Work and Travel
Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Ýþ býrakma hakkýnda acil yardým

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Ýþ býrakma hakkýnda acil yardým

Merhabalar, þu an Amerika'da lanet biryerde çamaþýrhanede çalýþýyorum. Etrafta yapacak hiçbirþey olmadýðý gibi fabrikada ormanýn içinde sürekli 6-7 tane meksikalýyla çalýþýyoruz. Ne dilimizi geliþtirebiliyoruz ne de insan gibi çalýþýyoruz. Bu nedenle de iþi býrakmak istiyorum, iþi býrakýrsam ne kadar süre burada kalabilirim ve seneye gelirken vize almam konusunda sýkýntý yaratýr mý? Teþekkürler.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

1 hafta içinde yeni iþ bulamazsan programýn iptal olacak ve amerikadan çýkmýþ olman gerekecek.Seneye tekrar j1 vizesi almanýn sýkýntý olacaðýný düþünmüyorum çünkü geçen sene erken dönüp de bu sene tekrardan wat yapan arkadaþlarým var.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý Beaches Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhabalar, þu an Amerika'da lanet biryerde çamaþýrhanede çalýþýyorum. Etrafta yapacak hiçbirþey olmadýðý gibi fabrikada ormanýn içinde sürekli 6-7 tane meksikalýyla çalýþýyoruz. Ne dilimizi geliþtirebiliyoruz ne de insan gibi çalýþýyoruz. Bu nedenle de iþi býrakmak istiyorum, iþi býrakýrsam ne kadar süre burada kalabilirim ve seneye gelirken vize almam konusunda sýkýntý yaratýr mý? Teþekkürler.
    kardesim isvereninden izin almadigin takdirde ve isverein sponsora seni sikayet ettigi takdirde programin dolayisiyla vizen iptal edilir.Vizen iptal edilirse gelecek seneki vize gorusmesinde buyuk ihtimalle neden programinin iptal edildigi sana sorulacak. Bu sana olumsuz yansiyabilir ya da hicbir yansimasi olmaz. Ancak soru genelde soruluyor.

Acemi Watçý Lee-on! - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    0

Önce sponsoruna ayrýlmak istediðini belirt. Sonra iþ vereninle konuþ ve ayrýlma konusunda anlaþ. Daha sonra sponsoruna anlaþarak ayrýldýðýný bildir. Bu durumla sorun çýkarmamalarý lazým. Alan memnun satan memnun. Ben bu sene bu þekilde yapmadýðým için biraz sorun olmuþtu ama hallettim daha sonra. Her iki tarafa haber verip izin almadan yaparsan sorun çýkabilir. Ayrýca iþ bulup sonra ayrýl derim.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Merhaba,
    Ýlk olarak iþvereniniz ile konuþmalýsýnýz.
    Sorununuz çözülmez ise ve haklarýnýzýn yendiðini iddia ediyorsanýz iþverenenizi acentanýza (türkiye'deki) rapor edin. Ve neler yapabileceðini sorun.
    Olur da acenta da sizi elinin tersi ile iterse, Amerika'daki sponsor firmaya durumu bildirip maðduriyetinizi anlatýn.
    Çok çok zayýf bir ihtimal, sponsor da sizi tatmin etmezse gemileri yakýp department of labor a kadar gidebilirsiniz ancak bunun için iþverenin haklarýnýzý ihlal ediyor olmasý falan gerekir ki haklý çýkýn (paranýzý vermez, kalacak yer pistir vs.)

Siz orada çalýþma izni ile çalýþýyorsunuz, kaçak deðilsiniz ve iþverenin size karþý zorunluluklarý var.
    Eðer iþveren haklarýnýzý ihlal ediyor ise ve acenta ile olan anlaþmanýzda da sizin maðdur olmayacaðýnýzý garanti eden bir madde varsa size yeni bir iþ bulmalarýný talep edebilir, yardýmcý olmadýklarý takdirde sponsora gidebilirsiniz.

Sponsor sizin iþvereniniz ile ve acentanýz ile görüþür, iþten ayrýlmanýza izin verirse size 2 hafta falan süre tanýr, iþ bulmaný garanti etmiyoruz, iþ bulsan da onaylayacaðýmýzý garanti etmiyoruz. Yani sen 2-3 haftaya ülkeden çýkmak zorunda kalabilirsin onaylýyor musun diyor.
    Ciddi bir kumar aslýnda.
    Ama ben yaptým, deðiþtirdim.
    Acentam güzeldi, sponsor da bizi haklý buldu, ikinci bulduðumuz iþi de onayladý. Ve sorunsuzca iþimizi deðiþtirip iðrenç bir internshipden muhteþem bir internship çýkardýk.
    Ancak dediðim gibi,
    iþ bulunmasý yetmiyor, sponsorunda bunu bölümünüzle alakalý ve size faydalý bulup, onaylamasý gerekli.
    Normal þartlarda iþ bulursanýz ve onaylanýrsa, süreç 1 aydan fazla sürebilir.

Bol þans.
    Amerika hakkýnda bütün bildiklerim bu blogta!
    http://butunbildiklerinianlat.blogspot.com/

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ýsverenle konus tamam derse amerýkadakýnsýrketýne maýl at ýsverenýmle konustum sebeplerým sunlar ayrýlmak ýstýyorum o sýrada yený býr ýs bulmaya calýs sýrketýn hem yený buldugun ýs ýcýn yený manager ýnle de eský ýsýný býrakmak ýstedýgýn managerinle ýletýsýme gececek ... totalde 1 hafta suruyor sýrketýn ne kadar hýzlý davranýrsa o kadar cabuk ayrýlýrsýn. bu normal surec bende jýsýmýndegýstýrdým anlattýgým seylerý yaptým sýrasýyla ama yený geldýgým yerde urdunluler var 1 2 gunde her seyý halledýp gelmýsler hatta ssn ye basvurmadan.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

North Carolina da restoran worker liktan New York ta Grafik Tasarima geldim.Once ne isyerini ne sponsoruna bisey deme.Nereye gideceksen is ve kalcak yer ayarla.Amerika da en kolay New York.Yasam acisindan zor ama ev is olayini ayarlarsin. USA ilan a gir is falan sorustur Turk Sitesi zaten.Sonra sponsoruna olayi rapor et.Isten cikacagim New York a gitmek istiyorum diye.Hatta arkadasin falan varsa onlarlada konus mailine ya ben oyle yaptim yerim isim hazir dedim.Is cikisimi yaptilar ve 2 hafta surem oldugunu soylediler.Aninda New York a gittim isimi evimi yazdirdim sikinti cekmedim.Sinir disi olayi falan korkma.Her zaman isini birakabilirsin is bulma hakkin var.Yok isten cikinca vizen yanar soyle boyle hep kandirmaca.Sana bir sure vermek zorunda icini rahat tut.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)