ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!
yazilanlari fazla vaktim olmadigi icin okumadim umarim ayni seyleri yazmiyorumdur. biz 3 arkadas cebimizde 2000 dolarla geldik, otostop ve bisikletle gidip geliyoruz araba sart alicaz biz de. size onerim 2 hafta idare edin eger is yerinize yakinsaniz 2 hafta sonra toplu para alicaksiniz unutmayin yani baya bi paraniz olucak, 2000 dolari gecmeden bi araba alin, arabanin 3 aylik toplamda 300 400 dolar civari sigorta parasi olucak ve bazen arabaya plaka ucreti de vermeniz gerekiyor o da 150 200 dolar civari bunlari hesaba katarak bi araba alin. arabayi zararla da olsa bi sekilde satarsiniz bu yuzden travel inizi cok fazla etkileyecegini sanmiyorum, araba almazsaniz calisacaginiz surede rezillik cekersiniz traveli biraz daha iyi yapmak icin bu rezillige degmez ustelik arabayi satarken zarar edeceksiniz die de bisi yok, cebinizdeki para cok iyi rahat olun ama dikkatli harcayin, ayrica 2. isi dusundunuz mu bilmiyorum ama tahminimce ingilizceniz iyi bu yuzden bakmadiysaniz bile 2. ise bakmanizi siddetle oneririm, uzun yazdim ama aciklamak istedim iyi watlar
Konu Aytek tarafından (16-06-2013 Saat 03:18 PM ) değiştirilmiştir.
Aytek, 800 dolar sigorta ve plaka icin bana biraz fazla geldi. tucem yaninizda goturdugunuz para miktari cok iyi, endise iyi ama biraz fazla endise ediyorsunuz gibi geldi. yine bu forumda farkli bir baslikta bi arkadas 800 dolara arabanin kendisini almisaytegin dedigi gibi craiglistten bi bakin ya da ebay den. 2. is olayini ne kadar geciktirirsen o kadar zor bulursun ama bir yandan da calisma saatlerinizin belirsiz olmasi 2. is imkaninizi kisitliyor
arabayi satarsiniz merak etmeyin , sorun satmak degil , arkadaslarin dedigi gibi bazi masraflariniz olur. Simdi bir arabayi aldiginizda oncelikle 100-200 dolar arasi vergi gecici plakaya verirsiniz , daha sonra da 50-60 dolar civarinda arac muayenesine vermeniz gerekir. Bu arac muayene merkezlerinde arabanizin herseyi didik didik edilir , minnacik bir curume , bozulma , delik durumunda bile inspection i vermezler , arabanizi tamir etmenizi isterler. Tamirler pahalidir. Dolayisiyla , bana sorarsaniz bisiklet ve toplu tasimalarin zamanlarini iyi ogrenin , onlari kullanin. Gunu birlik alisveris veya baska seyler icin 4-5 arkadas birlesip araba kiralayin. Haftada bir araba kiralamaya 100 dolar harcanir 5 kisi icin. Bu da kisi basi 20 dolar demek. Haftada 1 gun arac kiralayarak gezip , alisverisinizi kolayca yaparsiniz. Travel kisminda yine 4-5 kisilik gruplarla arac kiralayin eger 6-7 kisi olursaniz van kiralarsiniz. Dolayisiyla zorunlu haller disinda arac kiralamayin. Eger illa arac alacam diyorsaniz alcaginiz araci cok iyi arastirin. Aractan iyi anlamaniz sart. Herseyi super olan bir araci ucuza alirsaniz ne ala. Ama eger kendinize guvenmiyorsaniz bu islere girmeyin. Basiniz agriyabilir.
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
ehliyet almaniz cok bisey degistirmez. Sigorta icin ayd 20-30 dolar fazla verirsiniz o kadar. Onemli olan dedigim gibi arabadan iyi anlamaniz , kesinlikle sorunsuz bir ucuz araba bulmaniz. Sonra da diger islemler yapmaniz. Biraz prosedurleri var ugrastiri ama cok zor degil asil sorun sorunsuz ucuz arabayi bulmaktir. Mesela UTAH eyaletinde dealer lardan yani galerilerden araba aldiginizda gecici 3 aylik plaka veriyorlar. Dolayisiyla kayitmis , muayene imis , oymus buymus ugrasmiyorsunuz. Ama benim ogrendigim kadari ile Alabama da 30 gunluk sure veriyorlar gecici plaka icin. Bunu arastirabilirsiniz , bi tane etrafta dealer bulun buyuk kucuk farketmez , ikinci el araba satan biryer bulun ordakine sorun eger araba alirsam gecici plaka ile ne kadar sureblirim diye. Onlar daha net bilgi verir.
ayrica bir bilgi vereyim , su an yeni yasa ciktiysa bilemem ancak , 2008 de Utah da , 2010 da maryland de araba aldim. Ikisinde de Turk ehliyetim ile arabayi ustume kaydettirdim ve sigortami yaptirdim. Yabanci ehliyeti en riskli grubundan gorup en pahali fiyati veriyorlar tek farki bu. Ama yasak degil. Dedigim gibi 2011 eylul ayindan sonra bir yasa cikip degistiyse bilemem. Ama oncesinde boyle bi yasak yoktu.
benim de ilk gidisim cok bilmis gibi konustuguma bakma watin 4. gunundeyim su anda. sizin bizden farkiniz 2. is seceneginiz zor olmasi bi de biz marriott ta calisiyoruz sagolsunlar 2 ogun acayip guzel yemekler veriyorlar o giderden kurtuluyoruz, o yuzden zorluk yasayabilirsiniz ama bence su da olur travel i arabayla yapmayi dusunmuyorsnaiz motor alin 500-700 arasina, 60 cc ye kadar ehliyet istemiyorlar, her yeri rahatlikla gezersiniz hem daha az yakar hem de insurance gideri yok. araba da her sey dahil 1200 dolara bulabilirsiniz
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks