merhaba arkadaþlar...Ankaradan Eskiþehire döner dönmez yazýyorum size..öncelikle þunu söylemeliyim kesinlikle gözünüzde büyütmeyin..þaka gibi bir görüþme oldu 2 dk sürmedi bile..
kapýda 10-15 kiþi bekliyorduk sonra güvenlik( komedi bir türk amca) pasaportlarýmýzý aldý daha sonra isme göre çaðýrýp teker teker içeri aldýlar bu sýrada pasaportumuzu geri verdiler onun yanýnda giþeye gitmeden önce hangi evraklarý hazýr etmemiz gerektiði yazýyordu.daha sonra 2 tane türk bayanýn çalýþtýðý bankodan sýra numaramýz verildi ve içeri geçip bekledik..sýra gelince giþeye yöneldim çok cici bi bayan vardý orta yaþlý..parmak izim alýndý önce sonra sorular þunlardý
adýn soyadýn
okulda kaçýncý yýlýn bu yýl
ortalaman çok iyi iyi çalýþýyor olmalýsýn dedi bende çok çalýþkanýmdýr dedim

ingilizceyi nerden öðrendin diye sordu
Amerikada nerede çalýþcaksýn dedi
baban ne iþ yapýyor dedi..
sonra da ds 2019 formuyla sevis makbuzunu ve pasaportu bize yollarsan iþlemin tamamlanacak dedi ve dediðiniz gibi bir yeþil kaðýt deðil beyaz kaðýt verdi.orada eksik evraklar iþaretliydi.orada bulunan herkese o beyaz kaðýttan verdiler.
yalnýz bir kýzýn vizesi kabul olmadý ve olmayýnca da açýkça söyledi ztn görevlibayan.gerçekten de vizeyi vermek için çok yardýmcý oluyorlar.sadece birazcýk ingilizce bilginiz olduðunu görse yeter çok üstünüze gitmiyor.mesela o vize alamayan kýza okulundan bahsedermisin ne okuyorsun falan dedi kýz sadece okul adý verdi.kadýn da eðer ingilizce konuþmazsan sana vize veremem denemelisin ingilizce konuþ lütfen dene dedi ama kýzdan biþi çýkmadý.sonra kýza en sevdiði filmi sordu ama kýz yine konuþamadý ve kýza eksik belgelerini tamamla ancak vizenin olumlu olcaðýndan emin deðilim dedi..
arkadaþlar sorunuz varsa cevaplayabilirim..
Bookmarks