Arkadaslar benim gecen seneden kalma pasaportum var. Yalniz suresi ocak ayinda bitti. Bu sene uzatirken harc parasi vermeyecegimiz ama suresi bittigi icin pasaporta yeni defter alip defter parasi verecek miyiz??

Arkadaslar benim gecen seneden kalma pasaportum var. Yalniz suresi ocak ayinda bitti. Bu sene uzatirken harc parasi vermeyecegimiz ama suresi bittigi icin pasaporta yeni defter alip defter parasi verecek miyiz??
Harç ücretleri
Pasaport varsa sadece harç paras? verip isted?in süre kadar uzatacaks?n normalde ama,
Ö?renci oldu?un için harç ta vermemen gerekmiyor, o zaman sadece cüzdan de?i?ecek san?r?m.

Y benim sorum da cuzdanla ilgili zaten. Benim zaten hali hazirda cuzdanim var. Ama pasaportumun suresi bitti. Sorum pasaportu temdit edince yeni cuzdan almam gerekecek mi?

tmm ayn? ben?mde oyleydi harc muafiyet yaz?s? alman yeterl? cuzdan deg?sm?yor sadece yeni tar?h? bas?yorlar

Eyvallah y?ld?r?m karde?im saol varol

Cüzdan'?n tek de?i?me durumu (geçen sene kar??l?t?m) üzerindeki resmin cok eski olmas?. ne yaz?kki resim tek ba??na de?i?miyor.![]()

Merhaba. Biraz eski bir konuyu hortlat?yor gibi oluyorum ama az önce sirketten mail gelmis tam da s?nav zaman? sinirlerim att?. Pasaportu sirkete sorup uzatm?st?m ve pasaportun süresi 4 Aral?kta 2009 da bitiyordu. Simdi sirketten 1 Ocak 2010 olmas? laz?m uzat?n diyorlar. DS formlar?n? yollad?m, vize görüsmesine bile girdim simdi mi söylenir buABD vizesi icin pasaport bitis süresi vize bitisinden sonra kac ay olmal? hat?rlayan var m? ? ?yi günler...

ya sonucta aralikta zaten donmus olucaksin yeterli bi sure ama bana da ocak 2010 demislerdi..

Gecen sene pasaportum 15 Kasim'a kadar gecerliydi ama herhangi bir sorun olmamisti. Belki bu sene koymus olduklari bir kuraldir. Eger sirketin o yonde bir bilgi vermisse uymani tavsiye ederim. Sonucta kendi kafalarindan uyduracak degiller ya mutlaka konsolosluktan gelen bilgi uzerine luzum gormuslerdir. Maalesef can skici bir durum. Ne diyeyim, kolay gelsin arkadasim.

selamlar.. benim de bir sorum olacakt?.. amerikada pasaportun süresini uzatm?? kimse var m? aram?zda veya böyle bir ?ey duymu? biri.. orda uzatma ücretleri daha ucuz diye bir ?ey duydum ama varsa bir bilenden duymak daha iyi olurdu..

E?itim ate?eli?inden yaz? istiyorlar. Türkiye'de ö?renci oldu?unuzu söyleyince de i?lemin yap?ld??? günden itibaren en fazla 1 y?ll?k uzataca??n? söylüyor. Yani Türkiye'de oldu?u gibi pasaport tarihinize 1 y?l eklemiyor. Geçen sene askerlik tecil belgesi bile al?p gitmi?tim ucuza kapat?r?m diye ama Türk bürokrasisi Amerika'da da çar?afa doland?.
Not: NY'dakinden bahsediyorum.

arkada??m okulundan alaca??n harçtan muaft?r belgesiyle gidersen hiç bir ucret ödemeden de?i?tirebilirsin. defter paras? falanda vermiyorsun. ayn? pasaporta tarihi uzat?lm??t?r ibaresi dü?ülüyor. o kadar.
2008,2009,2011 wat katılımcısı
2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer
2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

ö?renci pasaportun geçerli olmuyor derken harçs?z ö?renci pasaportunu mu kastediyorsun.. benim zaten öyle de?il, normal pasaport da ?imdi merak ettim "ö?r. pasaportu geçerli olmuyor" derken ne demek istedi?ini..
at?yorum ö?renci pasaportu alm??s?n ve bu yaz da onla amerikaya gittin sonra döndü?ünde ba?ka bir ülkeye gitmek istersen geçerli olmuyor mu yani mezun olmu?sun diye..?![]()
bu arada benimle ilgili durumu da özetleyip aç?kça soray?m sorumu..
benim pasaportum var zaten.. uzatma olay?n? da döndükten sonra ba?ka bir yere gitme ihtimalim var diye soruyorum..ucuz oldu?unu duydu?um için de amerikada m? uzatsam diyorum..
amerikadaki türk konsolosluklar?nda farkl? olarak ne evrak isterler, ne kadar sürer pasaportu vermeleri, ne kadar tutar filan bilen varsa çok makbule geçerdi..

Nerden bilecekler mezun oldu?unu. S?n?r kap?s?nda ö?renci belgesi mi soruyorlar?

ben zaten hala tam anlam?? de?ilim mezun olunca neden geçerli olmad???n?.. garip..

ne alakas? var karde?im. ö?renci pasaportu diye bi?ey mi var ? pasaport pasaporttur. sadece ogrenci olmandan dolay? 1 senelik harç ödemeden uzat?rs?n okadar. gidin konsoloslu?a paras?n? verin uzat?n 105 dolar 5 seneli?i. türkiyede 5 seneli?i bunun 5-6 kat?. u?ra?may?n 1 senelik için bo?una gerek yok. paras?n? verin uzat?n.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks