Yar?n 8,15'te randevum var arkada?lar neden bilmem hiç heyecan yok sadece sabah?n köründe kalkman?n bir stresi var üzerimde...Ba?ka gidecek olan var m? yar?n vizeye?
Yar?n 8,15'te randevum var arkada?lar neden bilmem hiç heyecan yok sadece sabah?n köründe kalkman?n bir stresi var üzerimde...Ba?ka gidecek olan var m? yar?n vizeye?
Konu cemo tarafından (03-03-2008 Saat 03:05 PM ) değiştirilmiştir.

hadi kap vizeyi gel![]()
in?. bakal?m k?smetsesabah sabah çok zor olcak ama taa hava karanl?kken yola ç?k?caz

vize için bu kadar erken saat verme sebepleri elçili?in 3 e kadar çal???yor olmas?m??
benim de randevum bu hafta içine al?n?rsa ben de girece?im..istanbuldan m? gireceksin cemo?
o kdr a gerek yok ya abartma))
ben 30 dk önce gittim zaten 20 dk kap?da beklettiler.
saat 1.45 de yaz?odu randevu saati, fi? i bi 20 dk sora ald?m içeride de 30 dk fln bekledik.Sora ç?kt?k)

benimde 7.45teydi![]()

zeytinburnundan tramvay ile kabata?a ordan sahil yoluyla veya 4levent üzerinden gidebilirsin. zeytinburnundan maslak aras? maslak'a yak?n bölgede inan?lmaz trafik oluyor sabahlar? ama çok erken ç?kaca??n için seni etkilemez o yüzden tramvay haricinde arabayla gidebilirsin iyi olur senin için tabi bunun için baya erken ç?kman laz?m

Benimde saat 7.45'te randevu görü?ürüz orada belki![]()

arkada?lar ya?ad?klar?n?z? bize aktar?rm?s?n?z bugün..
eee kimse daha yazmad? ne oldu ne bitti ne sordular memurlar nas?l ald?n?z m?
Evet vizemi kapt?m(çok büyük ihtimal)geldim.
Hemen anlatay?m sabah 6da ç?kt?k yola arkada?la arabayla yollarda toplam 4 araba falan gördüm ve 30dkda konsolosluktayd?m. Çok erken gittik anl?ycan?z neyse sar?yer börekçisi arad?k zaten hep merak etmi?imdir böreklerini ?u sar?yercilerin. Kahvalt?m?z? ettik rahat rahat ve tekrar konsoloslu?a do?ru yol ald?k.
Heyecan?n h si yok ama uykunun u su g?rla bende haliyle sabah 5,30da sabah ezan?yla dikilmi?tim aya?a. Giri?te biraz s?ra vard? yakla??k 35 ki?i kadar.2?erli 3çerli almaya ba?lad?lar bizi.Bende hala heyecan yok bu ne rahatl?k bir anlasam. Neyse içeri girdik evraklar?m?z check edildi cüzdan?m? b?rakt?m ve öylece konsolosluk kat?na do?ru yol ald?m giri?e girer girmez adam beni durdurup alicem elverdi misin dedi? Biraz heyecan oldu noluyoruz dedim cüzdan?n?z? d??ar?da b?rakm??s?n?z dedi,normaldir dedim bu haf?zayla hafif bal?kl?k vard?r da bende...
Neyse s?ram?z? ald?k s?ra geldi evraklar?m?z al?nd? 7.gi?edeki nazik bayan taraf?ndan.ve d??arda beklemem söylendi tekrar nazik bir sesle. Görmelisiniz hepsi nezaketten k?r?lacak neredeyse.Parmak izi için s?ram?z? bekliyoruz.S?ram geldi tekrar bir bayan s?ras?yla önce sol 4 parmak sonra sa? 4 parmak ve ba? parmaklar diyerek ald? parmak izimizi. S?ray? kar??t?rmay?n ki ing. prati?iniz çok yoksa ayr?yetten konu?maya mecbur b?rakmay?n kendinizi.
S?ra geldi as?l görü?meye...diyesim geliyo da as?l görü?me de say?lmaz asl?nda çünkü inan?n 45dk evrak i?lemlerini bekleyip 30snde vize almak koydu.
Neyse gi?ede görü?meye gittik speakerdan duyuyoruz cam?n arkas?ndan söylenenleri. Uzun siyah saçl? topluca esmer tatl? genç bir bayan s?ras?yla ?unlar? sordu:
Hello how r u? fasl?ndan sonra:
-Why are you going to the US?
ME: Work and travel...
-Where will you be going in the US?
ME:New Jersey,Atlantic City
-What will you be doing there?
ME:Chair ride. (KAfa sallad? ok manas?nda)
-What do your parents do?
ME: they are both retired.
-What were they doing before retiring?(tarz? bir soru)
ME:MY father was working in türk telekom and my mother was housewife.
-Have you ever traveled outside turkey before?
ME:No.
-Do you have any friends or relatives in the US?
ME:No.(tabi yalan, bir uzaktan akraba ve vizeye gitti?im arkada??m?n abisi orda)
-Where do you study? tarz? bir ?ey sordu ama soruyu tam anlayamasam da üniversitemi sordu?unu anlad?m ve;
ME:Istanbul Kultur University.
-What do you study?
ME:English literature and arts. ??mdi gelen soruyu kad?n herkese sordu ki çok ilginç bir soru;
-Why? sanane arkada??m diyesim geldi de neyse dedim![]()
ME:I chose it at high school and I like english also I want to be an english teacher dedim ve arkas?ndan is the reponse enough? diyesim geldi ama yine ka??nmayay?m dedim:P
Sonraki soruyu herhalde bir bana sormu?tur:
-What is your favourite novel in english literature?
hesitated a moment then I replied:
ME:Wuthering HEights(türkçede U?ultulu Tepeler ismiyle geçer ki hiç sevemedim roman? geçen dönem i?ledi?imiz için ilk akl?ma o geldi)
Tekrar ayn? ilginç soru:
-Why?
ME: I dont know I think I like romance. (yine ba? sallad?)
-Did you read Pride and Prejudice(ingiliz edebiyat?n?n en bay?k ama en popüler roman?)
ME: Of course I also watched the movie. (gülümsedi gayet seviyeli bir ?ekilde ve sustu bakt? ki uzatsa edebi analize giricez...)
En son "thank you send us your ds-2019 form and sevis payment" dedi.
Eyvallah dedik "have a nice day bac?m" "thanks you too" dedi ve p?l?m? p?rt?m? toplay?p geldi?im yoldan geri döndüm atlad?k arabaya geldim evime.
NEyse çok yazd?m birkaç komik olay oldu ba?kalar?yla onlar? da yazar?m tekrar.
Ayr?ca sorusu olan sorabilir![]()
insaf yaa herkese böyle çok sorumu sordu sadece sanam? kanka bu ne yaa len ben hayatta alamam beee
ya yok bakma vize vermek için ç?rp?n?yorlar asl?nda ve iyi konu?an? konu?turtuyorlar nedense güç bela konu?an? ise bir an önce geçirtiyorlar çok yormuyorlar ama çok da kötüyse ingilizcen yani sorulan soruyu dahi anlayam?yorsan i?in zora girer tabi ki.

