Work and Travel
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Turist vizesi (Öğrenci için)

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Standart Turist vizesi (Ö?renci için)

Arkada?lar merhaba,

Geçen yaz WAT ile ABD'de bulunmu?tum. Bu sene de turist vizesi al?p gitmeyi dü?ünüyorum. Forumda ve birçok farkl? kaynakta ara?t?rmama ra?men tam olarak Turist vizesine ba?vuracak ö?renciler için hangi belgelerin talep edildi?ini bulamad?m. Genel kan?ya göre pek bir ?ey talep edilmiyormu? ama ben eksiksiz gitmek istiyorum her ihtimale kar??. Daha önceden ö?renci olarak bu vizeye ba?vuran arkada?lar kendilerinden ne gibi belgeler talep edildi?ini, ne gibi bir süreçten geçtiklerini, nelere dikkat edilmesi gerekti?ini bildirirlerse sevinirim.

Ayr?ca bir sorum daha olacak. Part time bir i?te çal???yorum, ?irketim maa? ka??d? (maddi aç?dan iyi gösterilerek) verebilece?ini söyledi. Ama sigortam yap?lm?yor çal??t???m bu i?te. Ö?renci olarak ba?vurup part time bir i?te de çal??t???m? belirterek bu gibi belgeleri götürmem iyi mi olur yoksa hiç kar??t?rmamak m? gerekir? Çal??an statüsünde mi de?erlendirilirim böyle bir durumda?

3.s?n?f ö?rencisiyim, okulum be?inci seneye uzad?, not ortalamam 1.8'in alt?nda ?u anda.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

3. s?n?f ö?rencisi isen bir s?k?nt? olaca??n? dü?ünmüyorum. benim arkada??m son s?n?f ö?rencisi oldu?u için alamad? vizeyi . görevli böyle söyledi aynen.
    götürmen gereken belgelere gelince.

I-94 formuydu heralde hat?rlayamad?m ?imdi ad?n? hat?rlayamad?m formun
    resim 5x5
    ö?renci belgesi kapal? zarfta
    transkript kapal? zarfta
    ve destekleyici belgeler.

banka cüzdanlar? anne- baban?n çal??an iseler bordro lar?
    anne - baban?n banka cüzdanlar? tapular vs vs vs .
    sen ö?rencisin bence hiç çal??ma k?sm?n? kar??t?rma. 3. s?n?ftas?n ve 1 haftal?k gidip geliceksin. bunu böyle söylersin görevliyede.

ben 1 çuval belge haz?rlad?m götürdüm bakmad? bile verdi direk vizeyi. ama arkada??ma son s?n?f ogrenc?s? oldugun ?c?n kriterlerimizi kar??lam?yosun v?zey? veremem dedi. anlamad?k bizde. bence al?rs?n turist oalrak gidece?in için ortalaman?nda önemli oldugunu dusunmuyorum ac?kcas? ama belli olmuyor bunlar?n ne yapaca??

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Alıntı rerere Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkada?lar merhaba,

Geçen yaz WAT ile ABD'de bulunmu?tum. Bu sene de turist vizesi al?p gitmeyi dü?ünüyorum. Forumda ve birçok farkl? kaynakta ara?t?rmama ra?men tam olarak Turist vizesine ba?vuracak ö?renciler için hangi belgelerin talep edildi?ini bulamad?m. Genel kan?ya göre pek bir ?ey talep edilmiyormu? ama ben eksiksiz gitmek istiyorum her ihtimale kar??. Daha önceden ö?renci olarak bu vizeye ba?vuran arkada?lar kendilerinden ne gibi belgeler talep edildi?ini, ne gibi bir süreçten geçtiklerini, nelere dikkat edilmesi gerekti?ini bildirirlerse sevinirim.

Ayr?ca bir sorum daha olacak. Part time bir i?te çal???yorum, ?irketim maa? ka??d? (maddi aç?dan iyi gösterilerek) verebilece?ini söyledi. Ama sigortam yap?lm?yor çal??t???m bu i?te. Ö?renci olarak ba?vurup part time bir i?te de çal??t???m? belirterek bu gibi belgeleri götürmem iyi mi olur yoksa hiç kar??t?rmamak m? gerekir? Çal??an statüsünde mi de?erlendirilirim böyle bir durumda?

