Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 63 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: is fuarýýýý!!!!

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart is fuarýýýý!!!!

arkadaslar pazar günü is kabulümün olabilmesi icin is fuarýna katýlmam gerekiyor.daha önce bu fuarlara katýlýp isvereniyle görüsenlerden veya bilgisi olanlardan yardým bekliyorum nelerle karsýlasýcaz neler konusacaklar bizimle.ingilizce seviyeme pek güvenmiorum da korkuorum red alýr mýyým diye

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

bence korkulacak biþey yok ama heyecanýný anlayabiliyorum bende de olmuþtu, red alma olasýlýðýn yok sadece dilinin seviyesine göre iþ alýrsýn en kötü ihtimal ama ne kadar rahat olursan o kadar avantajýn olur derim kendini ifade etmekten çekinme kolay gelsin

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

cok saol ins iyi gecer.ne sorduklarý konusunda biseyler söyleyebilirmisin peki en azýndan orada sasýp kalmýyým

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý sigma Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaslar pazar günü is kabulümün olabilmesi icin is fuarýna katýlmam gerekiyor.daha önce bu fuarlara katýlýp isvereniyle görüsenlerden veya bilgisi olanlardan yardým bekliyorum nelerle karsýlasýcaz neler konusacaklar bizimle.ingilizce seviyeme pek güvenmiorum da korkuorum red alýr mýyým diye
    kardes vize görüsmesine gitmiyorsun,rahat ol.sadece onlarýn seni beðenmesi deðil seninde orda ki ,onlarýn sana sunduðu imkanlaý beðenip beðenmemem de onemli,o nedenle
    -Konaklama
    -ucretler(Extradan odemeler gibi)
    -ulasým
    -yemek
    -Havaalanýna karsýlama
    -vb..

su an aklýma bunlar geldi ,bu konularda emin olmalýsn içinin rahat olabileceði sekilde cevaplar alabiliyorsan tamamdir.

bol sansss
    bekle beni amerika

Wat Profesörü
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

Ben de katýldým Job Fair`e sana tavsiyerlim þöyle olacak...

1.si gitmeden önce kafanda kesin olarak bir iþ belirle, eðer hiçbirþey düþünmeden içeri gireresen hiçbir anlamý olmaz.o yüzden kafanda bir þeyler tarsarla eðlence parký mý fastfood rest. mý housekeeper mý bunun gibi þeyleri düþün ondan sora iþ fuarýna katýl.
    2. olarak eyalet seçimi:
    eylati kafanda az çok belirle þöyle bir durum var mesala ben belirlemiþtim ama
    istedðim iþ o bölgede yoktu,bende seçimim iþten tarafta kullanýp hangi bölgede olduguna tekrar baktým ve kafama yatan bölgeyi seçtim.
    eylalet seçiminde dikkat et, amacýný düþün [para kazanmak mý yoksa ingilizce geliþtirip gezip tozmak mý]
    onu da hallettikten sora geldi sýra þartlara:
    iþ verenle konuþurken daima dik otur yabancýlar bunu çok önemsiyor kuzenimden biliyorum. =)
    sana soracak neden gidiyorsun hangi eyaleti seçeceksin, hangi bölümdesin vs vs.
    Zaten anlaþýlýr bir dille konuþuyorlar eðer anlama ve konuþma da zorluk çekmiyorsan hiç bir sorun çýkmaz.Ordakilerden bi tanesine bir soruyu 3 kez tekrarladýðýný hatýrlýkyorum yani onlarda pek sorun etmiyor anlamasanda,zaten
    orada bir tane görewli duruyor masada çok sorun çekersen o tercüme ediyor.
    Çok fazla sorun yapacak bir þey yok ama dedðim gibi oraya giderken daha önceden kafanda herþeyi belirle yoksa hiç ummadýðýn ve istemediðin bir iþin içine kendini bulabilirsin...
    Bu da bizim Job fair den bir kare arka tarafta projecsion ve 5-6 tane daha masa vardý bu masa da hosekeeper ve Mcdonalds iþleri vardý bende zaten McDonaLds seçeceðim direk o masaya gittmiþtim... =)

