öncelikle çok uzun bir aradan sonra merhaba
uzun ara derken ben bu yaz deðil geçtiðimiz yaz katýldým wat'a , herþeyiyle güzeldi
gelgelelim döndükten sonra vergi iadesine baþvurdum þirket ismi vermiyeyim ama herkesin önerdiði meþhur internet sitesi iþte..
bana 3 ay içinde alýrýz dediler sözleþme vs imzaladým yolladým aradan 5 ay geçti bir mail aldým baþka bir internet sitesinden ve aynen þöyle yazýyordu '' adýnýza vergi iadeniz tarafýmýzdan alýnmýþ olup banka hesabýnýzý girdiðinizden 2 hafta sonra hesabýnýza yatacaktýr.''
þaþýrdým çünkü baþvuru yapmamýþtým o siteye sadece üyeliðim vardý diye biliyordum demkki yollamýþým son paycheck i falan.
neyse efendim bana 200$ ödendi ! 430 $ lýk vergimden komiþsyon kesildikten sonra ancak wisconsin eyaletnin vergi iadesi yapmadýðýný söylüyordu zaten her iki þirkette..
esasen sorun burda baþladý ben geri aldýktan 1 ay kadar sonra bir telefon mail yaðmuru ilk þirketten
ilk olarak 80$olan komýsyonu ödemem gerektiðini söylediler birde azarlamaya kalktýlar..
ikincisi ise abd vergi departmanýnýn adýma 280$ ödemesi gerektiðini ancak iadeyi alan þirketin birkaç farkla daha hýzlý bir þekilde 400$ iade aldýðýný ancak bunun yasal olmadýðýný bir yanlýþlýktan dolayý olduðunu söylediler birde belge yolladýlar bunu ispat ettiðini söyleyen.
þimdi ben karar veremiyorum bir þekilde dolandýrýldým ama nasýl ?
bu 120$ olayýný nasýl çözeceðim ki zaten 200$ aldým bunuda geri istiyorlar..
bu olayý kime þikayet edebilirim ?
çözülmesini istiyorum çünkü seneye tekrar gitmeyi düþünebilirim sonra havalimanýnda yakamdan tutmasýn polis amcalar![]()

Alýntý
Bookmarks