Arkadaslar mrb.Daha önce bununla ilgili konu acmýþtým.Amerikada internship yapýp geldim ve þuanda askerim.Ýþyerimle görüþtüm ve tekrar gelmemi istiyorlar.Daha önceki konumda Azuahu ydu sanýrým göçmen vizesine baþvurmadýkça 2 yýl kuralý seni engellemez demiþti.Az önce þirketimle görüþtüm,hatta onlar da emin olmak için baþka yerleri aradýlar ve kesinlikle 2 yýl kuralý engeline takýldýgýmý söylediler.yapýlacak 2 þey var dediler ya 2 yýl kuralýný kaldýrmak için gereken iþlemleri yapacaksýn ya da sýnava girip açýköðretimden turizm felan kazanýp öðrenci gözükeceksin dediler.Ve bi de daha önce bulundugun pozisyonun bi üstünde olman gerekiyor dediler traininship için.
Resmi sitede yazan yazý da þu :
Bazý J-1 vizelerinin üzerinde "Two year rule apply" (2 yýl kuralý geçerlidir) ifadesi yeralmaktadýr. Bu ifade, ABD'ye J-1 vizesi ile gelmiþ kiþilerin ABD'de kalýþ sürelerinin bitiminden sonra anavataný olan ülkeye (Türkiye) geri dönüp, kendilerine burs veren kurum adýna mecburi hizmet yapmalarý gerektiðini belirtmektedir. Ayrýca, 2 yýl kuralý, burs almamýþ, mecburi hizmet zorunluluðu olmayan kiþilere de uygulanmaktadýr.
Bu kadar zor mu bu ya hiç mi bi yolu yok

Alýntý
Amerikadaki sponsorumla da burada ki þirketimle de görüþtüm.2 yýl kuralý önceden sadece tek taraflýymýþ kaldýrmasý kolay oluomus ama artýk çift taraflý olmuþ.Kesinlikle internship den sonra 2 yýl beklemeden gidemezsin oldu son yanýtlarý.1 aya kalmaz green card sonuçlarý açýklancak o cýkarsa waive ederiz.tek umut o

Bookmarks