Work and Travel
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: tecrübeli arkadaslar yardým lazým.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart tecrübeli arkadaslar yardým lazým.

suanda orange beach alabama da mc iþindeyiz. dandik bi evde 6 türk kalýyoruz. ev iþ yerine 15 dk yürüme mesafesinde. walmart beach gibi mekanlara ise 30 dk yürüme mesafesinde. biz bu evden ve iþden ayrýlýp daha merkezi bir yerde kalýp orda calýsmak istiyoruz. diger arkadaslardan bildigimiz kadarýyla ev de iþ de mevcut. sorun þu burdaki supervisor 6 kiþinin birden evden ve iþden ayrýlmasýna sýcak bakmaz çünkü adama deli gibi para kazandýrýyoruz. csb (us deki wat firmasý) de böle bi durumda bize zorluk cýkarýr mý? çünkü gerçekten etrafýmýzdaki herkesden kötü durumdayýz. 75$ haftalýk kiþi basý kiramýz var 7.25$ saatlik ücret ve max calýsma saati 35. ne yapmak lazým tecrübeli, bilgisi olan arkadaslar yorum yaparsa güzel olur. teþekkürler.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

ikinci is bulacaksiniz , isvereniniz ve ozellikle sponsorunuz izin vermedigi surece isten ayrilamazsiniz. Konaklama icin is sozlesmenizde yaz boyunca kalma zorunlulugu yoksa konaklamadan ayrilabilirsiniz. Bunu yine sponsora bildirmelisiniz.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Al bende seninle ayný durumdayým... Gulfport mississippi de mc de calýsýyorum saatlik 8 dolar haftalýk 100 dolar iðrenc ev ve 20 türk ayný apartmandayýz bildiðiniz türkiye burasý cýkýyoruz mac falan yapýyoruz. Üstelik 2.iþ yok! 7 saat bisikletle gezdiðim günleri hatýrlýyorum. Miami ye doðru kaçmayý planlýyorum bi arkadaþla. gecenlerde makedon bi kýz gitti ondan haber bekliyorum suan...

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

kardes makedon kiz isten ayrilip mi gitti? bende sehir degistirmeyi dusunuyorumda nasil halletmis isvereni ikna etmis demi basta o sureci biliyon mu

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

sistem deðiþik burda bizim us sponsoru csb, baska türk arkadaslarla tanýstýk bize 2km uzaktalar beach e 100m evde kalýyorlar adamlarýn us sponsoru cie gibi biþi tam hatýlayamadým. biz 6 kiþi evden ayrýlýp adamlarýn yasadýgý yerde ev tutsak büyük ihtimal supervisor sýkýntý cýkaracak cünkü ederinin cok üstünde kira veriyoruz. iþten zaten 2. iþ bulmadan ayýlýnmaz ancak 2. iþ imkanlarý da yine bize yürüme mesafesinde 20 dk. bize asýl koyan bu kadar yakýn mesafede iþ ortamý ve sosyal ortamýn bu kadar deðiþkenli göstermesi oldu. mc iþleri ciddi sýkýntýymýs mecbur olunmadýgý takdirde seçilmemeli.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

anladim skintiliymis eger cozum bulamazsaniz is veya konaklama degisikligi icin . kaldiginiz yer icin indirim isteyin. benim arkadaslar konusup anlasmislar indirmisler konaklama ucretini

Acemi Watçý
    Yaþ
    32
    Tecrübe Puaný
    0

ben de dün sabah iþten anlaþmalý olarak ayrýldým ve ciee ' ye bildirdim. gece atlayýp new york'a geldim. iþ bulup devam edecem. ve bugün gezerken bir çok türk gördüm iþi býrakýp ülkeye dönecek olan. ve herkes danýþman þirketlerden rahatsýz. gerçekten lanet ettirdiler. ilgilenmiyorlar bile ve sürekli yalan dolan.. neyse arkadaþlar umarým hepimiz için en iyisi olur..

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Kardesim sureci anlatsana ilk isverenle mi konustun?neden ayrldin?sponsara isverenle anlastktan snra mi soyledin.

Acemi Watçý
    Yaþ
    32
    Tecrübe Puaný
    0

ilk baþta iþle ilgili problemleri danýþman þirketime söyledim ilgileneceklerini söylediler söylemiþler ama hiç birþey deðiþmedi sonra ciee'yi aradým anlattým onlara derdimi dönecez dedikleri halde onlar da dönmedi . En sonunda iþten ayrýlmak istediðimi ve ne yapmam gerektiðini danýþman þirkete sordum onlar da iþverenle anlaþmalý olarak ayrýlmam gerektiðini söylediler. gittim genel müdür ve managerýmla konuþtum ve bir problem çýkarmadýlar . sonra ciee'yi aradým iþten ayrýldýðýmý söyledim . süreç bu þekilde. iþ bulmam içinde 15-20 gün kadar sürem olduðunu söylediler..

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Tesekkurler ben de manager la konustm sirketine haber ver onaylarlarsa sorun yok dediler.benim ayrilmamda is yonundn sknti yok genelde sosyal acidan sknti var ins sknti cikmaz

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    42
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý manboy19 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ben de dün sabah iþten anlaþmalý olarak ayrýldým ve ciee ' ye bildirdim. gece atlayýp new york'a geldim. iþ bulup devam edecem. ve bugün gezerken bir çok türk gördüm iþi býrakýp ülkeye dönecek olan. ve herkes danýþman þirketlerden rahatsýz. gerçekten lanet ettirdiler. ilgilenmiyorlar bile ve sürekli yalan dolan.. neyse arkadaþlar umarým hepimiz için en iyisi olur..
    Hayirdir Manboy, neden ayrildin isten ? Ne gibi seyler yolunda gitmedi mesela ? Ilginc, iyi cesaret, tebrik ederim, ayrica Newyork gibi bir yere tek basina alip bavulunu gitmen takdir edilesi.

