmekte fayda vermýyo acýklanýca sana ulasýoyrlar zaten bu hafta 2 guncelleme oldu yanlýs yerdenmý baktýn acaba Non-Immigrant Visas | Consulate General of the United States Istanbul, Turkey bý lýnke týkla

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

türkçe siteyede bakmalýsýn yada türkçeye bakýyorsan ingilizce olanýna bakmalýsýn bazen daha erken yada geç güncellenebiliyorlar birbirlerinden konu açýcam çok daðýnýk name checkciler

Tecrübe Puaný
    13

Alýntý kaya0133 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    geçmiþ olsun fazla umursama dicem ister istemez takýcaksýn ama takýp etmekte fayda vermýyo acýklanýca sana ulasýoyrlar zaten bu hafta 2 guncelleme oldu yanlýs yerdenmý baktýn acaba Non-Immigrant Visas | Consulate General of the United States Istanbul, Turkey bý lýnke týkla
    kaya0133,dostum vize görüþmesine Ýstanbul'da deðil Ankara'da girdim ,Ankara'da ki elçiliðin listesi güncellenmedi bu hafta .

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

kaya0133,dostum vize görüþmesine Ýstanbul'da deðil Ankara'da girdim ,Ankara'da ki elçiliðin listesi güncellenmedi bu hafta .
    ankarada mý gýrdýnankara haftada býr kere guncellnýyo yada 10gunde býr

Tecrübe Puaný
    13

Alýntý kaya0133 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ankarada mý gýrdýnankara haftada býr kere guncellnýyo yada 10gunde býr
    Anladým dostum bilgi için teþekkürler

Tecrübe Puaný
    13

U.S. Department of State
    NONIMMIGRANT VISA APPLICATION

Issued

Application ID or Case Number: AA.......
    Case Creation Date: 29-Apr-2013
    Status Updated Date: 25-Jun-2013

Your visa is in final processing. If you have not received it in more than 10 working days, please see the webpage for contact information of the embassy or consulate where you submitted your application.

For more information, please visit U.S. Embassy Ankara.

Arkadaþlar 29 nisan'da girdiðim vize görüþmesiyle baþlayan maceralý vize süreci bugün itibariyle son buldu artýk pasaportumun elime ulaþmasýný bekliyorum . Kendi açtýðým konuda da belirteyim istedim durumumu Darýsý tüm bekleyenlerin baþýna
    Konu Leppävaara tarafýndan (25-06-2013 Saat 01:01 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)