Merhaba Arkadaþlar,
Özellikle birkaç forumda ve burada okuduðum, "Ciee balon bir sponsormuþ", "Ciee'de bu sene iþ yok," gibi kelamlar üzerine birkaç söz etmek istedim. Madde madde Bilal'e anlatýr gibi anlatacaðým;
1. Ciee Work and Travel'ýn en büyük sponsorudur. En geniþ iþ yelpazesine sahip, Work and Travel alanýnda en fazla partneri olan sponsordur.
2. Ciee'nin bu sene için hala yapmadýðý iþ anlaþmalarý vardýr.
3. Ciee ile çalýþan þirketler bu sene fazlasýyla hýzlý kayýt almýþlar ve gelen iþlerin büyük bölümü bu sebeple hýzla dolmuþtur.
4. Ciee sadece Eylül'de Ekim'de Kasým'da iþ göndermez. Mart ayýnda bile yeni iþler gönderdiði olmuþtur.
5. Ciee'nin Türkiye'ye ve Work and Travel yapan diðer ülkelere gönderdiði iþler arasýnda çeþitlilikler söz konusudur. Bulgar ve Macar þirketlerine gelen iþleri görmek isteyen arkadaþlara yardýmcý olabilirim. Bu da Türk öðrencilerin "ay ben bunu yapmam, bu iþi sevmedim, ille de New York, Florida olsun" tavrýndan kaynaklanmakta ve iþverenlerin birçoðu Türk öðrencilerle çalýþmak istememektedir.
6. Ciee ile çalýþan þirketler arasýnda sadece Ciee'ye baðlý kalmayýp AHA (evet yanlýþ duymadýnýz), UWT, CENET gibi diðer baþlýca sponsorlardan da iþler getirenler vardýr.
7. Her þirketin belli bir DS kotasý buna baðlý olarak da alacaðý kayýt sayýsý vardýr. Yani bir þirket hala kayýt alýyorsa elinde iþ vardýr ya da geleceðinin güveni içerisindedir o sebeple kayýt alýyordur.
8. Her öðrenci güven duyduðu, samimi bulduðu þirkete kayýt yaptýrmalýdýr ve burada, diðer forumlarda, facebook sayfalarýnda gördüðü, duyduðu þeylere çok fazla kulak asmamalýdýr. Herkesin Work and Travel deneyimi tek ve biriciktir. Bir diðeri ötekine nereye gideceðine dair fikir verirken iki kere düþünmelidir.
iþ bu entry yaygýn bir yanlýþ anlama ve karalama kampanyasý sonucu yazýlmýþtýr. Nasýl olsa silinir bir þekilde; ama tarihe not düþelim yine de.
Saygýlarýmla,

Alýntý

Bookmarks