Work and Travel
Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Ýki yýl kuralý

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    15

Standart Ýki yýl kuralý

Arkadaslar mrb.Daha önce bununla ilgili konu acmýþtým.Amerikada internship yapýp geldim ve þuanda askerim.Ýþyerimle görüþtüm ve tekrar gelmemi istiyorlar.Daha önceki konumda Azuahu ydu sanýrým göçmen vizesine baþvurmadýkça 2 yýl kuralý seni engellemez demiþti.Az önce þirketimle görüþtüm,hatta onlar da emin olmak için baþka yerleri aradýlar ve kesinlikle 2 yýl kuralý engeline takýldýgýmý söylediler.yapýlacak 2 þey var dediler ya 2 yýl kuralýný kaldýrmak için gereken iþlemleri yapacaksýn ya da sýnava girip açýköðretimden turizm felan kazanýp öðrenci gözükeceksin dediler.Ve bi de daha önce bulundugun pozisyonun bi üstünde olman gerekiyor dediler traininship için.
    Resmi sitede yazan yazý da þu :
    Bazý J-1 vizelerinin üzerinde "Two year rule apply" (2 yýl kuralý geçerlidir) ifadesi yeralmaktadýr. Bu ifade, ABD'ye J-1 vizesi ile gelmiþ kiþilerin ABD'de kalýþ sürelerinin bitiminden sonra anavataný olan ülkeye (Türkiye) geri dönüp, kendilerine burs veren kurum adýna mecburi hizmet yapmalarý gerektiðini belirtmektedir. Ayrýca, 2 yýl kuralý, burs almamýþ, mecburi hizmet zorunluluðu olmayan kiþilere de uygulanmaktadýr.

Bu kadar zor mu bu ya hiç mi bi yolu yok

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    15

Baska bi sitede bulduðum bilgi de þu þekilde ''Internship ve PCT katýlýmcýlarý, 2 yýl Ýkamet Uygulamasýna tabi olabileceklerini bilmelidirler. Bu onlarýn, Amerika’daki stajlarýný tamamladýktan sonra Amerika’ya geri dönebilmeleri için en az iki yýl kendi ülkelerinde ikamet etmeleri anlamýna gelmektedir''
    Aradaki çeliþki anlaþýlsýn diye bunun hemen altýndaki yazýyý da kopyalýyorum ''Eðer tekrar J1 vizesi için baþvuruda bulunacaksanýz 2 Yýl Kuralýný kaldýrtmanýza (Waiver) gerek yok. J, M, F gibi Non-Immigrant vize türleri için Waiver’ý kaldýrmadan baþvurulabilir. Sadece yeniden katýlacaðýnýz tarining programý bir öncekinden farklý olmalýdýr.''

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

öðrenci vizesine yani f1 a baþvururusan 2 yýl kuralý geçerli deðil. Bunu biliyorum. Bunun dýþýnda da yeniden staj için iki farklý görüþ var. Hangisi doðru bilemiyorum. En doðrusu konsolosluðu arayýp direk ilk aðýzdan bilgi almandýr.

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    15

5 Yýldýzlý bi otelde resepsiyon þefi olarak iþim hazýr herþeyim hazýr ama gidemiyorum Amerikadaki sponsorumla da burada ki þirketimle de görüþtüm.2 yýl kuralý önceden sadece tek taraflýymýþ kaldýrmasý kolay oluomus ama artýk çift taraflý olmuþ.Kesinlikle internship den sonra 2 yýl beklemeden gidemezsin oldu son yanýtlarý.1 aya kalmaz green card sonuçlarý açýklancak o cýkarsa waive ederiz.tek umut o

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)