?yi geceler arkada?lar. Eski bir "wat"ç? olarak hala Amerika burnunda tüten birisiyim. Dile kolay, üç y?l? geçtiEn nihayetinde okulu bitirdim ve yurt d??? imkanlar?n? ara?t?r?yordum. Gönlüm Amerika'ya gitmekten yana olsa da gerek maliyet, gerekse yasal k?s?tlamalardan ötürü vazgeçtim. ?u an Avustralya'ya gitmeye karar vermi? vaziyetteyim. Sebebiyse; sunduklar? f?rsatlar. Ö?renci vizesi al?nd??? vakit bile çal??ma izniniz oluyor. Ve duydu?um kadar?yla i? imkanlar? geni?. ?ngilizce bilen ve biraz aktif bir ki?inin i? bulmamas? oldukça nadir görülen bir durum. Ki zaten ara?t?r?rsan?z i?sizlik oran?n?n dü?ük oldu?unu (bakt???m kadar?yla göçmen olup da Avustralya'da ya?ayan erkeklerin i?sizlik oran? 4.6. OECD verisi) görürsünüz. Ben en büyük ?ehri olmas?ndan ötürü Sydney'e gitmeye karar verdim. ?? imkanlar?n?n daha fazla olaca??ndan ötürü. Muhakkak hayat da daha pahal? olacakt?r di?er ?ehirlere oranla.
Peki ne yapaca??m gidince? Benim dü?üncem sertifika program?na yaz?lmak. 6 ayl?k program?n ücreti 3000$. Yaln?z ?öyle bir ?ey var ki; 40 haftal?k vize al?n?rsa ?ayet, süresi bitti?inde uzatabilmek için Avustralya'dan ç?kmana gerek yokmu?. Vize süren dolmadan önce oradayken uzatabiliyormu?sun. O yüzden bir de 16 haftal?k dil kursuna yaz?lmay? dü?ündüm ki e?itim sürem 40 haftay? bulsun.
?imdilik ?irketle gerekli görü?meleri yapt?m. Pasaporta ba?vurdum ve onun gelmesini bekliyorum. Önümüzdeki hafta içi okul kay?tlar? için i?lemlere ba?layaca??z muhtemelen. Bundan sonraki süreçte yeni ?eyler ö?rendikçe ve yeni i?lemler yapt?kça buraya da yaz?p, payla?aca??m.

En nihayetinde okulu bitirdim ve yurt d??? imkanlar?n? ara?t?r?yordum. Gönlüm Amerika'ya gitmekten yana olsa da gerek maliyet, gerekse yasal k?s?tlamalardan ötürü vazgeçtim. ?u an Avustralya'ya gitmeye karar vermi? vaziyetteyim. Sebebiyse; sunduklar? f?rsatlar. Ö?renci vizesi al?nd??? vakit bile çal??ma izniniz oluyor. Ve duydu?um kadar?yla i? imkanlar? geni?. ?ngilizce bilen ve biraz aktif bir ki?inin i? bulmamas? oldukça nadir görülen bir durum. Ki zaten ara?t?r?rsan?z i?sizlik oran?n?n dü?ük oldu?unu (bakt???m kadar?yla göçmen olup da Avustralya'da ya?ayan erkeklerin i?sizlik oran? 4.6. OECD verisi) görürsünüz. Ben en büyük ?ehri olmas?ndan ötürü Sydney'e gitmeye karar verdim. ?? imkanlar?n?n daha fazla olaca??ndan ötürü. Muhakkak hayat da daha pahal? olacakt?r di?er ?ehirlere oranla.

Alıntı

Bookmarks