Ben Erasmus diyorum. 2 defa WAT, 1 sene de Budapeşte'de erasmus yapmış biri olarak tercihim kesinlikle erasmus.Nedenleri;
1.Polonya lokasyon olarak iyi olduğu için çevre ülkeleri gezme kolay. Ayrıca bir çok Avrupa ülkesine göre ucuz ve hibe seni bir kaç ay rahat götürür.
2.WAT tabii ki eğlenceli. Ama erasmus eğlencesiyle kıyaslamam bile. Erasmus kesinlikle eğlence ve gezmeyle geçiyor. Dersler ikinci planda kalıyor. Nasıl olsa dersleri bir şekilde geçiyorsun. Erasmus öğrencisi olduğun için de hocalar daha anlayışlı yaklaşıyor.
3.WAT'da para sıkıntısı çekme ihtimalin yüksek.Server olmadığın sürece kazandığın para senin temel ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyor. Erasmus'da alacağın hibe seni rahat idare eder. Yok ben avrupa turu da yapacağım diyorsan o zaman aileden takviye şart. WAT'a ödediğin parayı da göz önüne alırsan Erasmus daha ucuza gelir.
4.WAT'da temel amaç çalışma olduğundan dolayı iş öncelikli oluyor. Bütün gün işte yoruluyorsun zaten. Sonra da ekstra bir şeyler yapmak sıkıntı. Erasmus tamamen eğlence ve gezmeye kurulu. Sabah erken kalkıp işe gitme gibi bi sıkıntı yok.
5.Erasmus CV'de farklı bir ülkede eğitim aldığını gösterirken WAT az da olsa iş tecrübesi sağlar.
Tabii ki bunlar benim fikirlerim.Ben hiç düşünmeden Erasmus diyorum. Amerika'da da çok eğlendim ama Erasmus ve Avrupa başka bir yer. Maddi olarak da Erasmus daha mantıklı. Wat diyenler de olacaktır. Dediğim gibi bunlar benim görüşlerim.

Alıntı
Bookmarks