3.s?n?f ö?rencisiyim, okulum be?inci seneye uzad?, not ortalamam 1.8'in alt?nda ?u anda.

Basvurdunmu hocam Turist vizesine?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı h2run Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Basvurdunmu hocam Turist vizesine?
    Randevuyu ald?m, 19 Haziran'da ba?vuraca??m. Turist vizesine ba?vuracaks?n?z bir an önce harekete geçmenizi öneririm, en erken 25 gün sonras?na randevu tarihi veriyorlar.
    Konu rerere tarafından (22-05-2013 Saat 12:31 PM ) değiştirilmiştir.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Randevuyu ald?m, 19 Haziran'da ba?vuraca??m. Turist vizesine ba?vuracaks?n?z bir önce harekete geçmenizi öneririm, en erken 25 gün sonras?na randevu tarihi veriyorlar.
    Wat vizesine gireceg?m olmazsa turist vizes?ne g?rmey? dusunuyorum. Herhang? b?r s?rket arac?l?g? ?lem? yapt?n ?slemler?n? ? Birde maa? bodrosu felan gösterd?nm? ? ne gibi evraklar haz?rlad?n.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Wat vizesine gireceg?m olmazsa turist vizes?ne g?rmey? dusunuyorum. Herhang? b?r s?rket arac?l?g? ?lem? yapt?n ?slemler?n? ? Birde maa? bodrosu felan gösterd?nm? ? ne gibi evraklar haz?rlad?n.
    Kendim yap?yorum i?lemlerimi. DS 160 dolduruyorsun netten, sana bir barkod numaras? veriyorlar bu i?lemi tamamlay?nca. Sonra konsoloslu?un sitesinden ki?isel bilgilerini ve bu DS numaras?n? girdikten sonra ödeme sayfas? geliyor. Kredi kart?yla ödüyorsun ya da Akbank arac?l???yla nakit ödeme yapabiliyorsun. Nakit ödeyecekseniz ödeme a?amas?na gelince indirilebilir bir PDF dosyas? ç?k?yor kar??n?za, MRV makbuzu ad? alt?nda. Onun ç?kt?s?n? al?p bankaya götürüyorsunuz, 296 TL yat?r?yor ve iki i? günü sonras?nda daha önce olu?turmu? oldu?unuz hesab?n?z ile sisteme daha önceden ç?kt?s?n? alm?? oldu?unuz MRV makbuz numaras?n? yazarak randevu takvimine ula?abiliyor ve randevu alabiliyorsunuz.

Çal??t???m? söylemeyece?im ben, tamamen ö?renci olarak gidiyorum vizeye. Tüm masraflar?m? babam?n kar??layaca??n? belirten, babam taraf?ndan imzal? bir ka??t götürece?im. Ve babam?n üstüne kay?tl? ev tapular?, araba vs. di?er mal mülk belgeleri ile anne ve babam?n maa? bordrolar?n? gösterece?im. Bunlar?n yan?nda ö?renci belgesi ve transkript de olacak. Anne ve baban?z d???nda maddi durumu daha iyi olan biri varsa yak?nlar?n?zda, onu da gösterebilirsiniz sponsor olarak. Amcan?z veya teyzeniz vs. bir akraban?zdan, sizin masraflar?n?z? kar??layaca??na dair imzal? bir ka??t ve kendisinin maddi durumunun iyi oldu?unu belirten di?er belgeler ile de konsoloslu?a gidebilirsiniz.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Kendim yap?yorum i?lemlerimi. DS 160 dolduruyorsun netten, sana bir barkod numaras? veriyorlar bu i?lemi tamamlay?nca. Sonra konsoloslu?un sitesinden ki?isel bilgilerini ve bu DS numaras?n? girdikten sonra ödeme sayfas? geliyor. Kredi kart?yla ödüyorsun ya da Akbank arac?l???yla nakit ödeme yapabiliyorsun. Nakit ödeyecekseniz ödeme a?amas?na gelince indirilebilir bir PDF dosyas? ç?k?yor kar??n?za, MRV makbuzu ad? alt?nda. Onun ç?kt?s?n? al?p bankaya götürüyorsunuz, 296 TL yat?r?yor ve iki i? günü sonras?nda daha önce olu?turmu? oldu?unuz hesab?n?z ile sisteme daha önceden ç?kt?s?n? alm?? oldu?unuz MRV makbuz numaras?n? yazarak randevu takvimine ula?abiliyor ve randevu alabiliyorsunuz.

