Work and Travel
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: greencard ile USA'de yeni bir ya?am için tavsiyeleriniz var m??

Hayalperest Watçı laciverist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    0

Question greencard ile USA'de yeni bir ya?am için tavsiyeleriniz var m??

selamlar,

arkadaslar gecen yil greencard a basvuru yapmistim. sans ki geldi beni buldu kuradan ciktik. mulakat islerini de geçen haftalarda halletim.

yilbasindan sonra usa e gocmen olarak gitmeyi ve orada uzun bir sure yasamayi planliyorum.

benden once oralara gitmis, yurtdisinda yasamis kimseler varsa yasam tecrubelerini ogrenmek isterim.

giderken, yerlesirken, yasarken..

bana oneri ve tavsiyelerinizi yazabilir misiniz?

neler yapmali, nelere dikkat etmeli? gelecek planlarimi gitmeden netlestirmek dusuncesindeyim.

az biraz ingilizcem var. web-grafik tasarim konularinda is tecrubem var, yakin zaman evvel fotografcilik isine az biraz merak saldim. bu konuya da tam olarak yönelebilirim.

ilk gidisimde gecici beni zorlamyacak adaptasyonum rahat islere bakicam. arada dil calisir topluma tam adapte olursam kendi yolumu cizicem.

nerede is bakarim, yasadigim yerde firsatlari nasil kovalarim, mevcut imkanlar dahilinde kendimi nasil gelistirebilirim.

vaktiniz olursa 2dk ayirip yazmanizi rica edecegim. dusuncelerinizi bekliyorum

not: forumda yeniyim. kurallara bakt?m ama yine hatal? bir ba?l?k açt?ysam kusura bakmay?n.

sevgiler. laciverist

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı laciverist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selamlar,

arkadaslar gecen yil greencard a basvuru yapmistim. sans ki geldi beni buldu kuradan ciktik. mulakat islerini de geçen haftalarda halletim.

yilbasindan sonra usa e gocmen olarak gitmeyi ve orada uzun bir sure yasamayi planliyorum.

benden once oralara gitmis, yurtdisinda yasamis kimseler varsa yasam tecrubelerini ogrenmek isterim.

giderken, yerlesirken, yasarken..

bana oneri ve tavsiyelerinizi yazabilir misiniz?

neler yapmali, nelere dikkat etmeli? gelecek planlarimi gitmeden netlestirmek dusuncesindeyim.

az biraz ingilizcem var. web-grafik tasarim konularinda is tecrubem var, yakin zaman evvel fotografcilik isine az biraz merak saldim. bu konuya da tam olarak yönelebilirim.

ilk gidisimde gecici beni zorlamyacak adaptasyonum rahat islere bakicam. arada dil calisir topluma tam adapte olursam kendi yolumu cizicem.

nerede is bakarim, yasadigim yerde firsatlari nasil kovalarim, mevcut imkanlar dahilinde kendimi nasil gelistirebilirim.

vaktiniz olursa 2dk ayirip yazmanizi rica edecegim. dusuncelerinizi bekliyorum

not: forumda yeniyim. kurallara bakt?m ama yine hatal? bir ba?l?k açt?ysam kusura bakmay?n.

sevgiler. laciverist
    Öncelikle ?ansl?ym??s?n.Merak etti?imden dolay? yorumum bulunsun.Bu sene bende ba?vurdum.Birde onlarca insan var bunu ba?aran bence sende yapabilirsin.Sadece git ve bir ?eyler yapmaya çal?? derim ben.

Tecrübe Puanı
    0

te?ekkür ederim carmela, elimden gelenin en iyisini yapaca??m.

forumda yeni oldu?um için özelden mesaj atamad?m. 10 mesaj b?rak?nca özel mesaj s?n?r? kalkacakm??.

ben ?u anda 31 ya??nday?m, pasaporta da evrak i?leri bitti, geçici immigration visa etiketini yap??t?rd?lar. art?k tüm kap?lar aç?k.. 6 ay içinde çok son dk ya kalmadan i? bulup usa 'e gitmeyi planl?yorum. burada soru sormam?n amac? imkanlar?m dahilinde en iyi seçenekleri seçmek ve iyi bir ba?lang?ç yapmak..

bu arada greencard için, benim 2. denememde oldu.. ilk denememi 5-6 y?l önce yapm??t?m.. heyecanl?y?z bakal?m neler olacak. umar?m bir sonraki kura'da seninde ?ans yüzüne güler, denemekten vazgeçme

sevgiler. ~ lacivert

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Sen bu hedefte ilk ad?m?n? yapm??s?n.Bir i?e ba?larsan devam? da gelir.Umar?m iyi bir ba?lang?ç yapars?n.

Tecrübe Puanı
    0

te?ekkürler

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı laciverist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    te?ekkürler
    ?yi günler hocam ben gitmedim ancak yakla??k 2-3 y?ld?r ara?t?r?yorum bu konular? bilgi birikimim var yard?mc? olmak isterim.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

hocam hang? eyalete g?d?ceks?n ? Hay?rl? Olsun bu arada.. i? bulmak amer?kada kolay ama ya?am ?artlar? bana göre zor ac?kcas? birde green card gorusmende ne sordular b?raz yazarsan sev?n?r?m

Tecrübe Puanı
    0

re:h2run

?u an için california, new york, texas eyaletlerinde tan?d?klar var. onlar?n ba?lant?lar? üzerinden i? bulursam tarih ve yeri belirleyece?im. henüz kesinlik kazanm?? bir dü?üncem yok.

ya? 31 olunca i? tecrübemde olunca çok zorlanaca??m? sanm?yorum. i? buldum mu para kazanacak f?rsatlar? hemen bulurum (umuyorum)

greencard görü?mesi kolay geçti.

tüm evraklar?n orjinalini 15 gün önce göndermi?tim. bir ?irket ve meslek sahibiyim. i?imi sordular i? portfolio mu gösterdim. ?irketi ne yapaca??m? sordular devredecek ya da kapataca??m? dile getirdim. internet i?i yapmak avantaj tabi usa e den de devam edebilirim dedim. sonras?nda mali olarak yetersiz bulduk her?ey tamam ama üstünüze kay?tl? arsa, tapu, araba vs. demi?lerdi. bir tapu vard? mali de?erini tespit ettirmedi?im için ibraz etmedi?im. hemen onu ç?kartt?m. bakt?lar ve tamamd?r dediler. çok k?sa sürdü. mülakatta arada not al?yorlar, soru sorup cevaplar? aktar?yorlar.

e?er sicil temiz, iyi bir meslek sahibi ve birikmi? bir para var mali durum kurtar?yorsa greencard ç?kt???nda almamak pek mümkün de?il. en kötü sponsor isterler ki ben tapu gösterince hiçbir?eye gerek kalmad? her?eyi tek ba??ma a?t?m.

durumunuz söyledi?im gibi iyiyse.. greencard a ba?vurun ç?karsa mülakatta hiç zorlanmayacaks?n?z.

siz amerika'da m?s?n?z? yoksa sadece WAT için mi gittiniz geldiniz? yoksa gidecek misiniz?

isterseniz özelden mesajla?abiliriz.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)