hadi gözün ayd?n sorular kolay geliyo cidden ama orda heyecan yapmamak laz?m. yaw ben iktisat sorular?na türkçe cevap veremiyorm kendi bölümümden soru sorarsa yand?k![]()
![]()

cemo bu servis payment nedir ordada mi para oduyoruz

ya bu sevis ücretini biz ?irkete ödedik 35 dolar..?irketmi halletcek bu sevis payment ? anlamad?m![]()
sevis onlar alacak bende verdim 61 dolar m? ne

ya 35 dolar sevis 16 dolar pin ücreti die biliorum..
do?ru biliyosun sirona... 61 dolar fln de?il yav. San?r?m ?irket halledicek o gönderme i?lemlerini ben de tam bilmiyorum vize geçti ya gerisi çantada keklikGerçi vize de çok çantada keklik oldu ya...

ya baya kasm??lar ama yaw..neyse senin ingilizce iyiymi?..bakal?m ben napcam çr? günü![]()
yok yav hiç kasmad?lar aksine yani sorulara rahat cevap verebildi?iniz sürece cidden tereya??ndan k?l çekme muhabbeti gibi bir ?ey rahat olun kasacak hiçbir ?ey yok yani![]()

cemo basklari nasildi ing kotu olanlar veya cevap vermeyenler vize ald?m? sen yesil kagitmi ald?n beyaz alan oldu mu cemo

beyaz ka??t neeee

yesil kagit alana vize veriliyormus gibi seyler soyleniyor beyaz da alamayanlar soylentisi var
ya görmeniz gerek benim görü?tü?üm o tatl? bayanla birkaç ki?i daha görü?tü ve çocuklarda ing.ce s?f?r ald?lar m? dikkat etmedim çünkü o anda içimden gülüyordum duruma
kad?n "where will you be working in the US" diyor çocuk "I worked in istanbul" diyor falan
sar???n mavi gözlü tipik bir amerikan çal??an?m?z var sevimli bir adam hatta bana gelmesini istedim ama olmad? neyse...1 çocu?a red verdi "I'm sorry you are not qualified enough" diyerek ve "have a nice day" diyerek de ?aka gibi üstüne cila çekti bir debizim ya?takilerden yani ö?renci oldu?u belli olanlardan sadece bir ki?inin red ald???n? hat?rl?yorum o da bu çocuktu i?te.Di?er i? adamlar? gezmeye gidenleri vs. saym?yorum.
Ve evet ye?il ka??t büyük ihtimal ald?n?z oluyor yüzde 99 ama yine de ds formunu geri yollamadan yüzde 1 de olsa almam?? olma ihtimali var ki o da çok absürd ?eylerden ç?kar san?rsam sonradan sab?kan oldu?u ö?renilir vs.

yaa demek red alan da olduorda konu?man? herkes duyuyomu peki
![]()

yok herkes duymuyor sadece en önde oturanlar biraz duyabilir o kadar kasm?yo o durum merak etmeyin zaten konu?urken heyecandan di?er insanlar? unutuyorsunuz![]()

cemo,
abi vala seni iyi muhabbete tutmu?lar ben sadece 3 dk konu?tum ok dedii gönderdi,sana demekki konu?kan biri denk gelmi?.Neyse umar?m sorunsuzca al?rs?n vizeni abi
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks