Work and Travel
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 14 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Pasaportu her dakika yanımda taşımak zorundamıyım?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Question Pasaportu her dakika yanýmda taþýmak zorundamýyým?

Arkadaþlar bilen birisi yazabilirmi acaba ben her dakika pasaportumu vizemi ds2019 ve sevis belgemi yanýmda taþýmak zorundamýyým bunun basit bir yolu yokmudur?Yani atýyorum ben siz flagsta çalýþýyorum iþe giderken gelirken dýþarda ne biliyim gezmeye gittiðimde atýyorum polis çevirdi yada bana lazým oldu biþekilde diyelim , illaki tüm belgeleri yanýmda taþýmam mý gerek :s

fotokopisini çekip cebimde tutsam sadece vize sayfasýný yeterli deðilmi acaba?

bu konuda beni aydýnlatabilirseniz çok sevinirim.

Araþtýrmacý Watçý broadway - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    14

hayýr tabii ki yanýnda taþýma, birer fotokopisini odanda bulundur, birer fotokopisi ne türkiyede býrak, bir eloktronik ortamda bulunsun mailinde yeter

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Belgelere ihtiyacýn yok. Onlarýn evinde muhafaza et. Sokakta polis sana o belgeleri sormaz. Yalnýz, bir kimliðin olmasý gerekiyor. E senin kimliðin de pasaportun. Ne olur ne olmaz diye pasaportunu daima yanýnda taþý. Tabi bu bulunduðun þehre göre deðiþir. Bazý þehirlerde kimlik sadece içki-sigara almak, barlara girmek için gerekiyor sadece. Bunun içinde üzerinde Ýngilizce bilgiler yazan her türlü kimlik yeterli olur.
    PR, Reklamcý, Fotoðrafçý, Maceracý, Amca

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Cool

Alýntý erkn Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Belgelere ihtiyacýn yok. Onlarýn evinde muhafaza et. Sokakta polis sana o belgeleri sormaz. Yalnýz, bir kimliðin olmasý gerekiyor. E senin kimliðin de pasaportun. Ne olur ne olmaz diye pasaportunu daima yanýnda taþý. Tabi bu bulunduðun þehre göre deðiþir. Bazý þehirlerde kimlik sadece içki-sigara almak, barlara girmek için gerekiyor sadece. Bunun içinde üzerinde Ýngilizce bilgiler yazan her türlü kimlik yeterli olur.
    ehliyet yeterli olur mu hocam?

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Polislik bir durumda yeterli olmaz. Onlara pasaport ve vizeni göstermen gerek ama bahsettiðim diðer mevzularda yani yaþýný kanýtlamak için deðil ehliyet akbil bile yeterli olabiliyor bazý zamanlarda. Bizim bir arkadaþ akbil üzerinde photoshop ile oynayýp yaþýný büyütmüþtü. Barlara öyle giriyordu

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Polislik bir durumda yeterli olmaz. Onlara pasaport ve vizeni göstermen gerek ama bahsettiðim diðer mevzularda yani yaþýný kanýtlamak için deðil ehliyet akbil bile yeterli olabiliyor bazý zamanlarda. Bizim bir arkadaþ akbil üzerinde photoshop ile oynayýp yaþýný büyütmüþtü. Barlara öyle giriyordu

ben los angelese gidicem orada kurallar nedir acaba?

yani pasaportumu taþýmak yerine sadece fotokopilerini çektirsemde onlarý taþýsam yanýmda olmazmý acaba?

yani polislik drumda alkol alýmý vs. durumlarda vize pasaport fotokopimi göstersem yeterli olmazmý acaba?

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Fotokopiye Türkiye'de bile itibar etmiyorlar. Amerika'da bakmazlar bile

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Fotokopiye Türkiye'de bile itibar etmiyorlar. Amerika'da bakmazlar bile
    pasaportu taþýyacaz yani sürekli :s

iþe giderken falandamý taþýmamýz gerek yanýmýzda peki her gün her gün

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    42
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý jammy_fellow Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar bilen birisi yazabilirmi acaba ben her dakika pasaportumu vizemi ds2019 ve sevis belgemi yanýmda taþýmak zorundamýyým bunun basit bir yolu yokmudur?Yani atýyorum ben siz flagsta çalýþýyorum iþe giderken gelirken dýþarda ne biliyim gezmeye gittiðimde atýyorum polis çevirdi yada bana lazým oldu biþekilde diyelim , illaki tüm belgeleri yanýmda taþýmam mý gerek :s

fotokopisini çekip cebimde tutsam sadece vize sayfasýný yeterli deðilmi acaba?

bu konuda beni aydýnlatabilirseniz çok sevinirim.
    Selamlar, ABD'de gideceginiz yere vardiktan sonra en yakin DMV ofisine giderek 8 dolardi galiba para karsiliginda bir adet fotografli ID CARD(kimlik belgesi)alabilirsiniz. DMV ehliyet alinan ofislerin ismidir, google'a hangi bolgeye gidiyor iseniz DMV yazarsaniz en yakindaki ofisi size gosterir ve belgeleriniz ile (pasaport,vize,ds-2019) oraya giderek ucreti karsiliginda bu ID CARDi alin cuzdaniniza koyun ve her ihtimale karsi bu belgelerin fotokopisini de cektirip cuzdaninizda tasiyiniz. Herhangi bir sorun olmayacaktir. Ancak bazi club ve eglence yerleri ogrencilerden giris parasi almiyor ve bu gibi olaylarda pasaportunuzu tasimaniz gerekiyor ki oradan ogrenci oldugunuzu kanitlayabilirsiniz cunku pasaportlarda ogrenci oldugunuz yaziyor. Ya da ID karti alirken gorevliye OGRENCI diye bir not dusurulme imkani olup olmadigini sorabilirsiniz, eger oraya not dusebilirler ise pasaporta olan ihtiyac tamamen kalkar ortadan( Disko, bar ,eglence merkezi yerlere giris icin soyluyorum)

Ilave bilgi : DMV sizden oturdugunuz adresi de ispatlamanizi isteyebilir. Bunu da banka hesabi acarken bankaya : Lutfen ev adresime Welcome (hos geldiniz) mektubu yollarmisiniz diyerek Onlardan welcome mektubu rica edersiniz ve bu mektup 3-5 gun icinde evinize ulasir. Ve DMV ye giderken bu mektubu da evraklarinizin arasina eklersiniz. Eger DMV bu banka mektubu olmaz bana elektrik su gaz faturasi getirin der ise onlara ogrenci oldugunuzu ve uzerinizde bu tarz abonelikler olmadigini kibarca belirtirsiniz.
    Konu Sercan977 tarafýndan (12-06-2013 Saat 01:02 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý Sercan977 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Selamlar, ABD'de gideceginiz yere vardiktan sonra en yakin DMV ofisine giderek 8 dolardi galiba para karsiliginda bir adet fotografli ID CARD(kimlik belgesi)alabilirsiniz. DMV ehliyet alinan ofislerin ismidir, google'a hangi bolgeye gidiyor iseniz DMV yazarsaniz en yakindaki ofisi size gosterir ve belgeleriniz ile (pasaport,vize,ds-2019) oraya giderek ucreti karsiliginda bu ID CARDi alin cuzdaniniza koyun ve her ihtimale karsi bu belgelerin fotokopisini de cektirip cuzdaninizda tasiyiniz. Herhangi bir sorun olmayacaktir. Ancak bazi club ve eglence yerleri ogrencilerden giris parasi almiyor ve bu gibi olaylarda pasaportunuzu tasimaniz gerekiyor ki oradan ogrenci oldugunuzu kanitlayabilirsiniz cunku pasaportlarda ogrenci oldugunuz yaziyor. Ya da ID karti alirken gorfevliye OGRENCI diye bir not dusurulme imkani olup olmadigini sorabilirsiniz, eger oraya not dusebilirler ise pasaporta olan ihtiyac tamamen kalkar ortadan( Disko, bar ,eglence merkezi yerlere giris icin soyluyorum)
    teþekkür ederim bilgin için

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

aynen bu bilgi çok iyi oldu saollasýn

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Eger sercaan arkadasin soyledigi non driver id yi alamazsaniz , pasaport tasiyacaksiniz. Barlarin %95 inde pasaport disinda bir kimligi kabul etmezler yabancilar icin. Resmi makamlar zaten kabul etmez.

Uçuþa Hazýr Watçý Aytek - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    13

barlara sürücü belgesi ile girilebiliyor diye biliyorum

yaþýnýz 21 degil ise sürücü belgesine ps atýn,içeri girin

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Student ID card ý þirket verdi de arkadaþlar yarýn uçaðým var verdikleri kaðýt parçasýný bulamýyorum yarýn 13:00 da uçaðým var o zamana kadar nasýl halledebilirim amerikada halledebilir miyim önemli bir þey mi

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)