Arkadaşlar bende şuan ErasmuS programıyla Polonya da okumaktayım.Bu yaz Haziran 13 gibi bir aksilik olmassa Amerikaya gidicem.Bugün yeşil pasaporta vize verilmiyor gibi bir duyum aldım ve internetten araştırmaya koyuldum.Öncelikle OZMAN ın sitesine girdiğimde '2014 yılı ile artık yeşil pasaportlarında j1 vizesine kabul edildiğini gördüm.Fakat bu da yeterli olmadı.Sonra 'campusum' internet sitesine girip ordan canlı destek aldım sorunumu bildirdim.Onlarda yeşil pasaport ile başvurmanızda hiçbir sakınca yoktur dediler.Sonra 'Armada Grande' nin sitesine girdim ordada artık yeşil pasaport da kabul edilmekkte fakat biz yine de bordo öneriyoruz demişler.'ICCPTURKEY' in sitesine baktığimda onlar bilgi almak için Atatürk havaaalanında ki pasaport bilgi servisini aramışar ve bu problemi iletmişler(Orayı aramalarının sebebi önceden yeşil pasaporta j1 vizesi elçilik verse dahi havaalnındaki polislerin şahısı yurtdışına çıkartmamalarıymış).Onlarda artık elçilikten Amerikan vizesi aldığı takdirde 'boarding pass' ide varsa izin verdikleriymiş.Yani artık yeşil pasaportada İZİN VERİLMEKTEDİR.Fakat KIRMIZI PASAPORT (BORDO PASAPORTLA KARIŞTIRMAYIN) hala j1 vizesi için GEÇERSİZ SAYILMAKTAYMIŞ.

Alıntı
Bookmarks