Konu MaJ tarafýndan (07-03-2008 Saat 01:16 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

arkadaþlarýmýn söylediklerine tamamen katýlýyorum, ben garsonluk fikriyle gitmiþtim hep bunu düþünmüþtüm ama herkes zor diyordu kolay kolay vermezler diyordu ama verdiler sadece düþündüðüm eyalet farklý oldu, çünkü istediðim yerde o iþ erken baþlýyordu hiç düþünmediðim bir bölgeye gittim ama en azýndan tek istediðim iþi seçtim rahat ol sen yeter ne kadar kolay olcaðýný görceksin, ben patronumla espri bile yapýyorduk gülüyorduk sanýrým bunlar çok etkili oluyor konuþmanýn sonunda adam bana senin ingilizcen benden daha iyi dedi hepimiz koptuk basit cümleler kuruyorsun zaten sýkýntý yapma ,sana da bol þans

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

valla cok saolun yaa acayip rahatladým sayenizdeben gidecegim yeri belirledim zaten orayla görüsücem direk is kabulümü alýcam.hadi bana kolay gelsin

Wat Profesörü
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    21

resimdeki beyaz gömlekli arkadaþ gecen yýlki sponsorumdu özlemiþim

iþ fuarý konusunda da, eðer ingilizcene güveniyorsan istediðini sor, hatta istemediklerini bile sor iþ hakkýnda bilmediðin bir ayrýntý kalmasýn, sonra iþi kabul etmeden önce sözleþmeyi iyice oku, (özellikle deposit miktarý, konaklama, en erken ve en son gidiþ-dönüþ tarihi bilgileri, giysi konusunda istedikleri özel birþey varmý, evin iþe uzaklýðý ne kadar)

eðer ingilizcen çok iyi deðil diyorsan da, herkes konuþup bilgi aldýktan ve sen de bunlarý dinledikten sonra eðer hoþuna giderse, gayet kendinden emin bir þekilde git adam/kadýn ýn yanýna, "iþi kabul ediyorum" de sadece
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

"" eðer ingilizcen çok iyi deðil diyorsan da, herkes konuþup bilgi aldýktan ve sen de bunlarý dinledikten sonra eðer hoþuna giderse, gayet kendinden emin bir þekilde git adam/kadýn ýn yanýna, "iþi kabul ediyorum" de sadece ""

BUDA BÝ SEÇENEK TABÝ

ama bence fazla kasmaya gerek yok dier ark. larýn dediði gibi sýkýntý yaparsan stres yaaprsan zaten bildiklerinide unutursun ondan rahat ol ;9

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

ben biraz daha farklý biþeyler söyleyim. job faire ilan edilen saatten 1 saat hatta 1.5 buçuk saat önce git ajans yetkilileriyle görüþ kendini göster. tecrübeyle sabittir ben tam söledikleri saatte gitmiþtim. bizim grup güya ilk gruptu ama bizden önce gelenleri öne koydular ve iki grup halinde soktular.
    ikinci söyleyeceðim sadece iþ konuþma geyik yap ve kendini öv özelliklerini bastýra bastýra söyle hatta 1e 5 kat öyle söyle çok yararlý oluyo

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    17

arkadaslar fuarda gýrýs sýrasý falan varmý sonucta 1000 kýsý ýcerde ayný anda gýrerse nasýl olacak ?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

bizim þirkette kayýt zamanýna göre sýrayla alacaðýz diye açýklama yapýldý

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

arkadaþlar bu ayýn 25inde bizim de jobfairimiz var.
    burada yazanlarý elbette göz önüne aldýk ama bunlara eklemek istediðiniz neler var?
    daha çok neler konuþuluyor,nasýl konuþuluyor, biz neler soralým, nasýl soralým?

Wat Profesörü
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    17

"sigma" valla ne diyim su konuyu tam zamanýnda acmýssýn bnde kara kara fuarda ne yapacaz diyordum...

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ya vize stresi yetmiyo gibi bir de jobfair stresi çýktý baþýmýza inþ güzel geçer.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

ya is fuari sizin ise secildiginiz yer degil korkmayin sizin is sectiginiz yer. oraya gidince once islerle ilgili genel bilgiler alicaksiniz bu dogrultuda begendiginiz isler icin isverenlerle gorusmek icin siraya gireceksiniz artik sirket nasil sira yapiyorsa... sonra gruplar halinde karsinizdaki amerikaliya akliniza ne geliyorsa soracaksiniz . mesela konaklama yapacaginiz yer veya gideceginiz sehirle ilgili sorular. sonbra isle ilgili sorular ne kadar calisiriz? odemeler ne zaman yapilir? vb. sonra hangi iste calismak istiyorsaniz eger icinize sindiyse soluyorsunuz. o kadar yani secici taraf sizsiniz. ole reddedilen kisiler nerdeyse yok gibi bi sey bazen ingilizce gereken islerde ingilizcesi gercekten cok kotu olan hicbisey konusamayan kisileri reddedebiliyolar

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

arkadaþlar 24 ocak ankarada ki iþ fuarýna katýlacka olanlar varmý acaba?????*

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

arkadaþlar ayýn 15inde Cetusa in fuarý var ýstanbulda.Þirkete soruyorum tam net bir cevap vermiyor belki baska firmalarla bu sponsor aracýlýgýyla fuara katýlacaklar vardýr bu fuarýn olacagý kesýnlestý mý ?

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    17

arkadaþlar bu iþ fuarlarýna illa katýlmamýz gerekiyomu yani ben katýlmadým diyelim çokþey mi kaybederim,sonuçta ing okadar ii diil benim soru sorduðnda anlamazsak kötü bi izlenim olmazmý

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

eðer katýlmazsan bir sonrakine katýlýrsýn ama sen ingilizcen kötü diye katýlmak istemezsen hazýr iþlerden seçersin
    hangi firmadaysan genelde hepsin de temsilci göndermeden öðrenci alan þirketler var onlardan seçersin ama bence yanlýþ yaparsýn
    iþ fuarýna katýl iþ seçmeyecek olsan bile

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

arkadaþým iþ fuarýna katýlmak büyük avantaj saglar.. ingilizceyide dert etme be arkadaþým otur genelde sorulan sorulara bi bak onlarla ilgili cevaplar hazýrla arkadaþlarýnla da bunun pratigini yap hiç bi sorun olmaz ki.. hem amerika gitmeye cesaretlenen bu konuda hýrs yapan bizler neden ingilizceyi es geciyoruz ki gitmeye karar verdigimiz günden itibaren calýþmamýz lazým ki ingilizcemize biþiler katalým deil mi... ha ama ben eglenmeye takýlmaya gidiyorum dersen orasýný bilemem...

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý cinobili01 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaþlar bu iþ fuarlarýna illa katýlmamýz gerekiyomu yani ben katýlmadým diyelim çokþey mi kaybederim,sonuçta ing okadar ii diil benim soru sorduðnda anlamazsak kötü bi izlenim olmazmý
    eger secmek istedigin is , is fuarina katilanlara veriliosa sadece gitmek zorundasin ki bnm gittgim firmada boyleydi...senin dedgin gb gecen sene katilmayanlar oldu is fuarina,, daha onceden sectikleri isler iptal olmustu, cunki katilim mecburiydi..kaldiki ing kotu olsa bile siz orda isverenle gorusurken yaninizada birr tane turk oluyo , o size yardimci oluyo caktirmadan
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

--------------------------------------------
    did you start to feel it!!! by@S-pectacular

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    17

doðru aslýnda orda görüþenleri önce dinliyip biþeler oluþur insanýn kafasýnda hem benim gidcem þirketin mart ayýndada war iþ fuarý ozamana biraz daha geliþmiþ olur ingilizce

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

olsun seçmesen bile git en azýndan marttakinde tecrübeli olmuþ olursun.

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

bu iþ fuarlarýnda nasýl davranmak gerek acaba kýlýk kýyafet nasýl olmalý oturþumuz duruþumuz daha önceden tecrübesi olanlar bi yardýmcý olsalar...

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý dingin1 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bu iþ fuarlarýnda nasýl davranmak gerek acaba kýlýk kýyafet nasýl olmalý oturþumuz duruþumuz daha önceden tecrübesi olanlar bi yardýmcý olsalar...
    Bence bu kadar heyecana ve hazirliga gerek yok . Sac , sakal trasini ol . Temiz utulu gomlegini altina kotunu giy . Ayakkabin klasik ise parlat , spor ayakkabi ise sil . Parfumunede unutma sonra yola koyul . Abi durusunu da frenleme ya ! Bende gitmedim bilgi veremicem ondan fakat gidicek olsam eger yukarida yazdiklarimi yapardim .
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

ya iþte heyecan bu ne yapalým insanýn sorasý gelior ben spor giyinen biri oldugum için böle üste kapþonlu alta kot ayaga converse cekip gitcem o yüzden sordum hani farklý giyinmek gerekir mi die:=

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    17

ya iþte heyecan bu ne yapalým insanýn sorasý gelior ben spor giyinen biri oldugum için böle üste kapþonlu alta kot ayaga converse cekip gitcem o yüzden sordum hani farklý giyinmek gerekir mi die:=

ayný kafadanýz valla...yaa bide bana demesinler mi o keçi sakallar gidcek diye.bende hýmmm neee ýmmmm peki gider dedim ne yapalým sakallar gidcekmiþ... bu arda cedar point tam türk yeri sanýrým abi yaa adamlarda sadece býyýk serbest ya sadece býyýk yada komple kayýk...
    UMUDU OLMAYAN ARKADAÞLARA...
    "Terk edenler asla kazanamaz...Kazanan asla terk etmez.Bazý insanlar çalýþýrken keyifle ýslýk çalar.Hayatlarý muhteþemdir...Bazýlarý durmadan aðlar inler.Ben çocuklara hep ayný þeyi söylerim:'Þikayet etmeyin,itham etmeyin,bahane bulmayýn...Hayatýn sloganý ASLA BIRAKMAYACAKSIN'dýr.Çoðu terk ediþimizde,zafere birkaç adým kaldýðýnýn farkýnda bile olmayýz.Baþarý yarýþmanýn kendisinden birkaç saniye daha dayanabilirsek,bizimdir...
    Yarvay McDonald Valentine

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

ehh sizin iþ zor wlla ben sadece kirli sakal býrakýrdým ama ne yazýkki ona müsade etmicekler onun dýþýnda öle sakal vs takýntýlarým yok o konuda rahatým :=9 sana kolay gelsin yane..:=

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    17

ehh sizin iþ zor wlla ben sadece kirli sakal býrakýrdým ama ne yazýkki ona müsade etmicekler onun dýþýnda öle sakal vs takýntýlarým yok o konuda rahatým :=9 sana kolay gelsin yane..:=
    vallaa bakalým bakalým ya yolunmuþ tavuða döncez yada klasik türk taktiði gittiðimiz yeri bizim gibi yapcaz herkes sakal býrakýp saç uzatcak...
    UMUDU OLMAYAN ARKADAÞLARA...
    "Terk edenler asla kazanamaz...Kazanan asla terk etmez.Bazý insanlar çalýþýrken keyifle ýslýk çalar.Hayatlarý muhteþemdir...Bazýlarý durmadan aðlar inler.Ben çocuklara hep ayný þeyi söylerim:'Þikayet etmeyin,itham etmeyin,bahane bulmayýn...Hayatýn sloganý ASLA BIRAKMAYACAKSIN'dýr.Çoðu terk ediþimizde,zafere birkaç adým kaldýðýnýn farkýnda bile olmayýz.Baþarý yarýþmanýn kendisinden birkaç saniye daha dayanabilirsek,bizimdir...
    Yarvay McDonald Valentine

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)

Bookmarks