Work and Travel
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ist-ny aktarmasýz uçak bileti hakkýnda??

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Standart ist-ny aktarmasýz uçak bileti hakkýnda??

Merhaba arkadaþlar, bilmiyorum fiyatlarý benim kadar piskopat bi halde takip eden var mý ama, thy'nin ist-ny aktarmasýz gidiþ dönüþ biletleri bir hafta öncesinde 600-650 euro arasýnda çýkarken bugün baktýðýmda 1500 eurodan görünür oldu. Bu konunun beni germesinin nedeniyse, geçen hafta tarihi saati her þeyi uyan izmir-ist-ny þeklinde gidiþ dönüþ bilet 600 euroya bulmuþtum, daha fazla gecikmemek için alsam mý diye düþünüp danýþmanýmý aradým. vize görüþmem 11 haziranda olucaðý için, aman ne olur ne olmaz onlarýn iadesi olmuyor vize alamazsan ne olur mantýðýnda rezervasyon yapalým dedi. sonra da beni arayýp rezervasyonlar en fazla 3-5 gün geçerli oluyor, ondan bilet iþini vize görüþmenden 3 gün önce ayarlayalým, hem zaten thy'nin ist-ny aktarmasýz uçuþlarýnýn fiyatlarýnda deðiþme olmaz (!) gibi ilginç bir bilgi vermiþti. Çalýþtýklarý bir acenta varmýþ, herhalde oraya danýþýp söylemiþtir diye düþündüm. Ben de güvenip tamam dedim, bugün açýp baktýðým fiyat karþýsýnda kaldým tabi :S Sizce bu fiyatlarýn ben alana kadar yeniden düþmesi söz konusu olabilir mi, yoksa danýþmaným beni baþýndan mý savdý þüphedeyim. Þimdi expediadan deltayla ist-ny gidiþ dönüþ aktarmasýz 550 dolara buldum,ceza karþýlýðýnda iadesi de var ama çok az bilet var. Bu yüzden thy'den umudu kesip deltadaki bileti kaçýrmasam iyi mi olur acaba? Bir de ek olarak newyorktan key west adasýna bilet alýcam, gidiceðim yer orasý çünkü ve ada biletleri hep son bir bilet son iki bilet diye gidiyor expedia dan bugünlerde. vize görüþmemi beklersem adaya uçuþ bulamamaktan da endiþeleniyorum o açýdan. Ýþe baþlama tarihim 24 haziran, 18-19 haziran gibi gitmeyi planlýyorum bu arada. Bilet fiyatlarýndaki artýþlar-azalýþlar konusunda bilgisi olan arkadaþlar; yardýmcý olursanýz çok sevinirim. Yarýn tekrar danýþmanýmla da görüþücem ama thynin o fiyatlarýný görünce söyleyeceklerine çok güvenim kalmadý artýk :S Þimdiden önerileriniz için teþekkürler

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

sana soyle anlataim her ucagin biliyorsun ki fist class (bazilarinda) business class ve economy class olmak uzere uc ana siniftan olusur. Ekonomi sinifi kendi icinde de bolumlere ayrilmistir. e,w,k,q, gibi salliyorum 100 tane ekonomi koltugu varsa 20 ayri bolum yapilip her bolum 5 koltuktan olusacak sekilde , fiyatlandirma yapilir. Her bolumun fiyati farkli olur ve o bolum doldukca daha pahali olan bolum satisa cikar , o dolunca bir sonraki satisa cikar , dolayisiyla fiyatlarin artmasinin mantigi budur. Ekonomi sinifindaki koltuklarin neredeyse hepsi farkli fiyatlarla satisa sunulur. ucuzdan pahaliya dogru doldukca satilir. Senin 600 euro ya buldugun biletin koltugu dolmus artik 1500 euroya satilan ahali koltuklar kalmis.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

açýklama için teþekkürler. bu durumda fiyatlarýn 1-2 hafta içinde tekrar düþmesi gibi bir durum söz konusu olamaz sanýrým, thy den umudu kesip delta nýn da koltuklarý tükenmeden alýyým en iyisi :/

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

soyle olabilir belki sansliysan su an rezerve olan koltuklar olabilir rezervasyon iptal edilebilir ancak aninda kapman lazim , veya biletini iptal ya d degistien olabilir yine aninda kapman gerekir . Boyle ihtimaller var ancak dusuk ihtimaller

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

su anda guzergahýna baktýgýmda, fýyatlar gayet yukselmýs, hatta almýs basýný gýtmýs.

IZMIR/KEY WEST, UNITED AIRLINES/3 STOPS: 876 EURO olmus. bence kac para olursa olsun, salla výzenden sonra alýrsýn býletýný.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

o uçuþ baðlantýlý mý ayrý uçuþlarýn toplam fiyatý olarak mý buldun, arama sitelerinde gördüklerime oranla çok daha makul göründü 876 euro. bilmiyorum ya karar veremedim bir türlü :/ zaten izmir den adaya kadar baðlantýlý düþününce fiyatlar korkunç, izmir-ist ayrý ist-ny ayrý ny-key west ayrý uçuþlar bakýyorum sürekli. tabi zarara girmemek açýsýndan en garantisi vizeden sonra almak ama, özellikle ada biletlerinin azalmasý rahatsýz edici. fiyat yükseliþleri de rahatsýz edici tabi, garanti olsun diye bekleyip 2000 tl zarara girmek mi yoksa þimdiden alýp vize reddi yiyip hiçbir yere gidemeden 200-300 euro gibi bi miktar cezayla bilet iadesi yapmak mý daha mantýklý olur bilmiyorum. gideceðine yakýn bilet alýp da makul fiyatlardan alabilen hiç duymuyorum genelde. geçen yýl nisan da bilet alýp vizeye mayýsta girmiþtim neyse ki sorun olmadan almýþtým da bu yýl work and travel a deðil bir yýllýk training programýna gidicem ondan vize daha korkutucu bir etken oldu :/ ne tür sorularla karþýlaþýrým ona dair bile fikrim yok neyse artýk

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý seebell Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    o uçuþ baðlantýlý mý ayrý uçuþlarýn toplam fiyatý olarak mý buldun, arama sitelerinde gördüklerime oranla çok daha makul göründü 876 euro. bilmiyorum ya karar veremedim bir türlü :/ zaten izmir den adaya kadar baðlantýlý düþününce fiyatlar korkunç, izmir-ist ayrý ist-ny ayrý ny-key west ayrý uçuþlar bakýyorum sürekli. tabi zarara girmemek açýsýndan en garantisi vizeden sonra almak ama, özellikle ada biletlerinin azalmasý rahatsýz edici. fiyat yükseliþleri de rahatsýz edici tabi, garanti olsun diye bekleyip 2000 tl zarara girmek mi yoksa þimdiden alýp vize reddi yiyip hiçbir yere gidemeden 200-300 euro gibi bi miktar cezayla bilet iadesi yapmak mý daha mantýklý olur bilmiyorum. gideceðine yakýn bilet alýp da makul fiyatlardan alabilen hiç duymuyorum genelde. geçen yýl nisan da bilet alýp vizeye mayýsta girmiþtim neyse ki sorun olmadan almýþtým da bu yýl work and travel a deðil bir yýllýk training programýna gidicem ondan vize daha korkutucu bir etken oldu :/ ne tür sorularla karþýlaþýrým ona dair bile fikrim yok neyse artýk
    o zaman ýs degýsýr yukarýdaký býlet gýdýs donuslu. sýmdý sýz bana ayrýntýsýyla nereden ne zaman gýdýs mý donus mu tum ayrýntýlarý verýn. ben sýstemýme gýrýp sýzýn ýcýn býr "fýyat" rezervý edeyým, ceza neyýn hýc býrsey yok. yazýn bakalým

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

gidiþim 17 haziran haftasý boyunca herhangi bir gün olabilir. çýkýþým izmir varýþým key west adasý. daha uygun oluyosa izmir-ist ayrý ist-ny ayrý ny-key west ayrý uçuþlar olabilir. araya baþka ülkeler abuk subuk aktarmalar olmasýn yeter yani. dönüþüm ise aslýnda temmuz 2014 ama bu tarihe bilet almak mümkün deðil diye biliyorum. dönüþ çok da umrumda deðil aslýnda, yüzde doksan ihtimalle dönmem artýk. ama sponsor anlaþmada mecbur ettiði için dönüþ bileti alýcam. kýsacasý rota belli de tarihler epey oynanabilir durumda. trden abdye arada baþka ülke aktarmasý istemiyorum, abuk subuk havayollarýna da bulaþmak istemiyorum, öyle yani çok kesin tarihli biþey yazamadým, ortalamadan toparlamaya çalýþýrsam 19/06/2013 izmir-key west gidiþ 10/07/2014 de dönüþ abd de herhangi biyer-izmir diyelim

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

gidiþim 17 haziran haftasý boyunca herhangi bir gün olabilir. çýkýþým izmir varýþým key west adasý. daha uygun oluyosa izmir-ist ayrý ist-ny ayrý ny-key west ayrý uçuþlar olabilir. araya baþka ülkeler abuk subuk aktarmalar olmasýn yeter yani. dönüþüm ise aslýnda temmuz 2014 ama bu tarihe bilet almak mümkün deðil diye biliyorum. dönüþ çok da umrumda deðil aslýnda, yüzde doksan ihtimalle dönmem artýk. ama sponsor anlaþmada mecbur ettiði için dönüþ bileti alýcam. kýsacasý rota belli de tarihler epey oynanabilir durumda. trden abdye arada baþka ülke aktarmasý istemiyorum, abuk subuk havayollarýna da bulaþmak istemiyorum, öyle yani çok kesin tarihli biþey yazamadým, ortalamadan toparlamaya çalýþýrsam 19/06/2013 izmir-key west gidiþ 10/07/2014 de dönüþ abd de herhangi biyer-izmir diyelim

en ýyý secenek bu

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

yardýmýn için çok saðol, ama bu sabah danýþmanýmla konuþup expedia dan topladým artýk biletleri delta ist-ny gidiþ dönüþ 550 usd, american airlines ny-key west tek yön 227 usd diye iki ayrý uçuþ aldým. izmir-ist da ayarlarým artýk bi ara. internship-training de vize reddi pek olmuyor deniliyo ama görücez artýk. bi aykýrýlýk olur da vize alamazsam da olsun napalým bana thy promosyonlorýný kaçýrtan danýþmanlarýmý lanetliyorum orasý ayrý :F bir sürü bavul ödemesi yapmak zorundayým þimdi izm-ist bi de delta yüzünden :F

Üstad
    Tecrübe Puaný
    22

yardýmýn için çok saðol, ama bu sabah danýþmanýmla konuþup expedia dan topladým artýk biletleri delta ist-ny gidiþ dönüþ 550 usd, american airlines ny-key west tek yön 227 usd diye iki ayrý uçuþ aldým. izmir-ist da ayarlarým artýk bi ara. internship-training de vize reddi pek olmuyor deniliyo ama görücez artýk. bi aykýrýlýk olur da vize alamazsam da olsun napalým bana thy promosyonlorýný kaçýrtan danýþmanlarýmý lanetliyorum orasý ayrý :F bir sürü bavul ödemesi yapmak zorundayým þimdi izm-ist bi de delta yüzünden :F
    kaç bavul götüreceksin ?
    ya olduðun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

Konuyu biraz dagitacagim ama ne kadar sacma birsey geri donus biletini de almak, eger bir yillik gidiyorsan zaten donus tarihin buyuk ihtimalle 365 gunden fazla olacak zaten cogu havayolu sirketi 11 aydan fazlaki gun icin bilet vermiyor, mesela THY.Gerci donus biletini bulmussunuz bile ama. Nasil sacma bir sozlesmeymis. Sen ne zaman geri donecegini bilemezsinki,uc ay gibi kisa bir sure degilki donus zamanini kestirebilesin. Sacma bir sozlesmeymis. Sanmiyorum sozlesmede oyle bir sey yazsin ama diyelimki oyle birsey var olsa bile senin ucak biletini ne sekilde aldigini onlar bilemez,sen ucak biletini vizeni aldiktan sonra alacaksin. Ben de interne giderken cogu kisi dedi ucak biletini gidis donus al diye, sinirdan gecerken sorun cikar felan diye ama hic de birsey olmadi.Olmadi Amerikaya geldiginde donus biletini iptal edebiliyorsan edersin parani geri alirsin, donmeyecegini soylemissin. ( Vize aldinmi almadinmi ,durumun ne bilmiyorum, sadece yazinin bir kisminda sozlesmede donus biletini alman gerektigi yazdigini soylemissin, ona hitaben yazdim.)
    Peki.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

Fiyatlar ne kadar bilmiyorum ama istersen THY yi ara ve NY ucus biletini en dusuk siniftan al ve alirken soyle geri iadesi olan bir bilet istiyorum diye. Yani bazi ekonomi biletlerin geri iadesi yapiliyor. Senin buldugun gibi bir kampanya yakalamistim ve satin almistim, sonra bir nedenden dolayi bileti iptal ettirmek zorunda kaldim. Alirken soylemislerdi $20 keseriz eger iptal edersek dedi, kabul ettim fakat iptal ettirdigimde o $20 da kesmediler benden.
    Peki.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý azuhazu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Konuyu biraz dagitacagim ama ne kadar sacma birsey geri donus biletini de almak, eger bir yillik gidiyorsan zaten donus tarihin buyuk ihtimalle 365 gunden fazla olacak zaten cogu havayolu sirketi 11 aydan fazlaki gun icin bilet vermiyor, mesela THY.Gerci donus biletini bulmussunuz bile ama. Nasil sacma bir sozlesmeymis. Sen ne zaman geri donecegini bilemezsinki,uc ay gibi kisa bir sure degilki donus zamanini kestirebilesin. Sacma bir sozlesmeymis. Sanmiyorum sozlesmede oyle bir sey yazsin ama diyelimki oyle birsey var olsa bile senin ucak biletini ne sekilde aldigini onlar bilemez,sen ucak biletini vizeni aldiktan sonra alacaksin. Ben de interne giderken cogu kisi dedi ucak biletini gidis donus al diye, sinirdan gecerken sorun cikar felan diye ama hic de birsey olmadi.Olmadi Amerikaya geldiginde donus biletini iptal edebiliyorsan edersin parani geri alirsin, donmeyecegini soylemissin. ( Vize aldinmi almadinmi ,durumun ne bilmiyorum, sadece yazinin bir kisminda sozlesmede donus biletini alman gerektigi yazdigini soylemissin, ona hitaben yazdim.)
    açýkçasý bana da çok saçma geldi ama iþi ayarlayan yabancý sponsor American Hospitality Academy, anlaþmada da böyle bir madde vardý cidden okuyup imzaladýðým belgede yazýyordu aday uçak biletinde gidiþiyle birlikte dönüþü de almak zorunda ve Aha'ya biletleri uçuþ numaralarýný sunmak zorundadýr diye. kalmayalým diye ne yapýcaklarýný þaþýrmýþlar iþte :F danýþman þirketime de söyledim dediðini, bir yýl sonraya bilet çýkmýyo ztn, baþka tarihe alsam bi de ceza ödeyip deðiþtiricem vs diye, vize görüþmesi için de gidiþ dönüþ olmasý gerekiyor dönmeye niyetli olduðunu göstermen açýsýndan dediler. bilmiyorum ne kadar doðru ne kadar yanlýþ artýk. ztn expediadan aldýðým biletin gidiþ dönüþ fiyatýyla tek yön fiyatý ayný çýkýyodu, daha önce baktýðým thy biletleri de öyleydi ucuz halleri de yani. ondan o kýsmýna takýlmamýþtým hiç, ztn sadece ist-ny kýsmýný gidiþ dönüþ aldým gerisi tek yön. rezervasyon konusu da 3-5 gün olunca haziranýn 5ine 6sýna kadar bekleyesim gelmedi, haziranda fena yükseltiyolar fiyatlarý malum. tek umudum j1 staj programlarýnda red olayýnýn çok fazla yaþanmýyor olmasýna dair söylentiler, zaten geçen yýl watta sorunsuzca vize alýp gidip geldim. ing dili edb mezunu olarak dil sýkýntým da yok. çok sýradýþý biþeycaný red vermek isteyen birisine denk gelmediðim sürece bir sýkýntý olmamalý da görücez artýk 11'inde :S bu kadar bahane saymama raðmen görüþmeye kadar stresten ölüyor olucam orasý ayrý tabi :F:F

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý matador_36 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    kaç bavul götüreceksin ?
    küçük boy daðcý sýrt çantasýný el bagajý alýyorum, iki bavul büyük ihtimalle 23 kg x2 olarak. thy de ücretsizdi iki bavul ama delta 2.den 100 dolar alýyor. izmir-ist arasý pegasus almayý düþünüyorum, yurt içi uçuþta da 15 kg izin, 30 kg ekstra bagaj hakký almam gerekicek. ada uçuþu 1.den 25 2.den 35 usd alýyor ztn. tek bavula sýðma gibi bir mucize gerçekleþtirsem epey kar ederim aslýnda da çook zor. 1 yýl için pek mümkün deðil. hatta dönmeme derdinde olduðumdan çok þeyden vazgeçmem gerek. gideceðim yer çok ucuz da deðil, walmart bile yok ordan alýyým aman ucuz desem :F ben yine bi uðraþýyým tek bavula inmeye ama, kendimden pek umudum yok o konuda.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)