Çal??t???m? söylemeyece?im ben, tamamen ö?renci olarak gidiyorum vizeye. Tüm masraflar?m? babam?n kar??layaca??n? belirten, babam taraf?ndan imzal? bir ka??t götürece?im. Ve babam?n üstüne kay?tl? ev tapular?, araba vs. di?er mal mülk belgeleri ile anne ve babam?n maa? bordrolar?n? gösterece?im. Bunlar?n yan?nda ö?renci belgesi ve transkript de olacak. Anne ve baban?z d???nda maddi durumu daha iyi olan biri varsa yak?nlar?n?zda, onu da gösterebilirsiniz sponsor olarak. Amcan?z veya teyzeniz vs. bir akraban?zdan, sizin masraflar?n?z? kar??layaca??na dair imzal? bir ka??t ve kendisinin maddi durumunun iyi oldu?unu belirten di?er belgeler ile de konsoloslu?a gidebilirsiniz.

Anlad?m hocam umar?m al?rs?n.turist vizesi hangi tür ?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Anlad?m hocam umar?m al?rs?n.turist vizesi hangi tür ?
    B2 diye geçiyor.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

2 s?n?ftayken ba?vurmu?tum ö?renciye turist vizesi vermiyoruz gibi bir yan?tla red ald?m hiç bir belgeme bile bakmad?
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı matador_36 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 s?n?ftayken ba?vurmu?tum ö?renciye turist vizesi vermiyoruz gibi bir yan?tla red ald?m hiç bir belgeme bile bakmad?
    öyle kesin bir yarg? olmas?n tabi alan arkada?lar?m var ama ayn? ?ekilde hiç bir belgesine bakmadan benim arkada??ma da ö?renci diye vermediler. ama o son s?n?ft?. belgelerine bile bakmad?. çal???yo gibi de göstermi?tik üstelik.
    ben çal???yorum dedim belgelrime bakmadan bana verdi vizeyi.
    ama alan arkada?lar?m da var dedi?im gibi.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

ö?renciye turist vizesi vermeyiz diye kesin bir cevap bende hiç duymad?m. ne yani ö?renciler tatil için yurtd???na ç?kam?yor mu? arkada?lar yapaca??n?z i?lemleri gayet güzel yazm??. bir ton belge toplamaya gerek yok. gidip dönece?inizi garanti edin yeter. birde onlara ek otel rezervasyon ka??d?n?z? ve uçak rezervasyonunuzu eklerseniz daha çok yarar? olacakt?r. Otel rezervasyon için booking.com tavsiye ederim. Uçak içinde sitemizdeki canl? destekten bilet talebinde bulunabilirsiniz.
    Wisconsin Dells Profesörü Lifeguardlık kitabını yazan kişi...

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı oguzerdem1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öyle kesin bir yarg? olmas?n tabi alan arkada?lar?m var ama ayn? ?ekilde hiç bir belgesine bakmadan benim arkada??ma da ö?renci diye vermediler. ama o son s?n?ft?. belgelerine bile bakmad?. çal???yo gibi de göstermi?tik üstelik.
    ben çal???yorum dedim belgelrime bakmadan bana verdi vizeyi.
    ama alan arkada?lar?m da var dedi?im gibi.
    tabi öyle bi yarg? olu?mas?n alanda oluyor yani,
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)