Acemi Watçý
    Yaþ
    32
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý Sercan977 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hayirdir Manboy, neden ayrildin isten ? Ne gibi seyler yolunda gitmedi mesela ? Ilginc, iyi cesaret, tebrik ederim, ayrica Newyork gibi bir yere tek basina alip bavulunu gitmen takdir edilesi.
    Þaka gibi 4 hafta geçirdim Sercan abi. Biliyorsun zaten 14 saatlik oryantasyon sürecimizden sonra 2 gün çalýþarak haftayý tamamladýk ve o 2 günde toplam 10 saat çalýþtýrdýlar . sonraki hafta 27 saat çalýþtým. þirketi aradým bu durumdan rahatsýz olduðumu belirtmek için 2 hafta sonra düzelmezse tekrar konuþalým dediler . 3. hafta 33 saat çalýþtým tamam dedim ama uyarý aldým yavaþ olduðum ve çok çalýþtýðým hakkýnda ve 3 gün off veriyolar zaten. 4. hafta þaka gibi baþlayýp bitti 17 saatle tamamladým ve dayanamadým artýk býrakýp geldim. burada kasiyerlik yapýyorum manhattanda deðilim tabiki ama gezdim en azýndan. Ýçim daha rahat ve piþman deðilim. Bir çok öðrenciyi buraya gönderip ilgi gösteriyor gibi davranýyorlar ama gerçekten ben samimiyetlerine asla güvenmiyorum.. Bakalým süreç nasýl devam edecek..

Acemi Watçý
    Yaþ
    32
    Tecrübe Puaný
    0

Gerçekten þaka gibi sabah uyandýðýmda þirketimden gelen e-mailler bilgilendirme için deðilde korkutmak için gönderilmiþ gibi . okurken geriliyorum. vizemin iptal olma durumu var mý anlaþmalý olarak ayrýldýðýmda ya da anlaþmalý olarak ayrýlmamýza raðmen ciee'nin kabul etmeme olayý ? Bugün tekrar arayacaðým ama yeterince gerginim.

yeni bir mail daha geldii ve þirketim çalýþtýðým otelle konuþtuðunu ve benim new york'a sadece ziyarete geldiðimi hatta uçak biletimi þirketimin deðiþtirdiðini vs. sölediðimi söylemiþler. neler oluyor anlamýyorum ama lanet ettim bir daha asla yapmayacaðým ve kimseyede önermeyeceðim. ve bu konuda yasal olarak ne yapabilirsem peþine düþeceðim..
    Konu manboy19 tarafýndan (16-07-2013 Saat 05:56 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    42
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý manboy19 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Gerçekten þaka gibi sabah uyandýðýmda þirketimden gelen e-mailler bilgilendirme için deðilde korkutmak için gönderilmiþ gibi . okurken geriliyorum. vizemin iptal olma durumu var mý anlaþmalý olarak ayrýldýðýmda ya da anlaþmalý olarak ayrýlmamýza raðmen ciee'nin kabul etmeme olayý ? Bugün tekrar arayacaðým ama yeterince gerginim.

yeni bir mail daha geldii ve þirketim çalýþtýðým otelle konuþtuðunu ve benim new york'a sadece ziyarete geldiðimi hatta uçak biletimi þirketimin deðiþtirdiðini vs. sölediðimi söylemiþler. neler oluyor anlamýyorum ama lanet ettim bir daha asla yapmayacaðým ve kimseyede önermeyeceðim. ve bu konuda yasal olarak ne yapabilirsem peþine düþeceðim..
    Manboy, anlattigina gore sirketin galiba otele karsi seni korumaya calisiyor. Otelin herhalde is sozlesmeni ya da vizeni iptal etmek istedi ve sirket de bunun basina gelmemesi icin senin adina agzindan yorum yapmaya calismis. Ya da ben yanlis anladim, karisik yazmissin biraz, kimin kime ne soyledigi belli degil . Merak etme insallah birsey cikmaz bu isten ve NYde mutlu bir yaz gecirirsin. Ama sirketinle surekli irtibat halinda olmaya calis ve ne tarz yonergeler veririler ise takip etmeye calis. Is sozlesmen belki cok onemli degil ama eger otelin CIEE araciligi ile vizeni iptale gitmeye calisir ise o zaman ilser sarpa sarmaya baslayabilir. Bunun olmasina musade etme, ve eger VBye geri donmen gerekir ise don gel derim ben. Tabi yine de sana kalmis bir karar olarak gozukuyor.

Acemi Watçý
    Yaþ
    32
    Tecrübe Puaný
    0

Abi sabah çok gergindim o yüzden karýþýk yazmýþým pek anlaþýlýr gibi deðil haklýsýn. Ama þirketim beni suçlarcasýna bir mail atmýþ emin olabilirsin. Maili buradan paylaþmayý doðru bulmadým. Neyse sabah ciee ' yi aradým ve iþten anlaþmalý olarak ayrýldýðým onlara ulaþmýþ. Bana yeni iþ bulup bulmadýðýmý sordu eðer bulmadýysam 2 hafta sürem olduðunu söyledi. Yani bir sýkýntý yok. Ama Türkiyedeki þirketim kesinlikle kendi adlarý lekenecek korkusuyla beni azarlar þekilde mail bile atabiliyor . Her zaman dediðim gibi saygýmý yitirmeden her þekilde hakkýmý arýcam ve umarým herkes arar . Buraya gelmek için herkes çok fazla emek harcadý karþýlýðý bu kadar kötü olmamalý.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)