Merhaba,
İlk olarak işvereniniz ile konuşmalısınız.
Sorununuz çözülmez ise ve haklarınızın yendiğini iddia ediyorsanız işverenenizi acentanıza (türkiye'deki) rapor edin. Ve neler yapabileceğini sorun.
Olur da acenta da sizi elinin tersi ile iterse, Amerika'daki sponsor firmaya durumu bildirip mağduriyetinizi anlatın.
Çok çok zayıf bir ihtimal, sponsor da sizi tatmin etmezse gemileri yakıp department of labor a kadar gidebilirsiniz ancak bunun için işverenin haklarınızı ihlal ediyor olması falan gerekir ki haklı çıkın (paranızı vermez, kalacak yer pistir vs.)
Siz orada çalışma izni ile çalışıyorsunuz, kaçak değilsiniz ve işverenin size karşı zorunlulukları var.
Eğer işveren haklarınızı ihlal ediyor ise ve acenta ile olan anlaşmanızda da sizin mağdur olmayacağınızı garanti eden bir madde varsa size yeni bir iş bulmalarını talep edebilir, yardımcı olmadıkları takdirde sponsora gidebilirsiniz.
Sponsor sizin işvereniniz ile ve acentanız ile görüşür, işten ayrılmanıza izin verirse size 2 hafta falan süre tanır, iş bulmanı garanti etmiyoruz, iş bulsan da onaylayacağımızı garanti etmiyoruz. Yani sen 2-3 haftaya ülkeden çıkmak zorunda kalabilirsin onaylıyor musun diyor.
Ciddi bir kumar aslında.
Ama ben yaptım, değiştirdim.
Acentam güzeldi, sponsor da bizi haklı buldu, ikinci bulduğumuz işi de onayladı. Ve sorunsuzca işimizi değiştirip iğrenç bir internshipden muhteşem bir internship çıkardık.
Ancak dediğim gibi,
iş bulunması yetmiyor, sponsorunda bunu bölümünüzle alakalı ve size faydalı bulup, onaylaması gerekli.
Normal şartlarda iş bulursanız ve onaylanırsa, süreç 1 aydan fazla sürebilir.
Bol şans.

Alıntı
Bookmarks